2016. október 29.
BOLDOG SZÜLINAPOT A CSEMŐI GYÖNGYVIRÁG NÉPDALKÖRNEK!

Idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a Csemői Gyöngyvirág Népdalkör. Kis túlzással már akkor daloltak a csemői dalos ajkú menyecskék, amikor én még az egyetem első évében a „bent maradással” küzdöttem. Egy civil közösség életében a két évtizedes folyamatos működés óriási eredmény, hiszen mindenki a szabadideje terhére, önzetlenül szolgálja a közös célt. És valljuk be, ez ma nem igazán jellemző… Ráadásul a kórus eredményes is a működése során. A tagok lelkesedésén túl két személyt ki kell emelnem, akik a „motorjai” voltak a működésnek Kaptás Sándor és Csipkó Magdolna karvezetők – ezúton is köszönöm a lelkesedésüket, szervező és irányító tevékenységüket!
Már az év elején leültem Csipkó Magdival és kértem, hogy a tagság álmodja meg az évforduló méltó megünneplését. A tagság álmodott: CD felvételt szerettek volna és egy nagyszabású szülinapi népzenei találkozó megszervezését kérték. Mára elmondhatjuk, hogy mindkét igényt teljesítettük. Már a nyár végére elkészült az énekkar új CD-je 11 népdalcsokorral, az elmúlt 10 év „terméséből”. A mai napon „elfoglalták” az iskola földszintjét a népzenei találkozó résztvevői, meghívott vendégei. A népi kultúra sok ága megmutatkozott a mai napon: volt próza, ének, zene, tánc- és a legfontosabb: sok-sok mosolygó ember. Kívánom, hogy a sikeres húsz éves munkát újabb sikeres évek, évtizedek kövessék. Köszönöm a rendezvény szervezésében közreműködő Vas Tiborné munkáját.
   

2016. október 27.
JELENTKEZETT A NEMZETI FEJLESZTÉSI PROGRAMIRODA

Tudjátok, ez az a közreműködő szervezet, amely helyettünk, nevünkben intézi az egészséges ivóvíz pályázatunkat. Nem azért, mert az önkormányzat így akarta, hanem azért intézik helyettünk, mert a Magyar Állam így döntött.

Kedden érkezett egy nyilatkozat a tervezési jogok felhasználásáról e-mailon, majd ma egy hivatalos levél – papír alapon – az önkormányzat ÁFA alanyiságát kérdezve.
Az elektronikus üzenettel csak az volt a bajom, hogy sikerült Lakatos polgármesternek címezni, az Áfa nyilatkozat kapcsán meg csak az, hogy ugyanezt a már június 6-án egyszer teljesítettük. Az egésszel meg az a bajom, hogy iszonyatosan nem látom, hogyan lesz ebből november 15-ig bemutatható műszaki tartalom. Merthogy abban a szerződésben, amit helyettünk, nevünkben a Nemzeti Fejlesztési Projektiroda kötött a Magyar Állammal – nos, abban szerepel ez a dátum…
Telnek a hetek, hónapok, sőt évek – és semmi kézzelfogható nem történik…   

2016. október 25.
ELKELT AZ ÖKOVÍZ KFT NEVŰ MENYASSZONY!

Mi közünk hozzá? Nagyon is sok!
Az ÖKOVÍZ Kft, teljes nevén Önkormányzati Kommunális és Víziközmű Üzemeletető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság befektetőre lelt. Az ÖKOVÍZ új kisebbségi tulajdonosa (20,5%) a polgárdi székhelyű VERTIKÁL Zrt., nem tekinthető kívülállónak.
A vevő szintén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban érdekelt és több Pest megyei településén is tevékenykedik már. Nem lehet tehát mondani, hogy nincs tapasztalatuk, szaktudásuk, helyismeretük.
A befektető-tulajdonostárs ígérete szerint újra lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, zöldhulladék elszállítás és igyekszenek megoldást találni a szelektív gyűjtőszigetek szemetességére. Látszik a fény az alagút végén…

2016. október 23.
KEVESEN VOLTUNK OKTÓBER 23-ÁN

Minden adott volt ahhoz, hogy sokan legyünk és azt is gondolom, hogy a program megfelelő volt a méltó megemlékezésre.  Mégis, amikor a műsor kezdetén körbenéztem - sajnos – azt állapíthattam, meg, hogy két kezemen meg tudom számolni azokat az érdeklődőket, akik nem koszorúztak, vagy szerepeltek… Sajnálom!   

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!