2016. október 29.
BOLDOG SZÜLINAPOT A CSEMŐI GYÖNGYVIRÁG NÉPDALKÖRNEK!

Idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a Csemői Gyöngyvirág Népdalkör. Kis túlzással már akkor daloltak a csemői dalos ajkú menyecskék, amikor én még az egyetem első évében a „bent maradással” küzdöttem. Egy civil közösség életében a két évtizedes folyamatos működés óriási eredmény, hiszen mindenki a szabadideje terhére, önzetlenül szolgálja a közös célt. És valljuk be, ez ma nem igazán jellemző… Ráadásul a kórus eredményes is a működése során. A tagok lelkesedésén túl két személyt ki kell emelnem, akik a „motorjai” voltak a működésnek Kaptás Sándor és Csipkó Magdolna karvezetők – ezúton is köszönöm a lelkesedésüket, szervező és irányító tevékenységüket!
Már az év elején leültem Csipkó Magdival és kértem, hogy a tagság álmodja meg az évforduló méltó megünneplését. A tagság álmodott: CD felvételt szerettek volna és egy nagyszabású szülinapi népzenei találkozó megszervezését kérték. Mára elmondhatjuk, hogy mindkét igényt teljesítettük. Már a nyár végére elkészült az énekkar új CD-je 11 népdalcsokorral, az elmúlt 10 év „terméséből”. A mai napon „elfoglalták” az iskola földszintjét a népzenei találkozó résztvevői, meghívott vendégei. A népi kultúra sok ága megmutatkozott a mai napon: volt próza, ének, zene, tánc- és a legfontosabb: sok-sok mosolygó ember. Kívánom, hogy a sikeres húsz éves munkát újabb sikeres évek, évtizedek kövessék. Köszönöm a rendezvény szervezésében közreműködő Vas Tiborné munkáját.
   

2016. október 27.
JELENTKEZETT A NEMZETI FEJLESZTÉSI PROGRAMIRODA

Tudjátok, ez az a közreműködő szervezet, amely helyettünk, nevünkben intézi az egészséges ivóvíz pályázatunkat. Nem azért, mert az önkormányzat így akarta, hanem azért intézik helyettünk, mert a Magyar Állam így döntött.

Kedden érkezett egy nyilatkozat a tervezési jogok felhasználásáról e-mailon, majd ma egy hivatalos levél – papír alapon – az önkormányzat ÁFA alanyiságát kérdezve.
Az elektronikus üzenettel csak az volt a bajom, hogy sikerült Lakatos polgármesternek címezni, az Áfa nyilatkozat kapcsán meg csak az, hogy ugyanezt a már június 6-án egyszer teljesítettük. Az egésszel meg az a bajom, hogy iszonyatosan nem látom, hogyan lesz ebből november 15-ig bemutatható műszaki tartalom. Merthogy abban a szerződésben, amit helyettünk, nevünkben a Nemzeti Fejlesztési Projektiroda kötött a Magyar Állammal – nos, abban szerepel ez a dátum…
Telnek a hetek, hónapok, sőt évek – és semmi kézzelfogható nem történik…   

2016. október 25.
ELKELT AZ ÖKOVÍZ KFT NEVŰ MENYASSZONY!

Mi közünk hozzá? Nagyon is sok!
Az ÖKOVÍZ Kft, teljes nevén Önkormányzati Kommunális és Víziközmű Üzemeletető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság befektetőre lelt. Az ÖKOVÍZ új kisebbségi tulajdonosa (20,5%) a polgárdi székhelyű VERTIKÁL Zrt., nem tekinthető kívülállónak.
A vevő szintén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban érdekelt és több Pest megyei településén is tevékenykedik már. Nem lehet tehát mondani, hogy nincs tapasztalatuk, szaktudásuk, helyismeretük.
A befektető-tulajdonostárs ígérete szerint újra lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, zöldhulladék elszállítás és igyekszenek megoldást találni a szelektív gyűjtőszigetek szemetességére. Látszik a fény az alagút végén…

2016. október 23.
KEVESEN VOLTUNK OKTÓBER 23-ÁN

Minden adott volt ahhoz, hogy sokan legyünk és azt is gondolom, hogy a program megfelelő volt a méltó megemlékezésre.  Mégis, amikor a műsor kezdetén körbenéztem - sajnos – azt állapíthattam, meg, hogy két kezemen meg tudom számolni azokat az érdeklődőket, akik nem koszorúztak, vagy szerepeltek… Sajnálom!   

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!