2019. július 29.            
VIRÁGOS MAGYARORSZÁG                       

Mégse jön a magyar zsűri Csemőbe…
Nemrég még arról értekeztem, hogy fel kellett tölteni az adatainkat a verseny elektronikus rendszerébe. Elkészítettem a 15 oldalas, zsűrizést segítő dokumentációt is.
Az eddigi gyakorlat az volt, hogy egy-két napon belül a magyar zsűri elnöke jelentkezik és jelzi a látogatás tervezett időpontját is, ami két-három nappal szokott történni a rögzítést követően. Közel egy hét telt el válasz nélkül, és úgy gondoltam, hogy „megprovokálom” a szervezőket.
Ahogy elküldtem az e-mailt, szinte azonnal jött is a válasz: „ Az idei évben – az európai zsűrizés miatt – nem értéli Csemőt külön a magyar zsűritársaság. Maximális pontszámot adunk ilyenkor a településnek.”
Köszönjük szépen!

 

2019. július 26.            
EGY ILYEN, EGY OLYAN                      

Megvannak az első eredményeink a Magyar Falu programban.  
Két jogcímre nyújtottunk be pályázatot: orvosi (védőnői) eszközbeszerzésre, illetve a nemzeti és helyi identitástudat erősítése tárgyában a könyvtár világításának modernizálására páláyztunk.
Azt ugye mondanom sem kell, hogy ezen intézkedés is konkrétan meghatározta a pályázható területeket, tehát nem szabad ötletelés folyt, hanem a kiírás szerint kellett elkészítenünk a pályázati anyagainkat. Nos!
A könyvtár felújítása kapcsán arról tájékoztattak, hogy a pályázat megfelelt a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, azonban a rendelkezésre álló forrás kimerült, ezért a páláyzatunk tartaléklistára került.
Az eszközbeszerzés pálályzatunk nem csak tartalmilag volt megfelelő, hanem 2.285.453.-Ft támogatást kapott. A pályázati adatokat a települési weboldalon olvashatod!   

 

2019. július 24.            
VIRÁGOS MAGYARORSZÁG                     

Hogy kerül ez most ide?
Hát úgy, hogy „van élet” a nemzetközi verseny után is. Az idén is neveztünk a hazai versenybe (is), jött is az emlékeztető e-mail, hogy az alapadatokat és a kérdőívet töltsük fel elektronikusan.
Néhány éve van ez a feltöltéses versenyszabály. Ne szeretem, mert mert minden szöveges  részhez van karakter-korlát. 300 leütésben hogyan határozzam meg az önkormányzat következő 3 éves fejlesztési elképzeléseit? (csak segítségül: a 300 karakter kb három sor…)  
Évek óta azt a gyakorlatot követjük, hogy „zsűrizést segítő adatok” címmrel, karakter-korlát nélkül kifejtjük minden egyes kérdéshez a válaszunkat.
Jelentem, megtörtént a feltöltés, illetve készen várja a magyar zsűrit a segítő dokumentum is.  
Tájékoztatásul leírom, hogy a magyar versenyben is 100 pont szerezhető, a pontok elosztása a következő:   
- A település zöldfelületeinek minősége: 50 pont (Növényalkalmazás, burkolatok, utcabútorok, fenntartás tervezettsége, minősége).
- Önkormányzat felkészültsége, a versenyben való részvétele: 10 pont (Szakmai felkészültség, tervszerűség, stratégiai gondolkozás színvonala, a szűrizésre történő felkészülés és a zsűrizés menetének lebonyolítása).
- Közösségi részvétel a település zöldfelületinek kialakításában: 15 pont (A lakosság, helyi közösségek, vállalkozások részvétele a közterületek szépítésében, helyi virágosítás verseny, közösségi tervezés, konzultáció).
- Környezetvédelem, fenntarthatóság, környezeti nevelés: 15 pont (Környezeti elemek védelme, környezeti nevelés, klímatudatosság, fenntarthatóságot segítő tevékenységek).
- Turisztikai vonzerő, turistabarát környezetkialakítás 10 pont (turisztikai látványosságok környezete, turista tájékoztatás, ellátás színvonala).

 

2019. július 15.            
SZABADSÁG                    

Két teljes hét, kisebb megszakításokkal ugyan, de távol az irodától. 
Sok minden történt az elmúlt hetekben és nem lesz eseménymentes az augusztus sem - úgyhogy pont alkalmas lesz ez az idő arra, hogy átgondoljak néhány dolgot. 
A hivatalban a jegyző-aljegyző-polgármester hármas közül valaki mindig lesz, így probléma esetén állunk rendelkezésre.
Megértéseteket köszönöm!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!