2018. november 30.         
GYÁSZOLUNK     

A múlt hét végén még úgy búcsúztunk, hogy találkozunk a jövő héten. Hétfőn csak a hír jött, hogy rosszul érzi magát, elmegy orvoshoz. Kedden már kórházban volt, de mindannyian reménykedtünk benne, hogy hamarosan felerősödik és visszatér közénk. Ma reggel fél nyolckor megcsörrent a telefonom, a férje keresett, és csak zokogott…  
Felfoghatatlan….
Egy közvetlen munkatársat veszítettünk el, akivel én 15 éve nap-mint nap találkoztam. Szinte együtt éltünk (ahogy a többi kollégámmal is), hiszen az aktív nappali időnket töltöttük közösen. Pedig nem dohányzott, nem ivott, tornázott – és nagyon készült a nyugdíjas évekre, hiszen jövő tavasszal, 40 éves szolgálat után... Nem jön többet dolgozni, pihenni fog, örökre. A szomorú tény az, hogy Kelemenné Pákozdi Ibolya – élt 57 évet…
Ibolyka, nyugodj békében!

 

2018. november 28.         
KÉSZÜLHETNEK A KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK     

Megérkeztek a berendelt élelmiszerek és édességek.
Hagyomány, hogy karácsonyi ajándékként a 65 év feletti nyugdíjasaink egy minőségi édességcsomagot kapnak (600 csomag), illetve tartós élelmiszerből is összeállítunk egy nagyobbacska csomagot, kb. 250 darabot.
Mindent a civilterembe depóztunk be, ami most úgy néz ki, mint egy kisebb élelmiszerbolt raktára. Az is hagyomány, hogy decemberben, reggelente 7 és 8 óra között a hivatali dolgozókkal „gépsorrá” alakulunk át és csomagolunk… Az elkészült ajándékcsomagokat a tanyagondnoki szolgálat tagjai házhoz szállítják december 10 és 20-a között.
Mert adni jó!

 

2018. november 23.         
KEZDŐDIK A MUNKA!   

Azért ez a magyarországi győzelem jelentősen megnövelte az adrenalin szintemet!   
Tele vagyok ötletekkel és tervekkel.Nemcsak a jövő évi nemzetközi verseny miatt, hanem mert zárjuk az önkormányzati ciklust és nem szeretnék félbehagyni semmit sem.
Idén januárban, a költségvetési koncepció elkészítése során is úgy terveztünk, hogy a ciklus végéig vettük számításba a feladatainkat és a fejlesztési elképzeléseinket. Azt szeretném, ha még az idei évben sikerülne felállítani a stábot, kiosztanánk a szerepeket, hogy január elsejétől mindenki tudja a dolgát… Valószínűleg még az idén két testületi ülés is tartunk, a december elején esedékesnek kifejezetten a munkaszervezés lesz a feladata. Nagy öröm számomra, hogy „teljes mellszélességgel” partner a Képviselő-testület.
December elejére a Virágos Magyarország Szervezőbizottsága is bejelentkezett hozzánk, nem nehéz kitalálni a napirendet: a jövő évi versenyfelkészülés lesz a téma.    
Széles körű összefogást szeretnék, és ha látjuk a feladatainkat, akkor közzé is szeretném tenni az elképzeléseinket, mert számítok a civil szervezetek és a lakosság közreműködésére is!    

 

2018. november 22.         
TISZTÁNLÁTÁS VÉGETT...   

Nem hiszem, hogy újat fogok írni, de megígértem, hogy leírom a gondolataimat.
Szóval, olvasható volt nyilvánosan is, és közvetlenül is megkaptam a szokásos kérdéseket: szép-szép a belterület, és mi van a külterülettel?? Miért nem úgy virágos a külterület, mint a belterület?  
Hogy miért?
Hát azért, mert a külterületen nincsenek közterületek. Mert minden magántulajdon. A magántulajdon szentsége a demokrácia vívmánya, csak a tulajdonosok hajlamosak elfelejteni, hogy a jogokkal kötelezettségek is együtt járnak. Tehát az a válaszom, hogy ha a tulajdonos csak a saját területén összeszedné a szemetet, virágot ültetne, akkor a külterület is virágzóbb lehetne.
Az önkormányzat feladata, hogy a közterületek ápoltságát biztosítsa, a rendezett környezettel pedig mintát adjon. Nem magának, hanem a közösségnek. Ezen túl virágmagot is ad az önkormányzat, meghirdeti tavasszal az árvácska elvitelének lehetőségét, saját ültetetésből palántát biztosít az igénylőknek.
Nekünk rendezvényre egy évben 10 napot van szükségünk a Templom térre, a többi 355 napon a tér mindenkié. Felújítottuk és karban tartjuk, mert közterület, és az önkormányzat a tulajdonosa. A templom mögött senkinek nem kell sem füvet nyírnia, sem locsolnia, de az önkormányzat sem fog magántulajdont sem locsolni, sem nyírni.   
Csemő közigazgatási külterületén a zöldhalmi orvosi rendelő, a tájház, a közösségi ház önkormányzati tulajdon. Nyugodtan meg is lehet vizsgálni, hogy ezek az ingatlanok hogyan voltak a nyáron virágosítva, illetve hogyan vannak karbantartva az épületek.
A másik dolog, hogy tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy minden településnek van egy centruma. Csemőnek, de Ceglédnek és Budapestnek is. Én még nem láttam olyan budapesti képeslapot, ami a józsefvárosi piaccal, vagy a békásmegyeri lakóteleppel reklámozná a fővárost. Valamiért mindig a Halászbástya, a Parlament, az Andrássy út szerepel az üdvözlőlapokon.
Nálunk sincs ez másképpen!
A közösségi terek adják a település arculatát. Büszke vagyok arra, hogy más is szépnek látja Csemőt, és nem vagyok hajlandó sem magyarázkodni, főleg nem szégyenkezni, hogy a 8000 hektár terület nem egyformán mutat ápolt és virágos képet!  
Uff!            

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!