2017. március 31.
VAN EGY TITKOS TERV...                

... ami ugye azzal már nem lesz annyira titkos, ha leírom.
Szóval, információink szerint „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” címmel újra megnyitják a KEHOP-5.2.9.-17 számú felhívást. Ez azt jelentené, hogy tudnánk pályázni az iskola épületének energetikai korszerűsítésére. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a teljes épületegyüttesben nyílászáró csere történhet, külső szigetelést kapnak a falak, ileltve a tetőkre olyan napelem-rendszer kerülhet telepítésre amely biztosítani tudná az épület villamosenergia ellátását.   
Jelenleg energetikusok végzik a számításokat, a tervezők rajzolnak, a projektmenedzsment pedig azon dolgozik, hogy egy hónapon belül a kialakuló műszaki tartalom alapján egy feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatásra kerülhessen. Ezek a feltételei annak, hogy tudjunk pályázni. Most már csak azt remélem, hogy a projekt előkészítési feladatok (energetikai tanúsítványok, tervek, költségvetések, műszaki dokumentációk elkészítése, közbeszerzési eljárás lebonyolítása) elvégzése után tényleg lesz lehetőség a pályázat benyújtására.   
„Még szerencse”, hogy nincs idő nagyon álmodozni, mert holnap elseje – úgyhogy a hétvégén el kell készülnie az áprilisi Hírmondónak is…
  

 

2017. március 30.
ÚJ KÖZTÉRI SZOBORRAL GAZDAGODTUNK!                

FOGADJÁTOK SZERETETTEL! A mai napon felállításra került a Községháza előkertjében Orisek Feri bácsi alkotása: „Tisztelet az 56-os hősöknek!” A kompozíció összeállításában Rubos János segédkezett. A szobor elkészítését az 56-os Emlékbizottság támogatta. A szobor felállításáról képeket a facebook oldalamon találtok. Köszönöm szépen az alkotók munkáját!
Van még feladat, hiszen a szobor közvetlen környezetét viacolor burkolattal borítjuk, a szobrot megvilágítjuk és is kihelyezünk. Át kell alakítanunk az öntözési rendszert és régi szobor helyét füvesíteni is fogjuk. Mindezekre a feladatokra elég, kell, hogy legyen az áprilisi hónap, azt szeretném, ha virágvásárra már minden működjön.

 

 

2017. március 29.
ALAKULNAK A TEREINK               

Visszakerültek a Hétvezér térre a Négy évszak szobrot körbevevő padok. Megérkezett a faanyaga a pavilonokat körülvevő pergoláknak is. Megállapodtam azzal a kertésszel is, hogy akitől az egynyári palántákat vásároljuk, hogy a tartókat virágokkal beülteti számunkra. Elkészült az ovi tér felőli kerítése is, előtte pedig virágágyást alakítottunk ki. Az óvoda Petőfi utcai szakaszán amennyire lehetett „megigazítottuk” a viacolor burkolatot és egészen a Kiss Albert utcáig kialakítottunk több olyan szigetet, ahová szintén virágokat szeretnénk ültetni.
A Templom téren túl vagyunk a kút felújítását. Új aknát építünk és új szivattyút is vásárolunk, hogy minél hamarabb beindulhasson a terület öntözése. Nagyon boldog vagyok attól, hogy szépen átvészelte a tér a telet és szépen zöldell, aminek kell. Még szebb lesz, ha majd virágok is díszítik majd a teret….       

    

 

2017. március 28.
SZERZŐDÉS "HEGYEK"               

Hirtelen, egy nap alatt 8 különböző szerződést kellett megírnom. Ami egy jogásztól nyilván alapvető elvárás, ezzel együtt fokozott odafigyelést igényel, hiszen nagyságrendileg 90 millió forint sorsa a tétje az okirat szerkesztésnek és nem szeretnék hibázni…
Vegyük sorra a feladatokat: lejárt az adósságmentes pályázatunk magasépítéses részének közbeszerzési eljárásában az eredményt megállapító szerződéskötési moratórium, így a 4 részterületre külön kellett vállalkozási/kivitelezési szerződést előkészíteni. Előkészítés alatt van a fejlesztések időrendi pontos ütemezése, ha aláírtuk a szerződéseket, akkor az közzé fogom tenni a dátumokat. 
A következő feladat a tavaly „rendbetett” Templom téren a kút felújítása. Feltétlen szükséges a vízhozam növelése, ha azt szeretnénk, hogy a fű zöld legyen… A jelenlegi kút a szakember mérése szerint 30 l/perc vízhozamot tud, ami a felújítás után akár 150 l/perc teljesítményre változik.      
Megállapodást kötöttem a közterületeken és közintézmények területén lévő öntözőrendszerek és kerti csapok, vízkonnektorok karbantartási munkálataira, ideértve a tavaszi beüzemelés és a téliesítés szakmai feladatait is.  
A Cegléd Rádió ajánlott az önkormányzatnak együttműködést, amely ajánlatot a Képviselő-testület elfogadott – így írható volt ez a megállapodást is.
Orisek Feri bácsi elkészült az 56-os emlékművel. Pályázati lehetőség teremtett esélyt a megvalósításra, így a „papírozható” az 56-os Emlékbizottság felé a megvalósulás. Juhhé….  

 

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!