2020. június 30.                
SŰRŰ VOLT A HÉT ELEJE                                          

Bizottsági ülés a Többcélú társulásnál, bizottsági ülés Csemőben – ez volt a tegnap. Most, hogy a testületek is kiszabadultak a korlátozásból, és újra lehet ülést tartan, volt miről beszélgetnünk mindkét helyszínen.
A mai testületi ülés is jó hangulatban telt. Kicsit furcsa volt, hogy a vendégeink létszáma meghaladta a testület létszámát. Tiszteletét tette az országgyűlési képviselő úr – és több jó hírt, bár kevés konkrétumot “hozott” nekünk. Tájékoztatása szerint nyert a két csoportos mini bölcsőde kialakítására még tavaly szeptemberben beadott pályázatunk, és ígéretet kapott arra is, hogy a jövő évi központi költségvetés részletes lebontásában benne lesz a Ceglédet Csemővel összekötő kerékpárút támogatása is.
Hát nagyon várom a fejleményeket….
Ahogy lenni szokott, a testületi ülésről készült jegyzőkönyv feltöltésre kerül a települési weboldal közérdekű adatai közé.

 

2020. június 26.                
ÚJRA TESTÜLETI ÜLÉST TARTUNK                                          

Több, mint három hónapja ülésezett a testület, ilyen hosszú szünetre nem volt példa csemői életemben, igaz a pandémiás helyzetre sem…
Az elmúlt három hónapban csak két esetben éltem azzal a jogszabályi felhatalmazással, mely szerint egyedül alkothatok rendeletet: először a veszélyhelyzeti étkeztetés helyi programjáról, később a maszk használatáról döntöttem önállóan.
Lesz mit megbeszélnünk a testületi ülésen…
13 napirend jött össze, nagyon vegyes témákban kell állást foglalniuk a képviselőknek, valamennyi napirend kapcsán írásos előterjesztés készült és szintén írásbeli beszámolót készítettem a két ülés között történt eseményekről.  
Ahogy már megszokhattátok, a meghívó és az előterjesztések (a határozati javaslatokkal) elérhetőek a települési weboldal kezdőlapjáról, illetve 2014. őszétől valamennyi ülés anyaga (meghívók, előterjesztések, rendeletek, határozatok) szintén a weboldalról letölthető.   
A pénzügyi tárgyú előterjesztéseket a Pénzügyi Bizottság június 29-én 14 órától az összes napirendet a testület június 30-án 14 órától tárgyalja nyilvános ülésen a Községháza civiltermében.

 

2020. június 25.                
BELEHÚZTUNK!                                         

Egyszerre három helyszínen is dolgozunk önerős fejlesztéseken.
„Simogatjuk” a központi orvosi rendelő környezetében az előkertben maradt tuskókat, ennek a feladatnak a nehézségéről néhány bejegyzéssel korábban olvashattok. A mai napon három tuskó már megadta magát, a negyedik és közvetlen a távközlési vezérlő doboz mellett lévő tuskó kapcsán külső segítséget kell igénybe vennünk a fagyökér megmarásához.
Dolgozunk a Templom tér sekrestye felőli bejáratánál is, itt szeretnénk murvás bejáró utat kialakítani és utána a szegélyt rendezni. A korhadt akácot és a kihalt fenyőfát kiszedtük már, és ha az időjárás engedi, akkor még e héten belehordjuk a követ, aztán jöhet a tereprendezés is. 
Képzeljétek, vettünk egy mosdó-wc konténert, amit az ökocentumban a kiállítóhely épülete mögé szeretnénk ledepózni. Ezért a ház mögötti terület tereperendezése is zajlik. Az a terv, hogy addig, amíg nem lesz rongálás nyitva lesz egy wc rész az udvari rész használói számára.      
Hangsúlyozom, amíg nem történik rongálás! Évek óta nem volt erre példa, de a múlt héten a zöldhalmi közösségi ház udvarán az összes kültéri világítótestet megrongálták, betörték – erről majd külön is írok…    

 

2020. június 23.                
FOLYOSÓI PLETYKÁK                                        

Telefont kaptam a Szenátor Úrtól.
Információi szerint a nyertes a bölcsőde létesítésére, a Pénzügyminisztériumhoz beadott pályázatunk, és nyertes a Magyar Falu programban beadott orvosi rendelő felújítását célzó pályázatunk is.
Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor összesen 99 millió forintnyi fejlesztési támogatást sikerült nyernünk.    
Örömmel és kellő óvatossággal várom a hivatalos írásbeli értesítéseket is.  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!