2020. augusztus 29.                
A CÉL TELJESÍTVE  - az ÉRDI VÁGTÁN  történt                              

Szikrázó napsütés és pokoli hőség fogadta a versenyzőket és az érdeklődőket. Ez utóbbiakból kevesebb volt a vártnál, legalábbis a szerevezők állítása szerint a lelátó tavaly tele fog, idén viszont elég foghíjasak voltak a padsorok. A pálya egy katlanban volt, árnyék semmi – esernyő vagy sapka nélkül két percen túl már veszélyes volt a napon tartózkodni.
Az idei évben a covid-helyzet miatt sokkal kevesebb elővágtát rendeztek, ami miatt több esélyes is azonos helyszínen kísérlete meg a sikeres kvalifikációt. Ezért a sorsolás a nap egyik legizgalmasabb része volt, hiszen az előfutamot győztesei nemcsak a délutáni döntőre, hanem a budapesti nagydöntőre is bejutottak. A sorsoláson az esélyesek elkerülték egymást, agy volt egy „nyugalmas” késő délelőttünk. Petrik Tamás és Zsonglőr az első futam harmadik pályáját kapták, ellenfeleik az előfutamban Zsámbék és Tárnok települések lovasai voltak.
Jó rajtot követően nem volt kérdés, hogy Tamás győzni tud az előfutamában – ezzel teljesítve a kitűzött célt!   
Csemő után Felsőpakony, a házigazda Érd és Porva települések lovasai is bejutottak a késő délutáni döntőbe. Még a döntő futam előtt elkönyvelhettünk egy újabb sikert. CSEMŐ KOCSITOLÁSBAN IS RÉSZTVEVŐ LESZ A BUDAPESTI DÖNTŐBEN! Az történt, hogy a nap folyamán felkérést kaptunk arra, hogy csapatot indítsunk itt Érden a kocsitoló versenyben. Petrik Tamás sietett segítségünkre, lovas segítőiből összeállt a három lányból és három fiúból álló csemői csapat. Egy futamot kellett nyerni, ami sikerült is, így Budapesten folytathatjuk! Csemői erős lányok és fiúk készüljetek, szeptemberben válogatunk, hogy a legerősebb leggyorsabbak képviselhessék Csemőt a Hősök terén!
A vágta döntő futamát 18 óra 20 perckor kezdték, egy rendkívül erős mezőnyben, ahol ott volt pl. a tavalyi vágta döntőn futó lova is. Zsonglőr nem igaán volt nyugodt, volt dolga a felvezetőnek rendesen, mert forgolódott rendesen. Nem is iskerült jól a start, utolsónak rajtoltak el. Egy helyet sikerült a két és fél kör alatt javítani, agy harmadik helyen értek célba. Tamás elmondta, hogy kapták a homokot rendesen, ami neki sem és a lovának sem ízlett. Mondtam neki a verseny után, hogy legalább most megtudtuk azt is, hogy mit okoztunk éveken át a jó startokkal mi is a többi versenyzőnek...
A kvalifikáció sikerült - a feladat adott, javulni kell az október közepén rendezendő döntőre...      

 

2020. augusztus 26.                
A KÖZPONTI RENDELŐRŐL                             

Van ugye a pályázat, a gyermekorvosi rendelő-rész energetikai felújítására és van ugye a rendelő előtti közterület parkosítása.
Ma ott tartunk, hogy elkészült az ajánlattételi felhívás, ami alapján kiválasztjuk a kivitelezőt – feltéve persze, ha lesz érvényes ajánlat. Általában ez az azért izgalmas kérdés, mert az esetek túlnyomó többségében mire elbírálnak egy pályázatot hónapok, akár évek telnek el, így mindig aggályos, hogy a beadáskor tervezett összegek mire lesznek elégségesek. 
Általában, de nem jelen esetben, ugyanis a tervek és a költségvetés is idei, ezért teperünk, hogy mihamarabb meglegyen a vállalkozó, mert az idén abból az összegből, amit a tervezői költségbecslés tartalmaz – szinte biztos, hogy meg lehet valósítani a felújítást.  
Ami az előkertet illeti: lassan körvonalazódik, hogy mit és hogyan szeretnénk. Elkészült a csobogó váza, készen vannak az előkészítő szerelések az áram és gépészet tekintetében. Készül a víztartály, amit egyedileg kell legyártanunk, mert a talajviszonyok nem teszik lehetővé szabvány méretű edényzet leásását. Úton van Olaszországból az a rozsdamentes anyag is, amelyből a kifolyó csatornák készülnek – szóval haladgatunk…
Abban bízom, hogy mire az előkert elnyeri végső formáját, addigra elkezdődhet az épület „szétszedése”… Hát normálisak vagyunk?

 

2020. augusztus 20.                
HIÁNYZIK...                            

… a nyüzsgés, a készülődés – a rendezvényekkel járó minden izgalom. 
A programok olyan fénypontjai voltak a tavasztól-őszig tartó időszaknak, melyek kirángattak a számítógép elől, terveztük-rendeztük a Templom teret. Hiába „csináljuk” már ezer éve, nincs két egyforma rendezvény, nincs két azonos tér-berendezés. Ez erős adrenalin töltet minden egyes program kapcsán.
Idén a covid megfosztott bennünket minden ilyen élménytől - remélem, hogy jövőre pótolni tudunk mindent….

 

2020. augusztus 19.                
A FALUHÁZRÓL                            

Ami igazából nem faluház, hanem – hivatalosan – a polgármesteri hivatala bővítése. A valóságban pedig egy több funkciós olyan nagy terem megvalósítására pályázunk, ami szolgálhat kulturális, oktatási, sport célokat amellett, hogy esküvőket, lakodalmakat is lehet tartani benne. 
Az álmodozásra egy Magyar Falu Programban meghirdetett új cél ad lehetőséget, igaz, hogy nagyon korlátozottan... Támogatásként bruttó 50 millió forint nyerhető el, amiből 7 %-ot le kell számítani olyan (előkészület, tervezés, közbeszerzés, projektmenedzsment) költségekre, amelyek kötelezően tervezendők. Gyors matematika után megállapítható, hogy 36 millió forint plusz ÁFA áll rendelkezésre építésre. A Magyar Falu Program specialitása, hogy kizárja az önerőt, tehát úgy kell elkészíteni a terveket, hogy abból megvalósítható is legyen. 
Ennyi előzmény után elárulom, hogy egy 264 négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes vázú csarnok épület tervezésén dolgoznak a szakemberek a hivatal udvarába – mert erre talán elég a pénz. Most...
Azért mondom, hogy most, mert szeptember elejéig kell beadni a pályázatot, 90 napon belül lesz értesítés a döntésről – ekkor már december elejét ír a naptár, és ember nincs, aki meg tudja mondani, hogy a most tervezett összegek a jövő évi kivitelezésre mekkora fedezetet nyújtanak. Teljesen felesleges azonban ennyire előreszaladnunk, mert erről ráérünk akkor gondolkodni, ha sikerült beadnunk és meg is nyernünk ezt a pályázatot…  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!