2019. szeptember 30.            
NEMZETKÖZI EZÜST DÍJ A VIRÁGOS CSEMŐNEK !                               

Nem volt titok, hogy az elmúlt egy évtizedben minden egyes fejlesztés kapcsán ott dolgozott a település vezetésében a gondolat, hogy jó lenne megismételni az 1997-es magyarországi győzelmet a Virágos Magyarország környezetszépítési versenyben. Nagyon vágytunk arra, hogy elismerjék azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az önkormányzat a lakossággal összefogva fejtett ki az élhetőbb települési környezetért.
Az erőfeszítéseket siker koronázta, hiszen 2018-ban az 1.000 fő feletti falu kategória magyar győztes települése lett Csemő, és újra elnyerte a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében.
21 év után újra megmérettettünk, megmutathattuk, hogy miben és mennyit fejlődtünk!
A nemzetközi zsûri 2019. július 3-án szemlézte meg Csemőt, a zsűrinap jól sikerült. Mindent, amit szerettünk volna megmutatni, azt meg tudtuk mutatni, minden helyszínt be tudtunk járni és minden kérdésre válaszoltunk. A látogatást követően nem volt már feladatunk a versenyben, csak izgulni az eredményért.
Az ünnepélyes díjátadóra Ausztriában, Haus im Ennstal településen került sor. A versenyben induló 9 ország települései a díjátadó előtt az ún. Európai Piacon standot kaptak, ahol bemutatkozhattak a helyi lakosságnak és egymásnak. Csemő természetesen élt a lehetőséggel és vittünk magunkkal ajándékokat, szóróanyagot, tablókat, na meg az Európai Piac történetében mi főztünk először és osztottunk ki a helyszínen, egy kis „ungarische gulasch”-t. Körülbelül 60 litert…
A díjátadó ünnepség a helyi iskola előadótermében került megrendezésre, ahol külön elismerést és oklevelet kaptunk az egynyári virágfajták bemutatásáért, majd jött a díj: EZÜST! Ez azt jelenti, hogy a 100 pontos értékelési rendszerben legalább 75 pontot elértünk, hiszen innentől jár ez a fajta elismerés – ami Csemő esetében jelenleg a maximum! 
Nem tudunk versenyezni azzal a táji környezettel, ami Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban van falu kategóriában – nekünk az volt a fontos, hogy a zsűri értékelje az alföldi természeti adottságok között felépített környezetünket!
Ezt a célt elértük és nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel!
Semmit sem csinálnék másképp!
Köszönöm mindenkinek, aki tett ezért az eredményért!
A díjátadó utáni díszvacsorán megkereste a csemői asztalt a cseh zsűritag, Petr Šioina. Nem volt kötelező odajönnie, de Õ megtette és elmondta nekünk, hogy csodaként élte meg csemői látogatást! Ismeri a homokos talajt és elismerését fejezte ki mindazért, amit közösen felépítettünk!
Szívből gratulált, én meg elbőgtem magam…

 

2019. szeptember 28.            
EZÜST DÍJ!                               

Bármiben győzni, versenyt nyerni - mindig nagy öröm!
Magyarországot képviselni Európában - óriási megtiszteltetés!
CSEMŐNEK az elmúlt több, mint 10 hónapban mindkettő megadatott!
2018-ban Csemő lett Magyarország legvirágosabb faluja, 2019-ben európai ezüst díjjal kitüntetve!  
Óriási büszkeség! Azért dolgoztunk az elmúlt 20 évben és még jobban az idei évben, hogy bebizonyítsuk: európai mércével mérve is fejlődött a település! SIKERÜLT!

 

2019. szeptember 22.            
MAGYAR FALU PROGRAM - KÉSZEN VAGYUNK!                               

Nemcsak idegileg, hanem a pályázatok beadásával is. Ment a nyáron az agyalás, a számolás – aztán úgy döntöttem, hogy minden, az önkormányzat számára meghirdetett kiírásra beadjuk a pályázati jelentkezésünket. Egyelőre – a kiírásnak megfelelően – gyors az elbírálás. Van nyertes, vagy szakmailag megfelelő de tartaléklistás pályázatunk is, míg négy intézkedésben döntésre várunk.
A kiírás szerint a nyertes pályázatok megvalósításához nem szükséges saját forrás, mivel 100 %-os a támogatottságuk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs költségünk, mert az előkészületek során tervezőket, és terveket kellett fizetni…    
A programról írtunk egy összefoglalót, amit feltöltöttünk a települési weboldal kezdőlapjára, konkrét számokkal minden információ letölthető.   

 

2019. szeptember 18.            
ENTENTE FLORALE EUROPE                              

Még 10 nap az eredményhirdetésig!
Ahogy közeledik az időpont, és már javában benne vagyok a szervezésben, újra erőt vesz rajtam az izgalom…  A nemzetközi zsűrinap után hetek kellettek ahhoz, hogy lenyugodjak, de közeledve a díjátadóhoz egyre gyakrabban jut eszembe az egész első félév, a készülődés és július első hete is.   
Attól van nagyon jó érzésem, hogy közel két hónnappal az esemény után is azt érzem, hogy semmit sem csinálnék másképp: mindent, amit akartunk és amik mi vagyunk azt el- és be tudtuk mutatni!  
Még mindig azt mondom, hogy Csemő esetében - reálisan - az ezüst minősítés elérésének van alapja. Nagyon szigorú az értékelési szempontrendszer, és nagyon szűkös a ponthatár. Az, hogy mi mindent kiadtunk magunkból – boldoggá és elégedetté tesz. Hitem szerint szakmai pályafutásomnak ez a verseny a csúcspontja!  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!