2016. november 30.
CSOMAGOLUNK EZERREL...  

A „hivatali lányok” hagyományos elfoglaltsága november utolsó és december első hetében, hogy csomagolnak… A Civil termünk kis túlzással úgy néz ki, mint egy élelmiszer-nagyker központi raktára: dobozok mindenfelé…
Összesen 900 csomagot készítünk el, ebből 600 édességcsomag – ezt hagyományosan a 65 év felettiek kapják. Összeállításra kerül 300 olyan csomag is, amely tartós  élelmiszert (liszt, cukor, búzadara, olaj, tészta,tej, rizs) tartalmaz. Ez kiegészül egy zacskó burgonyával és néhány szem almával. Az almát egy hely vállalkozó Nándori József ajánlotta fel, melyet ezúton is megköszönök!  A hivatal munkatársai még az ünnepek előtt gondoskodnak az ajándékok kiszállításáról. 
A decemberi hivatali programok mindegyike (testületi ülés, közmeghallgatás, karácsonyi koncertek) a Díszterembe kerül megtartásra.
 

2016. november 29.
MERT AJÁNDÉKOZNI IDÉN IS JÓ...  

Közeleg a karácsony…
Csemő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete folytatja a tavaly megkezdett ajándékozási akciót, melynek során közvetlenül és közvetve több ezer fő részére tud - valamilyen formában – karácsony szent ünnepére ajándékot nyújtani.
A 2016. évben a szociális költséghelyen lévő maradvány, kb. 10 millió Ft lehetőséget ad arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan:
- az összes 16 év alatti, állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező és Csemőben élő gyermek számára karácsonyra 5.000.- Ft összegű gyermekvédelmi támogatást adjunk,
- a 65 év feletti nyugdíjasoknak karácsonyi édességcsomagot állítsunk össze,
- 300 család részére tartós élelmiszercsomagot készítsünk,
- azon csemői és egyedülálló nyugdíjasok részére, akiknek az összesített ellátása nem éri el a havi 50.000.- Ft-ot – 10 mázsa tűzifát biztosítson az önkormányzat, természetben.
- 90 család számára szállítunk 1 m3 mennyiségű, száraz, minőségi tűzifát, az önkormányzati rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelő családoknak.
Fogadják tőlünk akkora szeretettel, mint amekkora szeretettel készültünk arra, hogy sokaknak szerezzünk örömet. A hivatal munkatársai még az ünnepek előtt gondoskodnak az ajándékok kiszállításáról.

2016. november 25.
MEGHÍVÓ Képviselő-testületi ülésre!  

November 29-én, kedden 14 órától munkaterv szerinti rendes testületi ülés lesz a Községháza Dísztermében. A helyszín változásának az az oka, hogy a Községháza civil terme jelenleg inkább hasonlít egy élelmiszerdiszkont áruházra, mint tanácskozó teremre… Megérkeztek ugyanis a karácsonyi ajándék és élelmiszercsomagok alapanyagai – a hivatal dolgozói pedig reggelente lázasan csomagolnak. Összesen 900 csomagot állítunk össze, karácsonyi ajándékként.
Amiben nincs változás, hogy a meghívó elérhető a települési weboldalról, az AKTUÁLIS menüpontból, ahol az egyes napirendekre kattintva letölthetőek az írásban kiadott előterjesztések is. Olvasd, legyél tájékozott.

2016. november 22.
GERJE-KÖRÚT 

Egyenlőre csak egy vágy, egy szándék, egy gondolat… Dél-Pest megye kerékpárút hálózatának komplex fejlesztése a cél, és ezzel együtt a térség turisztikai vonzerejének növelése és gazdasági erősítése. 
Monumentálisak a tervek, mert 4 járás 19 települését érintheti, összesen 248, 5 km hosszúságban 4 fő útvonalat kínál: Gerje nagy tengely (Pilis-Kőröstetétlen), Kistengely (Nagykőrös-Tápiószőlős), Alsóhurok (Pilis-Nagykőrös-Kőröstetétlen), Felső hurok (Albertirsa-Újszilvás-Kőröstetétlen). A turisztikai cél mellett a projekt megvalósulása esetén bővülhetnek a munkahely elérésének lehetőségei egész Dél-pest megyében.
Ez a terv. Erről tanácskoztunk Ceglédbercelen, ahol a 4 járásból két járás országgyűlési képviselője is jelen volt,  és elvi támogatásukról biztosították a projektötletet. Tárgyalni fogja a Gerje-Körút ötletét Csemő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete is, lévén a november 29-i ülésen napirend lesz a projekt elvi támogatása.
Még mielőtt – jogosan – nekem szegeznéd azt a kérdést, hogy még semmit nem tudunk a Csemő-Cegléd kerékpárút pálályzati eredményéről, akkor miért kell másik projekten dolgozni – elmondom Neked, hogy igazad van, de ez a két dolog nem függ össze. Azért nem, mert a „saját kerékpárutunk” kapcsán már nincs teendőnk – a pályázatot benyújtottuk, befogadták, formailag megfelelőnek értékelték – csak az eredményre várunk.
Álláspontom szerint a berceli javaslatnak a legnagyobb ereje abban rejlik, hogy alulról építkezik, és minden érintett település érdekét egyforma módon szolgálhatja. Abban is biztos vagyok, hogy a projekt sikere - a nagyságrendje okán – attól függ, hogy sikerül-e ezt a tervet a nemzeti fejlesztési stratégia részévé tenni. Nos ezen is dolgozom több polgármestertársammal mától…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!