2017. december 31.
BÚÉK!        

buek18 én

 

 

2017. december 29. 
SZÁMOLGATUNK        

Évekkel ezelőtt egy dupla A/3-as oldalon, körülbelül 6-os betűnagysággal érkezett mindig a következő évi állami normatíva táblázat. Mi úgy hívtuk, hogy „a lepedő”. Nos, néhány éve már A/4-es papíron érkeznek az adatok, a 6-os betűnagyság maradt…
Mint a kisgyermek a karácsonyi ajándékát – mindig féle és apránként kezdtük elemezni, hogy mire is számíthatunk a következő esztendőben.  Először az összesítőt néztem meg a végén, és az adat pozitív, az idei évi 327.647.180.-Ft-hoz képest többet: 338.872.816.-Ft-ot kap a település. Jöjjenek (természetesen nem teljes körűen)  a részletesebb, ágazati adatok, először azok a költséghelyek, ahol csökkenés tapasztalható. A településüzemeltetési feladatokra több, mint 3 millió forinttal kevesebbet adnak, Érzékenyen érint bennünket (miután kötött normatíva …)  a szociális költséghely 1,3 millió forintos csökkentése. Nőtt viszont a tanyagondnoki szolgálatok támogatás, a korábbi 2,5 millió/szolgálat összege 3,1 millió forintra nő, bár megjegyzem, hogy az emelés sem fedezi azt összeget, amit évek óta a működtetésre költünk. A köznevelési feladatok támogatására 5,5 millió forinttal többet költhetünk, általános működésre is közel 3 millió forintos többlet jut.
Ha azt veszem alapul, hogy 2017-es év végére is tudtuk növelni az önkormányzat általános tartalékát, akkor, a  növekvő támogatás mellett, reálisan tervezve a szükséges kiadásokat – a 2018-as esztendő elé is optimistán tekinthetünk.  
Ahogy azt a korábbi években tettük, 2018. januárjában is egy költségvetési koncepciót készítünk, és a finanszírozási elvek testületi jóváhagyást követően készítjük el a költségvetési rendeletet.

 

2017. december 28. 
CSEND VAN A BETLEHEMNÉL        

Advent első vasárnapja óta szólt a zene Hét vezér téren, a karácsonyfa melletti betlehemből.
December 25-én, bátor, de lelketlen emberek sikeresen eltulajdonították a hangszórókat. Nem először… Tavaly és tavalyelőtt is ugyanez történt, két éve a Dózsa térre rakta ki "valaki", tavaly meg a hivatal bejáratához.
A „hagyomány” folytatódik: előkerültek a hangszórók. Idén nem úgy, hogy „valaki” visszajuttatta, csak fülest kaptam a hollétükről. Többen látták, hogy senki sem vitte el… Egyenlőre tehát annyit tudunk, hogy a hangszórók maguktól vándoroltak három utcányit…
A hangfalak most az irodámban vannak. Nem kockáztatok idén még egy eltűnést, s mivel karácsonyi dalokat mentettünk a lejátszó eszközre, ebben az ünnepi időszakban már nem telepítem vissza a betlehembe.
Annyit sikerült kideríteni, hogy fiatalok szórakoztak, jelenleg 3 fő aktív részvétele látszik az eset kapcsán. Külön-külön mindegyikkel elbeszélgettem, és „természetesen” külön-külön mindig a másik volt az elkövető és az értelmi szerző is…
Január 2-ára szembesítést „rendeltem”el…   

 

2017. december 24-25-26.
SZERETETTEL       

kar net én

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!