2018. november 30.         
GYÁSZOLUNK     

A múlt hét végén még úgy búcsúztunk, hogy találkozunk a jövő héten. Hétfőn csak a hír jött, hogy rosszul érzi magát, elmegy orvoshoz. Kedden már kórházban volt, de mindannyian reménykedtünk benne, hogy hamarosan felerősödik és visszatér közénk. Ma reggel fél nyolckor megcsörrent a telefonom, a férje keresett, és csak zokogott…  
Felfoghatatlan….
Egy közvetlen munkatársat veszítettünk el, akivel én 15 éve nap-mint nap találkoztam. Szinte együtt éltünk (ahogy a többi kollégámmal is), hiszen az aktív nappali időnket töltöttük közösen. Pedig nem dohányzott, nem ivott, tornázott – és nagyon készült a nyugdíjas évekre, hiszen jövő tavasszal, 40 éves szolgálat után... Nem jön többet dolgozni, pihenni fog, örökre. A szomorú tény az, hogy Kelemenné Pákozdi Ibolya – élt 57 évet…
Ibolyka, nyugodj békében!

 

2018. november 28.         
KÉSZÜLHETNEK A KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK     

Megérkeztek a berendelt élelmiszerek és édességek.
Hagyomány, hogy karácsonyi ajándékként a 65 év feletti nyugdíjasaink egy minőségi édességcsomagot kapnak (600 csomag), illetve tartós élelmiszerből is összeállítunk egy nagyobbacska csomagot, kb. 250 darabot.
Mindent a civilterembe depóztunk be, ami most úgy néz ki, mint egy kisebb élelmiszerbolt raktára. Az is hagyomány, hogy decemberben, reggelente 7 és 8 óra között a hivatali dolgozókkal „gépsorrá” alakulunk át és csomagolunk… Az elkészült ajándékcsomagokat a tanyagondnoki szolgálat tagjai házhoz szállítják december 10 és 20-a között.
Mert adni jó!

 

2018. november 23.         
KEZDŐDIK A MUNKA!   

Azért ez a magyarországi győzelem jelentősen megnövelte az adrenalin szintemet!   
Tele vagyok ötletekkel és tervekkel.Nemcsak a jövő évi nemzetközi verseny miatt, hanem mert zárjuk az önkormányzati ciklust és nem szeretnék félbehagyni semmit sem.
Idén januárban, a költségvetési koncepció elkészítése során is úgy terveztünk, hogy a ciklus végéig vettük számításba a feladatainkat és a fejlesztési elképzeléseinket. Azt szeretném, ha még az idei évben sikerülne felállítani a stábot, kiosztanánk a szerepeket, hogy január elsejétől mindenki tudja a dolgát… Valószínűleg még az idén két testületi ülés is tartunk, a december elején esedékesnek kifejezetten a munkaszervezés lesz a feladata. Nagy öröm számomra, hogy „teljes mellszélességgel” partner a Képviselő-testület.
December elejére a Virágos Magyarország Szervezőbizottsága is bejelentkezett hozzánk, nem nehéz kitalálni a napirendet: a jövő évi versenyfelkészülés lesz a téma.    
Széles körű összefogást szeretnék, és ha látjuk a feladatainkat, akkor közzé is szeretném tenni az elképzeléseinket, mert számítok a civil szervezetek és a lakosság közreműködésére is!    

 

2018. november 22.         
TISZTÁNLÁTÁS VÉGETT...   

Nem hiszem, hogy újat fogok írni, de megígértem, hogy leírom a gondolataimat.
Szóval, olvasható volt nyilvánosan is, és közvetlenül is megkaptam a szokásos kérdéseket: szép-szép a belterület, és mi van a külterülettel?? Miért nem úgy virágos a külterület, mint a belterület?  
Hogy miért?
Hát azért, mert a külterületen nincsenek közterületek. Mert minden magántulajdon. A magántulajdon szentsége a demokrácia vívmánya, csak a tulajdonosok hajlamosak elfelejteni, hogy a jogokkal kötelezettségek is együtt járnak. Tehát az a válaszom, hogy ha a tulajdonos csak a saját területén összeszedné a szemetet, virágot ültetne, akkor a külterület is virágzóbb lehetne.
Az önkormányzat feladata, hogy a közterületek ápoltságát biztosítsa, a rendezett környezettel pedig mintát adjon. Nem magának, hanem a közösségnek. Ezen túl virágmagot is ad az önkormányzat, meghirdeti tavasszal az árvácska elvitelének lehetőségét, saját ültetetésből palántát biztosít az igénylőknek.
Nekünk rendezvényre egy évben 10 napot van szükségünk a Templom térre, a többi 355 napon a tér mindenkié. Felújítottuk és karban tartjuk, mert közterület, és az önkormányzat a tulajdonosa. A templom mögött senkinek nem kell sem füvet nyírnia, sem locsolnia, de az önkormányzat sem fog magántulajdont sem locsolni, sem nyírni.   
Csemő közigazgatási külterületén a zöldhalmi orvosi rendelő, a tájház, a közösségi ház önkormányzati tulajdon. Nyugodtan meg is lehet vizsgálni, hogy ezek az ingatlanok hogyan voltak a nyáron virágosítva, illetve hogyan vannak karbantartva az épületek.
A másik dolog, hogy tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy minden településnek van egy centruma. Csemőnek, de Ceglédnek és Budapestnek is. Én még nem láttam olyan budapesti képeslapot, ami a józsefvárosi piaccal, vagy a békásmegyeri lakóteleppel reklámozná a fővárost. Valamiért mindig a Halászbástya, a Parlament, az Andrássy út szerepel az üdvözlőlapokon.
Nálunk sincs ez másképpen!
A közösségi terek adják a település arculatát. Büszke vagyok arra, hogy más is szépnek látja Csemőt, és nem vagyok hajlandó sem magyarázkodni, főleg nem szégyenkezni, hogy a 8000 hektár terület nem egyformán mutat ápolt és virágos képet!  
Uff!            

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... NEMZETI VÁGTA - DÖNTŐ    
OKTÓBER 1-én és 2-án a budapesti Hősök terén immár 15. alkalommal rendezik meg a lovas hagyományok ünnepét. Az idei évben 60 felnőtt és 30 gyermek vágtat majd a versenyben. Csemőt Gamine JAg nyerében Petrik Tamás, a kishuszárok között Sárkény nevű póniját lovagolva Szerencsés Szandra képviseli. Az eseményről a közösségi oldalakon folyamatos tájékoztatást adunk. 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER utolsó hetében a három külterületi helyszínene a polgármesteri fogadóórák meg lesznek tartva. 26-án a zöldhalmi közösségi házban, 28-án a 12. sz. boltnál és 29-én a hantzházi boltnál 15 és 16 óra között várom a Kedves Érdeklődőket. Továbbá a minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!