2017. október 20. 
ÚJABB ÉRTÉK A SPORTCENTRUMBAN         

Akik ismernek tudják, hogy a sport az én szívem egyik csücske. Ezért különösen nagy öröm számomra, ha bármiféle sportfejlesztésről hírt adhatok.
Kitűnő emberi és szakmai kapcsolatot ápolunk a Ceglédi VSE-vel, hiszen több sportágban az egyesület edzői adják a mi gyerekeink fejlődéséhez a szakmai hátteret.
Ványi Zsolt a CVSE labdarúgó szakosztályának vezetője két, kispályára teljesen szabványos és fedett kispadot ajándékozott Csemőnek!
Ha újonnan vásároltunk volna, akkor darabonként több százezer forintot kellett volna fizetnünk értük...
Némi renoválást és festést követően a műfüves pályához fogjuk elhelyezni az ülőalkalmatosságokat. A mai napon József Bencsiknek köszönhetően megérkeztek és a Sportcentrum területére beemelésre kerültek a fémszerkezetek. Köszönjük szépen Ványi Zsolt és Bencsik József!
Csak remélni tudom, hogy Sportcentrumot használók is örülnek a fejlődésnek, és csak a funkciójuknak  megfelelően használják a berendezési és felszerelési tárgyakat! 

 

2017. október 18. 
JÓ HÍR!         

Nyert a szociális tűzifa pályázatunk. Minden évben „nyerni szokott”, a kérdés és az izgalom csak annyi a pályázat benyújtását követően, hogy mekkora mennyiséget nyertünk. A különböző arány- és szorzószámok alapján önkormányzatunk minden évben a maximális (a mi estünkben 284 m3) mértékű keménylombos tűzifa megvásárlásához kér támogatást. Az idei évben a 140 m3-re kaptunk támogatást, és ez azért jó hír, mert a tavalyi évben „csak” 90 m3 mennyiség beszerzését támogatták.
A támogatást önerővel kell kiegészíteni, plusz az önkormányzat költsége az összevágás és a kiszállítás is.
A Képviselő-testület októberi ülésén (ahogy minden évben) rendeletben fogja meghatározni az igényjogosultak körét, és a novemberi Hírmondóban megjelenik majd egy jelentkezési lap, melynek alapján be lehet adni az igényeket. Az elbírálás decemberben a kiszállítás 2018. januárban lesz esedékes.

 

2017. október 9-16. 
A HETEM - naplózva         

október 9. Dolgozni kezdtem- görcsöltem- orvos-mentő-kórház, intenzív injekció és infúziókúra;  
október 10. Megy az orvosi dilemma:  vese vs. hasnyálmirigy;
október 11. Ceglédi kórház –urológia: vizsgálat és eredmény nélkül;
október 12. görcs- irány a szentesi kórház: érfestés-injekció-infúzió, röntgen;
október 13. főorvos úr kizárja a hasnyálmirigyet, vesekövet talál;
október 14. dupla gyógyszerrel Őszi Bál az iskola tornatermében;
október 15. fel sem bírok kelni;
október 16. kontroll Nagykőrösön: a főorvos szíves szerint - és a háziorvosommal konzultálva – műtétet javasol. Nem egyeztem bele –marad a gyógyszeres konzervatív kúra; 
október  17. dolgozom és szedem a gyógyszereket.  

 

2017. október 9. 
TALÁN ELKEZDŐDÖTT VALAMI?         

Mégpedig az ivóvíz projekt kapcsán – tervezők dolgoznak, és ami még jobb hír: a zöldhalmi gerincvezeték tervezésén. Tudjátok, az „egészséges ivóvíz” az a projekt, amire az önkormányzat még 2011-ben pályázott és nyert több, mint 505 millió forintot. Az elmúlt 6 évben annyi történt, hogy a Magyar Állam „átvette” a pályázatot és a Nemzeti Fejlesztési Projektirodát (NFP) bízta meg azzal, hogy az önkormányzat helyett és nevében valósítsa meg a fejlesztést.
De melyiket?  Amit 2011-ben pályáztunk? Kötve hiszem, hogy 6 év elteltével ugyanazt a műszaki tartalmat meg lehet valósítani, amit akkor beáraztunk…
Legutóbb tavaly tavasszal kaptunk az NFP-től információt, nevezetesen, hogy 2016. november 1-re elkészül a fejlesztés műszaki tartalma…     
Tulajdonképpen örülnöm is lehetne, hogy végre-végre valami konkrétum a projekt kapcsán, de egyelőre nem tudok…
És nemcsak azért nem, mert semmi konkrétumot nem közölt az NFP velünk, sem döntés előkészítésben (pl. tervező kiválasztása) sem a műszaki tartalomban. Azért sem tudok örülni, mert az elektronikus sajtóban megjelent egy cikk: http://24.hu/kozelet/2017/10/05/milliardos-kokit-adhat-az-eu-a-tobb-sebbol-verzo-gigatender-miatt/
Olvasd el, és ha Te tisztábban látsz, akkor szól nekem légy szíves…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!