2020. október 30.                 
NEM ÉRTEM... 

… mire várnak? 
Illetve pontosan értem, hogy az országot nem akarják leállítani, de a koronavírus kapcsán a számadatok napról-napra ijesztőbbek.
Korábban hivatkoztak arra is, hogy igazodunk más európai országok gyakorlatához, de más európai országok részleges, vagy idősávos korlátozásokat már bevezettek.
Mi meg? Jönni fog hétfőtől a fokozottabb ellenőrzés, az üzletekben, éttermekben… Így megyünk bele a jövő hétbe, amikor újra indulnak a köznevelési intézmények.  
Nyugalom volt a héten a faluközpontban, a szó pozitív értelmében. Nagyon kevés ember mozgott és érezhető volt, hogy mindenki, aki megy, az valami céllal indult útnak, nem voltak „csellengők.”
Jó lenne, ha ez így is maradna ezért a mai lakossági tájékoztatóban kéréssel fordultam a lakossághoz, mert frusztrál, hogy központilag nem történik semmi.
Ez a tájékoztató, ahogy a pandémiás helyzet alatti összes közlemény a települési weboldal kezdőlapjáról és a közösségi oldalakról is elérhető.    

 

2020. október 28.                 
ELKEZDŐDÖTT 

I. Állványok veszik körül a központi orvosi rendelő gyermekorvosi épületrészét. Ez a látvány, ha minden optimális bő egy hónapig fog tartani, hogy aztán egy szigetelt és kívülről felújított épület látványa maradjon.
Egy rossz hírem már van: az épület falát díszítő két kerámiakompozíciót nem sikerült egyben leemelni a falról, úgyhogy a homlokzati szigetelés felragasztása és a színezés után gipszből kiöntött ugyanolyan dekorációk kerülhetnek vissza a falra. Remélem, több váratlan dolog már nem lesz…
Felhelyezték a lábazati szigetelő elemeket is, így már az is látszik, hogy az épület mindhárom oldalán lévő rámpákat is szélesítenünk kell, mert a 20 cm-es szigetelő nagyon beszűkítette a közlekedést.

II.Elkezdődött a két csoportos mini bölcsőde építésének közbeszerzési eljárása is. 
Az ajánlattételre felkért öt vállalkozó november 9-én, 12 óráig teheti meg a kivitelezésre való jelentkezését az elektronikus rendszerben. Ez nem lesz egy egyszerű menet, erről az ajánlatok bontása és értékelése után részletesen is írni fogok.   

 

2020. október 26.                 
HEURÉKA!!!! 

Nem hittem volna, hogy ennyire elhúzódik a hivatal udvarába tervezett (és pályázott) rendezvényterem kapcsán a közútkezelői hozzájárulás beszerzése. Az építéshatósági eljárásban, hiánypótlás keretében kaptuk azt a feladatot, hogy szerezzük be az engedélyt, mert a hivatal közvetlen szomszédos ingatlan az országos közút részét képező Szt. István úttal. Az igaz, hogy 73 méterre található a közúttól a hivatali udvar, de akkor is…
Tekintettel arra, hogy nyerni szeretnénk, és a támogatás feltétele az építési engedély megléte, így nem volt kérdés, hogy nem vitatkozunk, hanem teljesítjük. Be is nyújtottam a kérelmet és egy helyszínrajzot is, megfizettem az eljárási költséget. Aztán jött a hiánypótlás, hogy addig van az… Teljes építési tervdokumentációt kérnek, komplett alaprajzzal, homlokzati metszetekkel, parkoló számítással. Annyira kedvem lett volna megkérdeni, hogy a belső elrendezési terv és a homlokzati terv ugyan minek, de ez csak egy csacska gondolat volt, mert tudjátok: nyerni szeretnénk, tehát beküldtem újra mindent. Megkértem a tervezőket, hogy a nagy méretű tervlapokat kicsinyítsék le úgy, hogy elektronikusan küldeni lehessen. Szerettek a feladatért…             
Három és fél hét után ma megjött az engedély. Igaz, hogy három oldalon sorolja, hogy a közutat miért is nem vehetem az építkezéshez igénybe, de nem is akarta senki.
És mivel még mindig nyerni szeretnénk, ezért gyorsan becsatoltuk az építéshatósághoz és várnám, hogy gyoooorsan megkapjuk az engedélyt, amit szintén gyooooorsan beküldünk a pályázat közreműködő hatóságához.

 

2020. október 23.                 
AZ EMLÉKEZÉS KÖTELESSÉG! 

Ez az utódok örök felelőssége. Mert a történelem természete ilyen: örökséget hagy, felelősséget rak a későbbi nemzedékek vállára. 
A mai napon a szabadságot ünnepeljük, amelyet féltenünk, óvnunk kell ma is. Sokan az életüket adták Magyarország szabadságáért, tartozunk nekik annyival, hogy míg élünk, és míg világ a világ óvjuk, féltjük és teljes tartalmában megőrizzük! 
1956 hősei azonban nem azt várják tőlünk, hogy kívülről fújjuk az események lefolyását! 
Nem is azt, hogy név szerint ismerjük őket! Egy valamit azonban joggal várnak: azt, hogy hűek legyünk elveikhez, az általuk képviselt értékekhez, és tovább vigyük azt a hitet, és egységet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket! 
Nem rajtuk múlt, hogy akkor, 1956-ban ez nem sikerülhetett. Mégis hatalmas részük volt abban, hogy ma egy szabad, független, demokratikus Magyarországon élhetünk.
TISZTELET A HŐSÖKNEK!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!