2016. december 31.
ÚJ ÉV - régi remények, régi feladatok        

Sikeres évet zárunk… Amit elterveztünk, és rajtunk múlott, azt sikerült megvalósítani!  És ez nagy szó! A mai napon a választási ciklus második teljes évét is lezárjuk. Úgy éreztem, hogy itt az ideje egy kis összefoglalásnak, értékelésnek. Ez az anyag elkészült, a Hírmondó januári számában meg fogom jelentetni, majd beszélek a tördelő-szerkesztővel, hogy ki ne maradjon…
Azért írtam, hogy az újévben régiek a remények és a feladatok, mert a nyertes pályázatunk (adósságmentes pályázat második fordulója) mellett döntésre vár a sportpark és az 56-os büszkeségpont létesítésére vonatkozó pályázatunk. Na és a kerékpárút pályázata, mi kiemelt és fő cél! Ezeknél a pályázatoknál már „nincs dolgunk”, hiszen mind a három pályázatot befogadták, túl vagyunk a hiánypótláson is…
Nagyjából összeállt a fejemben a jövő évi, saját erős fejlesztések köre is – itt már csak azt várom, hogy láthatóak legyenek a 2017. évi költségvetés fő számai. Ne felejtsük el, hogy az önkormányzat lehetőségeit, – helyi adó nélkül - továbbra is 90 %-ban a központi költségvetési támogatás határozza meg. A sarokszámok megmutatják majd, hogy meddig álmodozhatunk!
Addig is van feladat bőven: folyamatosan dolgozunk a tavalyi adósságmentes pályázat elszámolásán, az idei évi pályázati forduló két közbeszerzésén, a sportegyesület idei évi működési támogatására kiírt civil pályázat beadásán, hogy csak a januári eleji feladatokat említsem…

2016. december 28.
AZ ÉV LEGHIDEGEBB NAPJA LESZ SZILVESZTER       

Ebben sincs változás… Immár harmadik alkalommal készülünk az újév közös köszöntésére. Ahogy tavaly és tavalyelőtt is a leghidegebb nap a volt az év utolsó napja – az idei évi előrejelzés szerint is ez várható…
Természetesen ez nem riaszt bennünket, javában folynak az előkészületek.
Holnap érkezik a nagy sátor, már bevásároltuk az alapanyagokat a meleg ételekhez és italokhoz. Pincepörkölt és virsli lesz az étel választék, forralt bor és meleg tea az ital választék. Az idei évben is kapunk kölcsön hőlégbefúvókat, építünk a sátor előtt dohányzó és melegedőhelynek: máglyát. Rendben a zenei rész és a tűzijáték is - már csak a sok mosolygó és ünneplő ember hiányzik…  
   

2016. december 24-25-26.

Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál,
ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután!

"Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet,
békés karácsonyt mindenkinek!"

 

2016. december 23.
MÉGSEM AZ IDÉN INDUL A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS      

Minden igyekezetünk ellenére csak a jövő év január hónapjában tudjuk megindítani az adósságmentes 2.0 pályázatunk közbeszerzési eljárását – már az új szabályok szerint.
Nem hibázott senki, és semmi baj sincsen, egyszerűen arról van szó, hogy nem sikerült a közbeszerző társaság, és közbeszerzési hatóság és a bíráló bizottság számára is megfelelő időpontot találni az ünnepek előtt és alatt. 
Abban nincs változás, hogy két eljárást kell lefolytatnunk, külön az utakra és külön az építési tevékenységekre. Januárban biztos, hogy mindkét eljárást megindítjuk, így nem lesz akadálya annak, hogy a tavasszal (március-április) elkezdődhessenek a munkálatok.


Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!