2018. szeptember 27.      
SŰRŰ FOLYTATÁS A HÉT MÁSODIK FELÉBEN  

Hétfőn kezdtük, ma végeztünk, befejeztük a kerékpárút pályázat feltöltését.
Tegnap délben megnyitottuk az iskolaudvar felújításának építési naplóját. A tervek szerint október 3-án megépül a pálya köré a kordon és megkezdődik a tényleges kivitelezés, ami kedvező időjárási viszonyok mellett kb. két hetet vesz majd igénybe. A kivitelezési szerződés szerint a fizikai megvalósítás határideje október 31. napja.
Ma reggel megkezdtük a bölcsőde pályázat rögzítését. Reggel 8 óra 5 perckor „engedett” be a rendszer, és addigra már 20 pályázat kapott előttünk sorszámot. A pályázattal feltöltésével párhuzamosan beadtuk a bölcsivel kiegészített és hétfőn a testületi ülésen elfogadott, módosított alapító okiratot a Magyar Államkincstárhoz. Szinte azonnal kaptunk hiánypótlást, hogy a fenntartó (jelen esetben az önkormányzat) intézményi átszervezést (csoport összevonást, új csoport kialakítását) csak a nyári hónapokban hajthat végre, így ha teljesítjük is a módosítás bejegyzésének feltételit, akkor is csak 2019. július 1. napjával kerülnek bejegyzésre az adatok a törzskönyvi nyilvántartásba úgy, hogy addig az időpontig semmilyen változás nem lesz bejegyezhető. Hát… Pont ezt nem akartuk!!!  
Minden félredobtam, és azonnal ment egy kijavítási kérelem a kincstár felé, hogy indokolják már meg, hogy a bölcsőde bevezetése törvényi kötelezettségének végrehajtása mióta fenntartói döntés? ÉS a bölcsőde létesítésével milyen óvodai csoportmódosítást látnak az okiratokban, merthogy semmilyen nincs benne…
Közben, hogy jó napom legyen, ma hiánypótlást kapott VP pályázatunk. Bevallom őszintén el sem olvastam - még!  Most az a legfontosabb, hogy lezárható legyen a bölcsőde pályázatunk, illetve az alapító okirat bejegyzése sínre kerüljön. Addig semmi mással nem foglalkozom.  

 

2018. szeptember 25.      
SŰRŰ PROGRAMOK A HÉT ELEJÉN 

Fontos hét következik. Olyan, amely meghatározza a jövői évi működésünket, pontosabban fogalmazva a fejlesztéseinket. Két pályázat beadásában reménykedem, két másik pályázat pedig megvalósulhat.   
Menjünk időrendi sorba: tegnap hajnalban átvettem a fogorvosi rendelő kulcsait. A szakiparosok befejezték a rendelő szociális blokkjának felújítását, illetve az épület teljes fűtési rendszerének a felújítását. Klímaberendezést kapott a rendelő és a kicseréltük a bejárati ajtót is. A rendelés tegnap megindulhatott, egyedül az új kazán beüzemelése várat még magára, mert az új turbó kéményt nyomáspróbát követően át kell vennie a hatóságnak. Ez a jövő héten lesz esedékes.      
Hétfő délelőtt testületi ülést tartottunk. Az ülést megelőzően Petrik Tamásnak és Majnár Anitának köszöntük meg, hogy az idén is képviselték Csemőt a Nemzeti Vágtán.   
A testületi ülést azért reggel kezdtük, mert már délelőtt megkezdtük az ülésen hozott határozattal a kerékpárút pályázat feltöltését. Ezt a lehetőséget a megyei önkormányzat hirdette meg, és külön bejegyzést fogok tenni a műszaki tartalmáról akkor, ha sikerült a feltöltés… 
Ma délelőtt átadtuk a felújított iskolát, pontosabban projekt záró rendezvényt tartottunk. Az az álmunk, hogy az új nevelési év állványok és mesterek nélkül kezdődhetett – megvalósult. Sikerült az rendezvényre meghívni a megyei fejlesztési biztost, akivel módomban állt (a térségi országgyűlési képviselő segítségével) beszélnünk a jövőbeli fejlesztési elképzeléseinkről, konkrétan a kerékpárút és bölcsőde pályázatunkról.   
Az ünnepség után rögtön nekifogtunk a pályázati elszámolás összekészítéséhez. Az iskola projekt több mérföldkőből állt, így már csak a végszámlákat és az átadás-átvételi dokumentumokat kell leadnunk a projekt pénzügyi lezárásához.  

 

2018. szeptember 22.      
KÁNYÁDI EMLÉKKONCERT

Egész héten gyönyörű idő volt, és azon imádkoztunk, hogy szombatra is maradjon a jó idő, hogy a szerző által megálmodott és közösen a héten berendezett helyszínen - Helytörténeti Gyűjtemény udvarán az előadást meg lehessen rendezni. Szombatra elromlott az idő, lehűlt a levegő, de a nagyobb baj, hogy erőteljesen fújt a szél. Ez kellemetlen a közönségnek is, továbbá hangosíthatatlanná teszi a produkciót, lévén a szél belefúj a mikrofonokba is…  
Olgyay Gábor, az előadó délelőtt kiadta a parancsot, hogy a református templomban tartjuk meg az előadást. Kora délután mindent átpakoltunk a templomba, ahol „természetesen” a szabadtérre szánt hang és fénybeállításaink nem voltak jók. Új beállítások, majd egy teljes próba az új helyszínen és már csak fél óra volt az előadás kezdetétig.
Érkeztek a nézők, a templom szűknek bizonyult; olyannyira, hogy szereplőknek rögtönözniük is kellett, egyes mozdulatoknál és mozgássorozatoknál. Ez a verzió minden hangosító álma…
Nagyon örülök, hogy részese lehettem az előadásnak, a nézők hosszú tapssal jutalmazták a szereplőket. 
A szerzőt kértem meg, hogy a saját szemüvegén keresztül írjon az előadásról, mely cikk az októberi Hírmondóban lesz olvasható.  

 

2018. szeptember 20.      
TESTÜLETI ÜLÉSRE KÉSZÜLÜNK             

Rendkívüli testületi ülést hívtam össze még szeptember elejére - pályázatok beadásához.
Egész augusztusban dolgoztak a tervezők, költségbecslők, hogy meglegyen a kerékpárút és a bölcsőde pontos műszaki tartalma és árazott költségvetése. Aztán kiderült, hogy az előre jelzett határidőre a pályázati felületek nem nyílnak meg, így a rendkívüli ülés összehívása okafogyottá vált.
Közben a kollégáim elkészítették az önkormányzat féleéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, így eljött az idő, hogy a tervezett napirendekkel együtt munkaterv szerinti rendes ülés anyagát készítsük elő. Lett is gyorsan-frissen 9 napirend, meg közel 150 oldal anyag…
A szokásoktól eltérően nem kedden, hanem már hétfő délelőtt megtartjuk az ülést, egyrészt mert nagyon sok feladatunk lesz a jövő héten, másrészt szeretnénk a kerékpárút pályázat feltöltését minél hamarabb megkezdeni.  
Ahogy említettem, sűrű hét lesz a jövő hét Hétfőn délelőtt Petrik Tamás köszöntése, majd testületi ülés, aztán azonnal „ülünk „be” a gépbe és addig nem állunk fel, míg a kerékpárút pályázatunk hibaüzenet nélkül fel nem lesz töltve. Kedden délelőtt tartjuk majd az iskola projekt átadó ünnepségét, szerdán lesz az iskolaudvarban a pálya munkaterület átadása, délután fogadóórát tartok a külterületen. Csütörtöktől elvileg megnyílik az az elektronikus felület, ahová a bölcsőde pályázatot tudjuk feltölteni, délután „kikapcsolódásként” újra fogadóórám is lesz.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!