2017. augusztus 31.
VISSZAKÖLTÖZÖTT AZ ÓVODA...      

… és várja a gyermekeket!
Szintén az adósságmentes pályázat részeként tudtunk teljes belső felújítást végezni a Csemői Nefelejcs Óvodában.
A támogatásnak köszönhetően közel 1000 négyzetméter PVC burkolat cseréje valósult meg mindkét szinten, több, mint 4000 négyzetméter falfelület festése történt meg, továbbá a földszinti három csoportszobában és a tornaszobában gipszkarton álmennyezet készült.
Önkormányzati finanszírozással a teljes épület belső világításrendszere is megújult, korszerű LED-es lámpák kerültek felszerelésre minden helyiségben, továbbá újramázoltattuk a belső ajtókat is.
Köszönettel tartozom: Ponicsán Tamásnak és Zoltánnak, akik térítésmentesen biztosítottak helyet a felújítás idejére az ovi berendezési és felszerelési tárgyainak. Oláh Attilának és a hivatali dolgozóknak, akik a felújítás teljes időtartama alatt közreműködtek a kivitelezésben. Nagy Józsefnek és csapatának a minőségi festési és mázolási munkáért. Terék Bélának és a Terék Burkoló Center munkatársainak az egyedi PVC burkolat kialakításáért. Szülőknek, barátoknak, akik az épület kipakolásában közreműködtek.

 

2017. augusztus 29.
ALAKUL A VADÁSZHÁZ ÉPÜLETE...      

… kulturális kiállítóhellyé!
Az adósságmentességünk okán nyert pályázati támogatásból kulturális kiállítóhellyé alakul a csemői vadászház. Látványos szakaszához érkezett a felújítás, teljesen elkészült az új belső szerkezet, a külső épületszigetelés, a tetőfedés és a bádogozás. Belülről szigetelik a helyiségeket és zajlanak a gépészeti munkálatok. A vállalkozási szerződés szerint október végére be kell fejeződniük a munkálatoknak. A felújított épület téli és nyári használatra egyaránt alkalmas lesz, lévén megújuló energiaforrások igénybevételével készül. Kiépítésre kerül egy 16 kW-os levegõ-víz hõszivattyús hûtési és fûtési rendszer, továbbá felszerelésre kerül 4,8 kW teljesítményû napelem.
A ház környezetének rendezése önkormányzati feladat, és nem finaszírozható a pályázati támogatásból. Szándékunk szerint egy következõ (LEADER) pályázatból tovább folytatjuk a környezet fejlesztését egy erdei tanösvény kialakításával.

 

2017. augusztus 28.
AKTÍV SZEPTEMBERÜNK LESZ      

Szeptember 2-án kezdünk: a X. Nagykőrösi Családi Motoros és Veterán Járművek Napja valamint a XIV. JAWA FESZTIVÁL ismét ellátogat Csemőbe.
A következő szombaton, szeptember 9-én a hagyományos SZÜRETI traktoros felvonulást és bált rendezzük több helyszínnel, előtte egy nappal Szüreti Kupa kispályás labdarúgó tornát rendez a Csemői Palotás SE a Sportcentrumban.    
Szeptember 16 és 17. napja a NEMZETI VÁGTA döntője a Hősök terén, komoly győzelmi esélyekkel, mind a Kishuszár, mind a felnőtt mezőnyben.
Közben 16-án, szombaton este Olgyay Gábor szerzői estjére várja az érdeklődőket a Katolikus templomba. 
Szeptember második felében megkezdik szereplésüket a megyei bajnokságban az asztalitenisz csapataink és folytatják a sakkozók is. 
Valamennyi esemény részletes programja már az augusztusi Csemői Hírmondóban olvasható volt. A rendezvényeink továbbra is ingyenesen látogathatóak!  
Ezeken túl beindul az élet a nevelési, oktatási intézményeinkben is, szeptembertől újra havonta ülésezik a Képviselő-testület és újraindulnak heti rendszerességgel a külterületi fogadóórák is.
Nem fogunk unatkozni…    

 

2017. augusztus 26.
CSEMŐI NYÁRI ESTÉK     

Már a második évadot zártuk le, így már lehet és kell is összegeznünk a tapasztalatainkat.
Kezdjük a helyszínnel: szerintem tökéletes választásnak bizonyult. Sikerült intelligens színpadot és technikát összeállítanunk, és az épületek övezte zöld környezet a nagy diófa árnyéka – elnyerte a látogatók sőt a fellépők tetszését is.
A programok középpontjában a zene állt, de az idei évben humorista is színesítette a programot.
Eddig tehát abszolút pozitív a mérleg, ami ront az összképen, az a látogatottság. Egyszerűen nem értem, hogy, miért nem jönnek az emberek egy olyan rendezvényre, amely nincs minden nap, és nem kerül semmibe…
Ez azért elgondolkodtató, mert azért néhány ember napokat azért, hogy a közönség jól szórakozzon -  de ha nincs közönség? Rögtönzött kupaktanácsot tartottunk este és arra az álláspontra jutottam, hogy folytatjuk. Elkezdtünk valamit, amiben én hiszek, igyekszünk nagyobb publicitást adni, szélesebb körből meríteni a fellépők stílusát, és több embert „becsábítani” a rendezvényre.    
Jövőre tehát újra CSEMŐI NYÁRI ESTÉK!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!