2017. október 29. 
VIHAR VAN!!!!            

Hát leszakadt az ég, dőltek fák rendesen… 
Ilyen vihart én még nem láttam, és az idősebbek sem nagyon emlékeznek hasonló pusztításra. És mi még „maradjunk csöndben”, mert Európa más országaiban emberáldozatot is követelt a rendkívüli időjárás.  
A DÉMÁSZ szakemberei megerősített létszámmal tegnap délután óta folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a szolgáltatás helyreállításán. Ezekben az órákban a középfeszültség helyreállításán dolgoznak, mely rendszer hibátlan működése esetén tudják a kisfeszültségű (lakossági) hálózat javítását elvégezni. A DÉMÁSZ hibabejelentő vonala túlterhelt. Több és más információt Ők sem fognak tudni azon túl mondani, hogy minden ember a hibák elhárításán dolgozik.
Ebben az ítéletidőben is folyamatosan dolgoznak a helyreállításon – mindenki türelme szükséges! 

 

2017. október 27. 
4 ÚJ LÁMPATEST "SZOLGÁLATBAN" a KÜLTERÜLETEN            

Megkezdődött a külterületi közvilágítás fejlesztés kivitelezésének 2. üteme. Összesen 24 lámpatest kihelyezésének tervezését és kivitelezését rendeltük meg még a nyár elején. A szolgáltató már akkor jelezte, hogy több ütemben fogja tudna teljesíteni a megrendelést.  Több olyan helyszín van, ahová a közvilágítási szálat ki kell építeni, oszlopokat kell állítani. Ez nemcsak a kivitelezési , hanem már a tervezési munkák  tekintetében is időigényes. Az ígéret az volt, hogy 4 lámpatest még az idén felszerelésre kerülhet, mert ott csak szerelési munkák szükségesek.
Jelentem, hogy működik a közvilágítás a Vett út-Határ út kereszteződésénél, a Görbe dűlőn 2 db lámpatest ég, és a Tájház előtti buszmegállónál is lőn világosság.     
A II. ütem teljes költségvetése meghaladja az 5 millió forintot, melyet az önkormányzat saját erőből finanszíroz.

 

2017. október 26. 
TELEPÜLÉSTERVEZÉSI DOKUMENTUMOK           

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény felhatalmazása alapján elkészült a Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) tervezete, továbbá a településkép védelméről szóló helyi rendelet-tervezet, mely dokumentumokat véleményezés céljából közzétesszük a települési weboldalon. Kérlek benneteket, hogy töltsétek le, olvassatok bele az anyagokba innen: http://www.csemo.hu/?t=telepules/telepulesszerkezet 
Megköszönöm, ha a véleményed meg is írod!
A települési arculat meghatározása rendkívül összetett feladat és nem nélkülözheti a szubjektív elemeket sem, hiszen kinek mi az esztétikus, stílusos? Ezért van szükség arra, hogy minél többen véleményét nyilvánítsatok!

 

2017. október 23. 
ESŐS ÜNNEP VOLT          

Hát ez volt talán az első olyan ünnepség 2014. óta, ami a legkevésbé igazodott az előzetesen megtervezett forgatókönyvhöz. Egész nap esett az eső és fújt a szél. Délelőtt még abban bíztam, hogy a délutáni kezdésre megkegyelmezz nekünk az időjárás, de nem így lett...
Öröm, hogy az idén megtelt a Közságháza Díszterme az ünneplőkkel, és a benti programok méltósággal le is zajlottak. 
Leginkább az új csemői Büszkeségpont, Orisek Feri bácsi 56-os táblaképének avatása torzult le, valamint a koszorúzás nem volt igazi úgy, hogy mindenki a szakadó esőben volt, hangosítás nélkül. Én most utólag puffogok, és remélem, hogy a jelen volt ünneplők a leírtakból nem sok mindent vettek észre… Mert úgy egyébként az ünnep méltósággal és érzéssel telt. 

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!