2017. szeptember 28.
KÉT ÜLÉS KÖZÖTT TÖRTÉNT        

Régen, július 14-én volt utoljára testületi ülés, így sok megbeszélni való akadt.
Már tavaly is azt csináltam, hogy a két ülés között történt eseményekről írásban számoltam be a testületnek – no, a „rövid” összefoglaló is 10 oldal lett írásban…
Utólag már nem is bánom, hogy leírtam, mert sok szép dolog történt velünk, és ez még akkor is igaz, ha folyton elégedetlenkedünk… Ha azért tesszük, mert bennünk van a folyamatos fejlődés iránti igény, akkor az elégedetlenség lehet pozitív tartalmú is. Ha azért tesszük, mert divat és mert vannak emberek, akiknek semmi sem jó, akkor az már társadalmi kórtünet.
Magam az első csoportba tartozónak vallom magam, és ahogy kiírtam magamból a nyári élményeket ki merem jelenteni, hogy igenis sikeres szezont zártunk, minőségi és sokszínű rendezvényekkel, programokkal, és országos eredményekkel is. Büszke vagyok magunkra. Akit kíváncsi a nyári események beszámolójára, az kattintson ide.     

 

2017. szeptember 25.
KÁTYÚZTUNK        

Ahogy ebben a ciklusban minden tavasszal és ősszel, úgy most is kijavítottuk az úthibákat a szilárd burkolatú útjainkon. Tudom, hogy nem ez a tökéletes megoldás, de pályázati lehetőség hiányában nincs esélyünk új kopórétegre semmilyen külterületi szilárd burkolatú utunkon. Tízmilliós nagyságrendnyi költségről beszélünk…
Közel s távol sem látszik arra vonatkozó kormányzati szándék, hogy külterületi út aszfaltozás pályázható célterület lenne.
Közel 10 év után idén tavasszal jelent meg először felhívás a vidékfejlesztési program keretében külterületi útfejlesztésre, pályáztunk is. Híreink szerint „jól állnak a dolgaink” a választókerületi rangsorban előkelő helyen állunk.
Csak emlékeztetőül: 4 dűlőút CSAK ÚTALAPPAL történő ellátása több, mint 130 milliós forintba kerül az ÉNGY normagyűjtemény szerint beárazva, melyből közel 30 millió forint az önkormányzati önerő… Szóval, iszonyúan drága mulatság még csak útalapot építeni is…
A fentiek miatt úgy készülünk, hogy szükség szerint, de minden tavasszal és ősszel kátyúzunk.

 

2017. szeptember 22.
BRRRRR....        

Hát ilyen is van…
És azért kell beszélni róla, mert nem egyedi esetről van szó.
Aki látta a Nemzeti Vágta díjátadó ünnepségét, az láthatta, hogy a győztes lovas részére egy 5 millió forintos stilizált kártyát adtak át pénznyereményként.
A Vágta versenyszabálya szerint a díj a nevezőt, jelen esetben Csemő Község Önkormányzatát illeti. Tamás azzal, hogy az elő- és a középfutamát is megnyerte további 300-300 ezer forinttal növelte a nyereményt. Őszintén mondom, hogy nem gondoltam volna, hogy bárkiben felmerül az a kérdés, hogy mi lesz a pénz sorsa. Márpedig nem egy, hanem több telefonhívást és üzenetet is kaptam e kérdésben.
Nem a pénzdíjért kezdtünk bele ebbe a kalandba!
A cél az volt, hogy minél szélesebb körben tegyük ismertté Csemő nevét. Ez – Petrik Tamásnak és Viccesnek köszönhetően sikerült!
A pénzdíj - javaslatomra – a képviselő-testület egyetértésével a lovast illeti meg. Ők dolgoztak meg érte! A napi edzés, a takarmányozás, vitaminok, krémek, kenőcsök mind pénzbe kerültek; utaztak Alagra fotócellás felmérésre, utaztak többször folyókhoz, tavakhoz úsztatni, hogy a ló tüdeje erősödjön. A siker, az, hogy a Csemői zászló lenghetett a budapesti éjszakában Petrik Tamás, Vicces és Majnár Anita érdeme.
A nyeremény 95 %-át kapják meg, míg az 5%-ot a Csemőt a Kishuszár Vágtán képviselő Hrubos Borókának adjuk. Így volt ez a tavalyi évben is, sőt az önkormányzat a nyeremény adó vonzatát is átvállalja.

 

2017. szeptember 20.
HÍRMONDÓZTAM        

Még a Vágta győzelem hatása alatt eldöntöttem, hogy ez a siker „megérdemel” egy hírmondós különszámot! Színes képekkel, élménybeszámolóval és egy köszöntésre való meghívóval. Merthogy hitem szerint a bennünket képviselők megérdemlik, hogy nyilvánosan köszöntsük Őket és megköszönjük a szép eredményt, Csemő népszerűsítését.   
Szerettem volna, ha az ünnepségről mindenki értesül, és bár a közösségi oldalakat sokan követik, a Hírmondó az, ami minden háztartásba eljut.
Remélem, hogy olvassák az emberek az üzenet és sokan leszünk a szeptember 30-i köszöntésen.em kicsit, nagyon!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!