2018. május 29.   
A HIVATAL HOMLOKZATI FRONTJA

Szépen alakul a hivatali előkert. Már zöldell a fenyők helyére elvetett fű. Ha őszinte akarok lenni, akkor ez még nem pázsit, de a falunapra az lehet. Hát, ha még tudnátok, hogy erre a területrészre milyen terveim vannak jövőre…. De ne szaladjuk ennyire előre.Nagyon vártam azt a pillanatot, hogy egy kicsit törődhessek a polgármesteri hivatal bejárata feletti üres „háromszöggel”. Voltak korábban is tervek az oromfal ürességének megtörésére, nincs benne titok: órával egy igazi harangjátékot álmodtunk oda. Ez már tizen évvel ezelőtt is horribilis költséggel lett volna kivitelezhető. „Kicsiben” tavaly a virágosítás 20 éves jubileuma tiszteletére a Hét vezér téren a virágórát átadtuk, amelyik kicsit harangozik is…
Miután mára az összes középületet sikerült felújítani, pontosabban az iskola energetikai korszerűsítése még folyamatban van, de már látszik a vége…, úgy éreztem, hogy a hivatali bejárat is megújítható anélkül, hogy bárki ellenérzését kiváltaná, vagy reklamálna, hogy miért „magunkra” költjük a pénzt.
Tiszta a lelkiismeretem:  az óvodára összesen 65 millió, az iskolára 223 millió, a rendelőkre több, mint 50 millió, utakra 36 millió forint, konyhára 22 millió, temetőre 9 millió forintot költöttünk, most a Községháza bejáratára kb. 500.000.-Ft   nagyságrendű pénzt szeretnék elkölteni. 
Nos, a tervek elkészültek, új címereket rendeltem, a Községháza feliratot „megmentjük” és díszítő hungarocell elemeket ragasztunk majd homlokzatra. 
A felújítás néhány napot, maximum egy hetet vesz igénybe, június közepére készen szeretnénk lenni – ezzel az idei évre be is fejeztük a központi rész fejlesztését.  

 

2018. május 28.   
KEZD ÚGY KINÉZNI, AMILYENNEK ÁLMODTUK...

… mármint a Hét vezér tér és a falu központja.
Jelentem, az összes virágpalánta a helyén, az idén is bővítettük kicsit a virágos felületeket, hiszen új virágágyást alakítottunk ki a volt takarékszövetkezeti épület előtt, illetve muskátlik kerültek a hivatal előtti mellvédre. Új évelő növényeket ültettünk a hivatal előtti, Szt. István úti parkolóhoz. 
A hivatal előtti ezüstfenyő kivágását követően már zöldell az előkert, kijavítottuk a mellvéd betonhibáit, és felújítottuk a teljes „L”  alak padozatát is.
Természetesen nem felejtettük el a többi közterületi részünket sem, a Tájház a közösségi ház és a zöldhalmi orvosi rendelő virágai a helyükön, ma a Templom tér és a Dózsa tér ágyásait ültetik a dolgozóink. Hátra van még a református templom kertje és néhány apróbb terület (központi orvosi rendelő előtti ágyás, zöldhalmi buszmegállók), de már látjuk a végét…   
Szeszélyes volt eddig az idei időjárás, mert január-februárban inkább tavasz volt, márciusban tél, áprilistól pedig már inkább a nyári időjárási körülmények voltak jellemzőek – ember legyen a talpán, aki ki tudja számolni, mikor, mit szabad ültetni…
Kezdenek beindulni a virágfal növényei is a Hét vezér téren, és megindultak a földbe ültetett palánták is. (Nem is) kicsit megnyugodtam, hogy ha nem lesz természeti katasztrófa, akkor az idei évben is  gyönyörűek leszünk a falunapra…   

 

2018. május 25.   
GYERMEKNAPI ELŐKÉSZÜLETEK

Idén második alkalommal lesz a gyermeknapi délelőtt helyszíne a Sportcentrum. Sokkal szellősebben vagyunk, mint az ovi udvarán, bár ez egyben feladat is, hogy a különböző programokkal be is lakjuk a pályákat és a zöldterületet is. Az idei évben is igyekeztünk sokféle programot belesűríteni a délelőttbe, arra is kiemelten figyelve, hogy tudjanak játszani az ünnepeltek!
A részletes programot az írott és elektronikus sajtóban közzétettük, reklámozták a köznevelési intézményeink is, reméljük sokan lesznek. Holnap építjük a sátrakat, telepítjük az állomásokat, és fohászkodunk a kedvező időjárásért…  

2018. május 22.   
"TESTÜLETÜNK"

Elég változatos és (magunkhoz képest) sok napirend szerepelt a munkaterv szerinti májusi ülés napirendjén. voltak beszámolók (Rendőrség, Polgárőrség, községi gyermekvédelem, könyvtár és közösségi színtér) voltak pénzügyi tárgyú előterjesztések (költségvetési rendelet módosítása, zárszámadási rendelet elfogadása), de most került sor a helyi szociális rendelet módosítására is, ami a költségvetési rendeletben elfogadott bővített új szociális ellátásaink szabályozását tartalmazza.
A testület zárt ülésen kitüntetések adományozásáról is döntött. 
A testületi anyagok: előterjesztések, elfogadott rendeletek, határozatok nyilvánosak és néhány napon belül elérhetőek lesznek a települési weboldalon a közérdekű adatok menüponton belül.
Az elfogadott helyi szociális rendeletet teljes terjedelmében a Csemői Hírmondó júniusi számában közzé fogjuk tenni a lakosság teljes körű tájékoztatása érdekében.   

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!