2017. augusztus 31.
VISSZAKÖLTÖZÖTT AZ ÓVODA...      

… és várja a gyermekeket!
Szintén az adósságmentes pályázat részeként tudtunk teljes belső felújítást végezni a Csemői Nefelejcs Óvodában.
A támogatásnak köszönhetően közel 1000 négyzetméter PVC burkolat cseréje valósult meg mindkét szinten, több, mint 4000 négyzetméter falfelület festése történt meg, továbbá a földszinti három csoportszobában és a tornaszobában gipszkarton álmennyezet készült.
Önkormányzati finanszírozással a teljes épület belső világításrendszere is megújult, korszerű LED-es lámpák kerültek felszerelésre minden helyiségben, továbbá újramázoltattuk a belső ajtókat is.
Köszönettel tartozom: Ponicsán Tamásnak és Zoltánnak, akik térítésmentesen biztosítottak helyet a felújítás idejére az ovi berendezési és felszerelési tárgyainak. Oláh Attilának és a hivatali dolgozóknak, akik a felújítás teljes időtartama alatt közreműködtek a kivitelezésben. Nagy Józsefnek és csapatának a minőségi festési és mázolási munkáért. Terék Bélának és a Terék Burkoló Center munkatársainak az egyedi PVC burkolat kialakításáért. Szülőknek, barátoknak, akik az épület kipakolásában közreműködtek.

 

2017. augusztus 29.
ALAKUL A VADÁSZHÁZ ÉPÜLETE...      

… kulturális kiállítóhellyé!
Az adósságmentességünk okán nyert pályázati támogatásból kulturális kiállítóhellyé alakul a csemői vadászház. Látványos szakaszához érkezett a felújítás, teljesen elkészült az új belső szerkezet, a külső épületszigetelés, a tetőfedés és a bádogozás. Belülről szigetelik a helyiségeket és zajlanak a gépészeti munkálatok. A vállalkozási szerződés szerint október végére be kell fejeződniük a munkálatoknak. A felújított épület téli és nyári használatra egyaránt alkalmas lesz, lévén megújuló energiaforrások igénybevételével készül. Kiépítésre kerül egy 16 kW-os levegõ-víz hõszivattyús hûtési és fûtési rendszer, továbbá felszerelésre kerül 4,8 kW teljesítményû napelem.
A ház környezetének rendezése önkormányzati feladat, és nem finaszírozható a pályázati támogatásból. Szándékunk szerint egy következõ (LEADER) pályázatból tovább folytatjuk a környezet fejlesztését egy erdei tanösvény kialakításával.

 

2017. augusztus 28.
AKTÍV SZEPTEMBERÜNK LESZ      

Szeptember 2-án kezdünk: a X. Nagykőrösi Családi Motoros és Veterán Járművek Napja valamint a XIV. JAWA FESZTIVÁL ismét ellátogat Csemőbe.
A következő szombaton, szeptember 9-én a hagyományos SZÜRETI traktoros felvonulást és bált rendezzük több helyszínnel, előtte egy nappal Szüreti Kupa kispályás labdarúgó tornát rendez a Csemői Palotás SE a Sportcentrumban.    
Szeptember 16 és 17. napja a NEMZETI VÁGTA döntője a Hősök terén, komoly győzelmi esélyekkel, mind a Kishuszár, mind a felnőtt mezőnyben.
Közben 16-án, szombaton este Olgyay Gábor szerzői estjére várja az érdeklődőket a Katolikus templomba. 
Szeptember második felében megkezdik szereplésüket a megyei bajnokságban az asztalitenisz csapataink és folytatják a sakkozók is. 
Valamennyi esemény részletes programja már az augusztusi Csemői Hírmondóban olvasható volt. A rendezvényeink továbbra is ingyenesen látogathatóak!  
Ezeken túl beindul az élet a nevelési, oktatási intézményeinkben is, szeptembertől újra havonta ülésezik a Képviselő-testület és újraindulnak heti rendszerességgel a külterületi fogadóórák is.
Nem fogunk unatkozni…    

 

2017. augusztus 26.
CSEMŐI NYÁRI ESTÉK     

Már a második évadot zártuk le, így már lehet és kell is összegeznünk a tapasztalatainkat.
Kezdjük a helyszínnel: szerintem tökéletes választásnak bizonyult. Sikerült intelligens színpadot és technikát összeállítanunk, és az épületek övezte zöld környezet a nagy diófa árnyéka – elnyerte a látogatók sőt a fellépők tetszését is.
A programok középpontjában a zene állt, de az idei évben humorista is színesítette a programot.
Eddig tehát abszolút pozitív a mérleg, ami ront az összképen, az a látogatottság. Egyszerűen nem értem, hogy, miért nem jönnek az emberek egy olyan rendezvényre, amely nincs minden nap, és nem kerül semmibe…
Ez azért elgondolkodtató, mert azért néhány ember napokat azért, hogy a közönség jól szórakozzon -  de ha nincs közönség? Rögtönzött kupaktanácsot tartottunk este és arra az álláspontra jutottam, hogy folytatjuk. Elkezdtünk valamit, amiben én hiszek, igyekszünk nagyobb publicitást adni, szélesebb körből meríteni a fellépők stílusát, és több embert „becsábítani” a rendezvényre.    
Jövőre tehát újra CSEMŐI NYÁRI ESTÉK!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!