2017. augusztus 31.
VISSZAKÖLTÖZÖTT AZ ÓVODA...      

… és várja a gyermekeket!
Szintén az adósságmentes pályázat részeként tudtunk teljes belső felújítást végezni a Csemői Nefelejcs Óvodában.
A támogatásnak köszönhetően közel 1000 négyzetméter PVC burkolat cseréje valósult meg mindkét szinten, több, mint 4000 négyzetméter falfelület festése történt meg, továbbá a földszinti három csoportszobában és a tornaszobában gipszkarton álmennyezet készült.
Önkormányzati finanszírozással a teljes épület belső világításrendszere is megújult, korszerű LED-es lámpák kerültek felszerelésre minden helyiségben, továbbá újramázoltattuk a belső ajtókat is.
Köszönettel tartozom: Ponicsán Tamásnak és Zoltánnak, akik térítésmentesen biztosítottak helyet a felújítás idejére az ovi berendezési és felszerelési tárgyainak. Oláh Attilának és a hivatali dolgozóknak, akik a felújítás teljes időtartama alatt közreműködtek a kivitelezésben. Nagy Józsefnek és csapatának a minőségi festési és mázolási munkáért. Terék Bélának és a Terék Burkoló Center munkatársainak az egyedi PVC burkolat kialakításáért. Szülőknek, barátoknak, akik az épület kipakolásában közreműködtek.

 

2017. augusztus 29.
ALAKUL A VADÁSZHÁZ ÉPÜLETE...      

… kulturális kiállítóhellyé!
Az adósságmentességünk okán nyert pályázati támogatásból kulturális kiállítóhellyé alakul a csemői vadászház. Látványos szakaszához érkezett a felújítás, teljesen elkészült az új belső szerkezet, a külső épületszigetelés, a tetőfedés és a bádogozás. Belülről szigetelik a helyiségeket és zajlanak a gépészeti munkálatok. A vállalkozási szerződés szerint október végére be kell fejeződniük a munkálatoknak. A felújított épület téli és nyári használatra egyaránt alkalmas lesz, lévén megújuló energiaforrások igénybevételével készül. Kiépítésre kerül egy 16 kW-os levegõ-víz hõszivattyús hûtési és fûtési rendszer, továbbá felszerelésre kerül 4,8 kW teljesítményû napelem.
A ház környezetének rendezése önkormányzati feladat, és nem finaszírozható a pályázati támogatásból. Szándékunk szerint egy következõ (LEADER) pályázatból tovább folytatjuk a környezet fejlesztését egy erdei tanösvény kialakításával.

 

2017. augusztus 28.
AKTÍV SZEPTEMBERÜNK LESZ      

Szeptember 2-án kezdünk: a X. Nagykőrösi Családi Motoros és Veterán Járművek Napja valamint a XIV. JAWA FESZTIVÁL ismét ellátogat Csemőbe.
A következő szombaton, szeptember 9-én a hagyományos SZÜRETI traktoros felvonulást és bált rendezzük több helyszínnel, előtte egy nappal Szüreti Kupa kispályás labdarúgó tornát rendez a Csemői Palotás SE a Sportcentrumban.    
Szeptember 16 és 17. napja a NEMZETI VÁGTA döntője a Hősök terén, komoly győzelmi esélyekkel, mind a Kishuszár, mind a felnőtt mezőnyben.
Közben 16-án, szombaton este Olgyay Gábor szerzői estjére várja az érdeklődőket a Katolikus templomba. 
Szeptember második felében megkezdik szereplésüket a megyei bajnokságban az asztalitenisz csapataink és folytatják a sakkozók is. 
Valamennyi esemény részletes programja már az augusztusi Csemői Hírmondóban olvasható volt. A rendezvényeink továbbra is ingyenesen látogathatóak!  
Ezeken túl beindul az élet a nevelési, oktatási intézményeinkben is, szeptembertől újra havonta ülésezik a Képviselő-testület és újraindulnak heti rendszerességgel a külterületi fogadóórák is.
Nem fogunk unatkozni…    

 

2017. augusztus 26.
CSEMŐI NYÁRI ESTÉK     

Már a második évadot zártuk le, így már lehet és kell is összegeznünk a tapasztalatainkat.
Kezdjük a helyszínnel: szerintem tökéletes választásnak bizonyult. Sikerült intelligens színpadot és technikát összeállítanunk, és az épületek övezte zöld környezet a nagy diófa árnyéka – elnyerte a látogatók sőt a fellépők tetszését is.
A programok középpontjában a zene állt, de az idei évben humorista is színesítette a programot.
Eddig tehát abszolút pozitív a mérleg, ami ront az összképen, az a látogatottság. Egyszerűen nem értem, hogy, miért nem jönnek az emberek egy olyan rendezvényre, amely nincs minden nap, és nem kerül semmibe…
Ez azért elgondolkodtató, mert azért néhány ember napokat azért, hogy a közönség jól szórakozzon -  de ha nincs közönség? Rögtönzött kupaktanácsot tartottunk este és arra az álláspontra jutottam, hogy folytatjuk. Elkezdtünk valamit, amiben én hiszek, igyekszünk nagyobb publicitást adni, szélesebb körből meríteni a fellépők stílusát, és több embert „becsábítani” a rendezvényre.    
Jövőre tehát újra CSEMŐI NYÁRI ESTÉK!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!