2018. augusztus 29.     
NOOORMÁLIS????        

Még mindig az 1956-os táblakép pályázati elszámolása….
Másfél éve telepítettük, 2017. májusában beadtam az elszámolást… Írtam már itt naplóban a pályázati elszámolás kapcsán eddig átélt szenvedéseimről, hogy mennyi hiánypótlási e-mailt kaptunk.   
9 alkalommal kellett teljesítenünk újraküldést egy három tételes (famunka, villanyszerelés, projekt tábla) elszámoláshoz. Utoljára tavasszal „fenyegettek” meg bennünket visszafizetési kötelezettség elrendelésével és szabálytalansági eljárás megindításával, azóta néma csend. Egészen a mai napig, amikor az alábbi értesítés „bírtuk” kapni:
„Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a véglegese elfogadott elszámolási táblázat alapján  1 Ft visszafizetési kötelezettsége merült fel. Kérjük, szíveskedjen gondoskodni az összeg visszautalásáról a Közalapítvány 10032000-00282558-00000062 számú számlájára annak érdekében, hogy a pályázatot lezártnak tekinthessük. Az utalás során szíveskedjenek a közleményben feltüntetni a támogatási szerződésük számát (KKETTKK-56P-02-0403). Kérjük, hogy amennyiben megtörtént az utalás, küldje meg részünkre az erről szóló bankszámlakivonatot elektronikus formában.”
Tudom, hogy a banki rendszerben nincs kerekítés. De már nem bízom abban, hogy a visszautalással (amit természetesen teljesítettünk) lezárható végre a projekt…

 

2018. augusztus 27.     
SZINTE KÉSZ AZ ISKOLA...        

… energetikai felújítása
Valamikor, márciusban, egészen pontosan március 19-én, egy hétfői havas napon megjelent két kisteherautó, aztán egy kamion és kipattan a járművekből 9 munkás. Ekkor és így kezdődött az iskola épületeinek felújítása.
A generálkivitelezővel – természetesen – készítettünk kivitelezési ütemtervet, melyben azt írták, hogy augusztus végére befejezhető a fejlesztés. Hááát, hittem is, meg nem is. Azért 197 ablak, 12 ajtó cseréje, összesen 2850 m2 falfelület és 1605 m2 födém szigetelése – a mennnyiségek alapján nem tűnt úgy, hogy a teljesítési határidő előtt két hónappal befejezhető.
Ehhez képest mára ott tartunk, hogy elbontódtak az állványok az épület körül, néhány homlokzaton az állványok rögzítési pontjainál javítanak a szakemberek. Utolsó fázisként az épületek lábazati részének végső színezése van hátra, amit ezen a héten elvégeznek a szakemberek.
Ahogy reméltük, az új tanév mesterek nélkül kezdődhet... Óriási köszönettel tartozom a generálkivitelező Fenstherm Kontakt Kft-nek, és az alvállalkozóinak, hogy a sokszor szélsőséges időjárási körülmények között és hónapokkal a befejezésre határidő előtt a felújítás befejeződhetett.

 

2018. augusztus 23.     
ÚJABB FEJLESZTÉS - EZÚTTAL ÖNERŐBŐL       

Településünk közigazgatási területén, 5 helyszínen és 6 kamerával 2018. augusztus 16-án és 17-én az Invitech Zrt. segítségével térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre, mely közvetve a lakosság szubjektív biztonságérzetét, közvetlenül a Rendőrség működésének segítését célozza.
A kamerák képe felhő alapon adatközpontban tárolódik, melyhez az Invitech Zrt. az együttműködési szerződés megkötését követően a Rendőrség számára közvetlen elérést biztosít, ezzel is elősegítve a rendkívül gyors visszakeresést, és felderítést. A telepítési helyszínek: Szt. István út, központi buszmegálló, Sportcentrum, zöldhalmi orvosi rendelő, zöldhalmi Iskola dűlő buszmegállók, Vett út, 12. bolt
Emellett a rendszer minden térfigyelő kamera 100 méteres közelében ingyenes WiFi elérést is biztosít, melyhez csak a "Csemo Free Internet" WiFi hálózatra kell kapcsolódni.
A kapcsolat a lakosság igényeinek megfelelően e-mailezésre, böngészésre, közösségi kommunikációra (Facebook) alkalmas, de a folyamatos letöltésre (Torrent) irányuló kérelmeket a rendszer tiltja.
A rendszer jelenleg tesztüzemben működik, várhatóan 2018. szeptember 1-től már a finomhangolásokat követően a végleges beállításokkal szolgálja településünket.
Használjátok egészséggel!

 

2018. augusztus 22.     
TÚL A FŐZSŰRI LÁTOGATÁSÁN      

Vártuk Őket, és a jelzett időben meg is érkeztek a vendégeink. A 4 tagú zsűriből három fő először járt Csemőben. Előzetesen jelezték, hogy a látogatás célja nem a júliusban a Virágos Magyarország versenyben volt zsűri megállapításainak ellenőrzése, hanem az esetleges nemzetközi szereplés feltételeinek az ismertetése. Ugye, mondanom sem kell, hogy mekkora elismerés ez nekünk!   
2010-ben átéltem már hasonlót. Akkor egy folyamatban lévő (faluközpont felújítás) projekt jelentette az akadályt, mert nem tudtuk garantálni, hogy a munkálatok a nemzetközi zsűri érkezésére befejeződnek…  Most ilyen akadály nincs.
Ahogy a zsűri ismertette a nemzetközi verseny értékelési szempontrendszerét, hát kicsit „ledobtam a láncot”. El tudjátok képzelni, hogy a Virágos Európa verseny 100 pontos kritériumrendszerében összesen 10, azaz 10 ponttal (5 pont az egynyári, további 5 pont az örökzöld virágok) szerepel a virágos környezet? Pedig így van. A többi 90 pont a természeti és épített környezet, a fenntarthatósági szempontok, a megújuló energiaforrások, az középületek funkcionalitása és környezettudatos jövőkép között oszlik meg, illetve adódik össze. Ezt nem gondoltam volna…
Elmondtam minden szépet és jót magunkról – és szerintem nem lepődtök meg, ha azt írom, hogy kiválasztásunk esetén szívesen képviselnénk Magyarországot az európai versenyben!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető az elmúlt negyedév önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!