2017. május 30.
MEGRENDELÉSRE KERÜLT A KÜLTERÜLETI KÖZVILÁGÍTÁS II. ÜTEME              

Az eredeti koncepcióm a ciklusra az volt, hogy minden évben 5 millió forint nagyságrendi összegben költünk a külterületi közvilágítás fejlesztésére. Az már 2015.ben látszott, hogy az áramszolgáltató malmai lassabban őrölnek...
Pedig azt hinné az ember, hogy ha egy cégcsoport (mégha külön cégek is…) ad ajánlatot, terveztet és kiviteleztet, akkor leegyszerűsödik, leegyszerűsödhet a dolog… Hát nem így van.
Fehér Géza barátom segítségével már a tavasz elején elküldtük nemcsak a II. ütem, hanem a jövőre tervezett harmadik ütem ajánlatkérő lapjait.
Mostanra sikerült odáig eljutni, hogy a szolgáltatói cégcsoporton belül, de három helyről visszakaptuk az árajánlatot (külön azokra a helyekre, ahová csak a lámpatesteket kell felszerelni, külön azokra a helyekre, ahol közvilágítási szálat kell építeni, és végül külön azokra, hol oszlopot is telepíteni kell…) melyet gyorsan el is fogadtam, és ma jutottunk el oda, hogy a szerződést aláírhattam. Könyörgöm, ne kérdezzétek, hogy a kivitelezés mikor és hogyan, inkább leírom, hogy az idei évben hol lesz fejlesztés: Tőzeg dűlőben 2, Határ úton 1, Bekötő úton 1, Görbe dűlőben 3, Fő úton 3, Mikebudai úton 2, Vett úton 1, Fenyvesi dűlőben 3, Koncz dűlőben 5, Balla dűlőben 7 db lámpatest kerül majd felszerelésre. Így legyen!  

 

2017. május 28.
GYERMEKEK ÜNNEPE VOLT                

Új helyszínen, ezúttal a Sportcentrumban vártuk május utolsó vasárnapján a gyermekeket.
A programokat korábbi évek gyakorlatának megfelelően kerültek megszervezésre: külön menetlevéllel az óvodások és az alsó tagozatosok 6 állomást teljesítése után vehették át jól megérdemelt jeges ajándékukat. Az apukák ügyességi próbán bizonyíthattak maguknak és gyermekeiknek.
Ezen túl agility-kutyás bemutató, ugrálóvárak, játszóház, kézműves foglalkozások színesítették a programot. Sokan másztak fel a tűzoltó autóra, ültek be a mentő- és a rendőrautóba. 
Sokan segítettek abban, hogy ez a nap igazi ünnep lehessen a gyermekeknek, külön köszönettel tartozok az ovi kollektívájának, az iskolai segítőknek, Lendér Józsefnek, és Turcsán István vezetésével a Képviselő-testület tagjainak.
Majdnem tökéletes nap volt – egy hibám viszont jelentősen rontott a hangulatomon: a nagy rohanásban, a pakolásokban elfelejtettem boldog gyermeknapot kívánni a saját gyermekeimnek…

 

2017. május 25.
FELHÍVÁS TÉNYÁLLÁS TISZTÁZÁSÁRA                

Megtörtént a „Csemői Ladányi Mihály Általános Iskola épületének épületenergetikai felújítása a KEHOP-5.2.9 projekt keretében '' tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás kapcsán az ellenőrzés.Eddig a KEHOP eljárásában minden a pályázati felhívás szerint történik – és ennek tudok örülni.
A benyújtását követ két héten belül megjött a nyilatkozat a formai ellenőrzésről (rendben volt minden…), majd most tisztázó kérdések érkeztek a hiánypótlás felülvizsgálata kapcsán.
A kérdések nem is annyira kérdések voltak, lévén olyan többlet iratokat kért a minisztérium, amelyeknek a benyújtására eddig nem került sor: csatolnunk kellett a tárgyi közbeszerzést is tartalmazó, módosított közbeszerzési tervet, dokumentálnunk kellett a becsült érték megállapítását, csatolnunk kellett a feltételes kivitelezési szerződést, az eljárás eredményéről szóló hirdetményi tájékoztatót.   
A hiánypótlást teljesítettük, reményeim szerint a következő alkalommal már a pályázati eredményről számolhatok be.    

 

2017. május 22.
KIADVÁNY KÉSZÜL...                

… a Falunap ünnepére, az évfordulók tiszteletére.
Erről eddig nem nagyon beszéltem, és a nem is nagyon fogok, legyen meglepetés mindenkinek július első napjaiban.
Az idei évi jubileumok (65 éves a település, 20 éves a virágosítási győzelem) szolgáltatták az apropóját annak, hogy egy kis kiadvány készüljön Csemő múltjáról, visszaemlékezés a virágosítási győzelemhez vezető útra, valamint az eredményeink ismertetése.
Tisztelegni szeretnénk Csemő születésnapja és azon személyek előtt, akik részt vettek a siker elérésében, és szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki akár a múltban, akár a jelenben fontosnak érzi, és tesz a rendezett településkép fenntartásáért. 
Boldogan jelentem, hogy a több hónapos előkészítő munka befejeződött, a kéziratok elkészültek, a nyomdai előkészítés megkezdődött.
Ezúton is köszönöm a segítségét, munkáját Bartha Alajosné nyugdíjas polgármesternek, Huszár Sándor nyugdíjas jegyzőnek, Nagy Erika aljegyzőnek és Bálint Attila környezetvédelmi ügyintézőnek!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!