2021. február 25.                   
EDDIG JÓ!    

Február 11-én azt a feladatot kaptuk, hogy készítsük elő a kerékpárút feltételes közbeszerzését.
Jelentem, jól állunk, sőt! 
Sikerült egyszerű ajánlattétel útján kiválasztani és megállapodni a közbeszerzés lebonyolítására az ANPAST Kft-vel, továbbá a meglévő műszaki tervdokumentáció felülvizsgálatára a MAKADÁM 2000 Úttervező Mérnöki Iroda Kft-vel (akik egyébként az eredeti terveket is készítették), valamint a műszaki ellenőrzésre a LAXUS Mérnöki Tanácsadó Kft-vel. Utóbbi két partner tekintetében is le kellett folytatni az egyszerű (három ajánlatos) eljárást. 
A mai napon mindhárom közreműködő szervezettel megkötöttem a vállalkozási szerződést.
Kezdődhet az érdemi munka…

 

2021. február 24.                   
KISZÍNESEDTÜNK    

Megkapta a végső színezést a központi orvosi rendelő gyermekorvosi épületrészének homlokzata. Felkerültek a feliratok is és a hétvégétől az épületvilágítást is bekapcsoljuk – hamarosan elkészülünk!  
Bontja a vállalkozó az állványrendszert, mielőtt azonban a lábazati rész is „bebarnulna”, még kiszélesítjük és újra burkoljuk a feljáró rámpákat. Az épület körbe kapott 25 cm-es „kabátot” és emiatt feljárók beszűkültek. Ezt a munkarészt az önkormányzat végzi. Jogosan vetődhet fel Bennetek, hogy miért nem kompletten a vállalkozó Elmondom, hogy azért, mert a rámpa nem energetikai fejlesztés, ezért nem volt beépíthető sem a feladat, sem a költség a pályázatba… Ha kialakul az új talajszint, akkor kerül sor a lábazati nemes vakolat felhordására.
Ha már lúd, legyen kövér! 
Ha már feltörjük és újraburkoljuk a feljáratot, akkor már egységesítjük az épülethez vezető járdák burkolatát is – ezzel záródhat az épületi környezet megújítása.
Most megint türelmet kell kérnem, március első két hetében nagyon igyekezni fogunk, az épületbe bejutás nehezített lesz, a cél az, hogy hogy mindennel elkészüljünk és áprilisra, mikor indul a csobogó elnyerje az épület és a környezete is a végső formáját.  

 

2021. február 22.                   
MINI BÖLCSI    

Elkezdődött a két csoportos mini bölcsőde építése. Pontosabban a bontási munkálatok indultak el a régi vasútállomás épületében, hogy aztán építeni lehessen.
A fejlesztéssel az utolsó önkormányzati tulajdonú épület is felújításra, sőt bővítésre kerül. Az építési munkálatok a tervek szerint októberre elkészülhetnek, aztán az udvari környezet, a kerítés és a parkolók kialakítása történik még az idei évben.
A régi épületben a kiszolgáló helyiségek (előtér, öltöző, iroda) fértek el, két csoportszoba és köztük egy szociális blokk az új épületrészben kap majd helyet.  
Akit a téma bővebben érdekel, az a települési weboldal kezdőlapján a Fejlesztések menüpont „aktuális pályázatok fül” alatt bővebben olvashat. Természetesen a közösségi oldalon folyamatos lesz a fényképes előrehaladási jelentés.

 

2021. február 19.                   
HATFELÉ ÁLL A FEJEM    

Még hogy a férfiak nem tudnak egyszerre többfelé figyelni! Ez sajnos így igaz! Megpróbáltam – kevés sikerrel…
A költségvetés annyira lefoglalt, hogy az elmúlt héten nem kicsit háttérbe szorult minden más. Határidős volt a közfoglalkoztatási program újratervezése, a belterületi útfejlesztésünk kapcsán a hiánypótlás kiegészítésének rendezése, közben megjöttek az ajánlatok a kulturális kiállítóhely körüli tanösvény kialakításának LEADER pályázatára és az ovi udvari játékainak beszerzésére is – mindkét esetben értékelni kellett az ajánlatokat és az értesítések mellett elkezdtem a szerződések szövegezését. Méh a hét elején kaptunk értesítést arról, hogy a mini bölcsi építéséhez módszertani szakértő bevonása szükséges az eljárásba. A Magyar Bölcsődék Egyesülete a kijelölt partner, kapcsolatfelvétel, együttműködési megállapodás szövegezése … stb.
Közben megjelentek újabb pályázati kiírások a Magyar Falu Programban és kiírásra került a BM önkormányzati fejlesztések pályázata is, ami a korábbi években mindig júniusban jelent meg.  
Szép hétvégém lesz…    

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!