2018. október 30.        
TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT      

Munkarend szerinti ülést tartottunk, az októberben „szokásos” (hivatali munkáról szóló beszámoló, a tanyagondnoki szolgálat működéséről szóló beszámoló) napirendekkel, illetve aktualitásokkal.
A két ülés között események ismertetése alatt hallgatóság vendég érkezett Mikebuda grófnője személyében. Éppen egy héttel korábban, az október 23-i ünnepségen láttam újra a III. generációs csemői jelenséget, s bár nem voltam boldog a találkozástól, az ünnepségen nem volt vele semmi probléma.   
A testületi ülésen egy napirendet sem bírt ki, a hivatali beszámoló szóbeli kiegészítése alatt felpattanva a székéről artikulálatlan üvöltésben tört ki, köpött egyet, majd miután, megindultam felé hátrálva távozott… Szép jelenet volt.
Mikebuda grófnőjéről szakértő állapította meg, hogy kóros elmeállapotú – ez büntethetőséget kizáró ok. Azt pontosan nem tudom (én még egy másik jogrendszert tanultam az egyetemen), hogyan lehet, hogy ez az eljárást megszüntető ok hogyan nem értékelődött egy, a grófnő ellen zajló másik eljárásban… Azóta is várom a T. Ügyészségtől a kérdéseimre a választ:
- Hogyan lehetséges az, hogy Cegléden egy folyamatban lévő büntetőeljárást a nyomozást felügyelő ügyészség büntethetőséget kizáró okra (kóros elmeállapot) hivatkozással megszüntet, miközben másik sértett kapcsán indult büntetőeljárásban és későbbi időpontban első fokú és marasztaló ítélet születik.
- Mi a teendőm a hivatal rendjének fenntartása érdekében, ha a grófnő, lobogtatva az eljárást megszüntető végzést, áriákat énekel a hivatali folyosón és fenyegeti a munkatársaimat, ijesztgeti az ügyfeleket.
Ezekre a kérdéseimre hónapok óta nem kapok választ…      

 

2018. október 26.        
ÁTADTUNK-ÁTVETTÜNK     

Éppen tegnap sírtam kicsit itt a naplóban, hogy vannak olyan pályázatok, amelyekkel nem haladunk. Mielőtt teljes letargiába süllyedtem volna, a mai dokumentálások helyreállították a jó kedvemet. Igaz, hogy „ráment” a nap, de megérte.
Reggel kezdtünk az iskolai sportudvar műszaki átadás-átvételi eljárásával. A kivitelező képviselője és felelős műszaki vezetője, valamint az önkormányzat oldalán a polgármester és a műszaki ellenőr a helyszíni vizsgálat során mindent rendben találatunk, majd egy további bő két óra alatt elkészültünk a jegyzőkönyvvel, teljesítésigazolással, felelős műszaki vezetői nyilatkozatokkal. Az ilyen pályázatokat szeretem! Nyár elején benyújtottuk, nyár végén megnyertük, ősz elején megvalósítottuk, ősz végére el is számolhatjuk…  
Dél felé következett a fogorvosi rendelő felújításának elszámolása. A „forgatókönyv” teljesen megegyezett a délelőttivel. Kora délutánra ez a projektet is lepapíroztuk – hétfőn nyújtjuk is be az elszámolást a Magyar Államkincstár felé.
Késő délután még az adósságmentes 1.0 pályázatunkból fent maradt településszerkezeti eszközök felülvizsgálatának szerződéseit és a mellékleteit is ellenőriztük.
Ennek a három projektnek az elszámolás benyújtásával valamennyi megvalósult fejlesztésünk lezárása veszi kezdetét.  

 

2018. október 25.        
MÉG MINDIG SEMMI...    

Pedig minden pillanatban várok két értesítést. Immáron hónapok óta…
Mind a kettő a külterületi dűlőút pályázattal kapcsolatos. Ez a projekt egy kicsit-nagyon a szívfájdalmam.
Ha emlékeztem rá, akkor két részre osztható a fejlesztés: egyrészről egy gréder és egy ágaprító berendezést vásárolhattunk támogatással, másrészről négy külterületi dűlőút kavicsos, döngölt útalappal való ellátására nyertünk forrást.
A két gépet augusztus óta leszállították, itt vannak a hivatal udvarába. Az elszámolását a kötelező mellékletekkel együtt benyújtottuk az Irányító Hatóság felé – azonban a mai napig nem kaptunk sem hiánypótlást sem elfogadásról értesítést. Úgy terveztem, hogy ősszel már megyünk a dűlőkön és a javítjuk az utat, nyírjuk a növényzetet, de nem engedem használni addig, amíg nem fogadják el a számlákat. 18 millió forintért nem tudunk ugyanis két ilyen gépet venni nincs ennyi saját forrásunk; de ha csak a 4 milliós önerőt kell kifizetnünk, akkor igen. Ha elkezdjük használni az eszközöket, és nem fogadják el az elszámolást, akkor a használt gépeket mekkora veszteséggel és kinek tudnánk értékesíteni?
A másik része az utak felújítása. A műszaki egyenértékűség engedélyezésére (sóder helyet követ szeretnénk az alapba…) augusztus 29-én adtuk be a kérelmet (!), azóta volt egy hiánypótlás (2 nap alatt teljesítettük…) de szeptember 20-a óta semmi… Az idő telik, az időjárás romlik…
Arról nem is beszélek, hogy a vállalkozó naponta kérdezi, hogy mikor kezdheti, mert folyamatosan emelkednek az alapanyagok árai. Kérdezi, hogy meg kellene rendelnie az alapba a köveket, mert el fog fogyni. Nem engedem, mert, ha nem hagyják jóvá a kérelmünket, akkor mit csinálok 19 kamion 150-es frakcójú kővel? Csak kérdések vannak, a válaszok pedig nagyon hiányoznak!          

 

2018. október 23.        
NEMZETI ÜNNEP    

Keretesnek érzem a dolgot. Van abban valami sorsszerű, hogy a ciklus első és a ciklus utolsó október 23-i ünnepségén volt „telt ház” a Községháza Dísztermében. Vendégünk Eperjes Károly Kossuth- és Jászai díjas színművész volt. S ha már ilyen „összegzős” hangulatban vagyok, akkor büszke vagyok arra, hogy az októberi nemzeti ünnepen vendégünk volt Dunai Tamás, Benkő Tamás, a Békéscsabai Jókai Színház és Eperjes Károly. Avattunk új 56-os emlékművet, ami anyagában és stílusában illeszkedik a közterületi művészeti alkotásainkhoz.
Az idei ünnepségről is képgaléria található a települési weboldal Galéria menüpontjában, mely képbemutató a teljesség igénye nélkül készült. Ugyanitt a korábbi rendezvények képei mellett más csemői nevezetességek képei is elérhetőek.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!