2018. augusztus 29.     
NOOORMÁLIS????        

Még mindig az 1956-os táblakép pályázati elszámolása….
Másfél éve telepítettük, 2017. májusában beadtam az elszámolást… Írtam már itt naplóban a pályázati elszámolás kapcsán eddig átélt szenvedéseimről, hogy mennyi hiánypótlási e-mailt kaptunk.   
9 alkalommal kellett teljesítenünk újraküldést egy három tételes (famunka, villanyszerelés, projekt tábla) elszámoláshoz. Utoljára tavasszal „fenyegettek” meg bennünket visszafizetési kötelezettség elrendelésével és szabálytalansági eljárás megindításával, azóta néma csend. Egészen a mai napig, amikor az alábbi értesítés „bírtuk” kapni:
„Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a véglegese elfogadott elszámolási táblázat alapján  1 Ft visszafizetési kötelezettsége merült fel. Kérjük, szíveskedjen gondoskodni az összeg visszautalásáról a Közalapítvány 10032000-00282558-00000062 számú számlájára annak érdekében, hogy a pályázatot lezártnak tekinthessük. Az utalás során szíveskedjenek a közleményben feltüntetni a támogatási szerződésük számát (KKETTKK-56P-02-0403). Kérjük, hogy amennyiben megtörtént az utalás, küldje meg részünkre az erről szóló bankszámlakivonatot elektronikus formában.”
Tudom, hogy a banki rendszerben nincs kerekítés. De már nem bízom abban, hogy a visszautalással (amit természetesen teljesítettünk) lezárható végre a projekt…

 

2018. augusztus 27.     
SZINTE KÉSZ AZ ISKOLA...        

… energetikai felújítása
Valamikor, márciusban, egészen pontosan március 19-én, egy hétfői havas napon megjelent két kisteherautó, aztán egy kamion és kipattan a járművekből 9 munkás. Ekkor és így kezdődött az iskola épületeinek felújítása.
A generálkivitelezővel – természetesen – készítettünk kivitelezési ütemtervet, melyben azt írták, hogy augusztus végére befejezhető a fejlesztés. Hááát, hittem is, meg nem is. Azért 197 ablak, 12 ajtó cseréje, összesen 2850 m2 falfelület és 1605 m2 födém szigetelése – a mennnyiségek alapján nem tűnt úgy, hogy a teljesítési határidő előtt két hónappal befejezhető.
Ehhez képest mára ott tartunk, hogy elbontódtak az állványok az épület körül, néhány homlokzaton az állványok rögzítési pontjainál javítanak a szakemberek. Utolsó fázisként az épületek lábazati részének végső színezése van hátra, amit ezen a héten elvégeznek a szakemberek.
Ahogy reméltük, az új tanév mesterek nélkül kezdődhet... Óriási köszönettel tartozom a generálkivitelező Fenstherm Kontakt Kft-nek, és az alvállalkozóinak, hogy a sokszor szélsőséges időjárási körülmények között és hónapokkal a befejezésre határidő előtt a felújítás befejeződhetett.

 

2018. augusztus 23.     
ÚJABB FEJLESZTÉS - EZÚTTAL ÖNERŐBŐL       

Településünk közigazgatási területén, 5 helyszínen és 6 kamerával 2018. augusztus 16-án és 17-én az Invitech Zrt. segítségével térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre, mely közvetve a lakosság szubjektív biztonságérzetét, közvetlenül a Rendőrség működésének segítését célozza.
A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést. A telepítési helyszínek: Szt. István út, központi buszmegálló, Sportcentrum, zöldhalmi orvosi rendelő, zöldhalmi Iskola dűlő buszmegállók, Vett út, 12. bolt
Emellett a rendszer minden térfigyelő kamera 100 méteres közelében ingyenes WiFi elérést is biztosít, melyhez csak a "Csemo Free Internet" WiFi hálózatra kell kapcsolódni.
A kapcsolat a lakosság igényeinek megfelelően e-mailezésre, böngészésre, közösségi kommunikációra (Facebook) alkalmas, de a folyamatos letöltésre (Torrent) irányuló kérelmeket a rendszer tiltja.
A rendszer jelenleg tesztüzemben működik, várhatóan 2018. szeptember 1-től már a finomhangolásokat követően a végleges beállításokkal szolgálja településünket.
Használjátok egészséggel!

 

2018. augusztus 22.     
TÚL A FŐZSŰRI LÁTOGATÁSÁN      

Vártuk Őket, és a jelzett időben meg is érkeztek a vendégeink. A 4 tagú zsűriből három fő először járt Csemőben. Előzetesen jelezték, hogy a látogatás célja nem a júliusban a Virágos Magyarország versenyben volt zsűri megállapításainak ellenőrzése, hanem az esetleges nemzetközi szereplés feltételeinek az ismertetése. Ugye, mondanom sem kell, hogy mekkora elismerés ez nekünk!   
2010-ben átéltem már hasonlót. Akkor egy folyamatban lévő (faluközpont felújítás) projekt jelentette az akadályt, mert nem tudtuk garantálni, hogy a munkálatok a nemzetközi zsűri érkezésére befejeződnek…  Most ilyen akadály nincs.
Ahogy a zsűri ismertette a nemzetközi verseny értékelési szempontrendszerét, hát kicsit „ledobtam a láncot”. El tudjátok képzelni, hogy a Virágos Európa verseny 100 pontos kritériumrendszerében összesen 10, azaz 10 ponttal (5 pont az egynyári, további 5 pont az örökzöld virágok) szerepel a virágos környezet? Pedig így van. A többi 90 pont a természeti és épített környezet, a fenntarthatósági szempontok, a megújuló energiaforrások, az középületek funkcionalitása és környezettudatos jövőkép között oszlik meg, illetve adódik össze. Ezt nem gondoltam volna…
Elmondtam minden szépet és jót magunkról – és szerintem nem lepődtök meg, ha azt írom, hogy kiválasztásunk esetén szívesen képviselnénk Magyarországot az európai versenyben!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!