2021. február 25.                   
EDDIG JÓ!    

Február 11-én azt a feladatot kaptuk, hogy készítsük elő a kerékpárút feltételes közbeszerzését.
Jelentem, jól állunk, sőt! 
Sikerült egyszerű ajánlattétel útján kiválasztani és megállapodni a közbeszerzés lebonyolítására az ANPAST Kft-vel, továbbá a meglévő műszaki tervdokumentáció felülvizsgálatára a MAKADÁM 2000 Úttervező Mérnöki Iroda Kft-vel (akik egyébként az eredeti terveket is készítették), valamint a műszaki ellenőrzésre a LAXUS Mérnöki Tanácsadó Kft-vel. Utóbbi két partner tekintetében is le kellett folytatni az egyszerű (három ajánlatos) eljárást. 
A mai napon mindhárom közreműködő szervezettel megkötöttem a vállalkozási szerződést.
Kezdődhet az érdemi munka…

 

2021. február 24.                   
KISZÍNESEDTÜNK    

Megkapta a végső színezést a központi orvosi rendelő gyermekorvosi épületrészének homlokzata. Felkerültek a feliratok is és a hétvégétől az épületvilágítást is bekapcsoljuk – hamarosan elkészülünk!  
Bontja a vállalkozó az állványrendszert, mielőtt azonban a lábazati rész is „bebarnulna”, még kiszélesítjük és újra burkoljuk a feljáró rámpákat. Az épület körbe kapott 25 cm-es „kabátot” és emiatt feljárók beszűkültek. Ezt a munkarészt az önkormányzat végzi. Jogosan vetődhet fel Bennetek, hogy miért nem kompletten a vállalkozó Elmondom, hogy azért, mert a rámpa nem energetikai fejlesztés, ezért nem volt beépíthető sem a feladat, sem a költség a pályázatba… Ha kialakul az új talajszint, akkor kerül sor a lábazati nemes vakolat felhordására.
Ha már lúd, legyen kövér! 
Ha már feltörjük és újraburkoljuk a feljáratot, akkor már egységesítjük az épülethez vezető járdák burkolatát is – ezzel záródhat az épületi környezet megújítása.
Most megint türelmet kell kérnem, március első két hetében nagyon igyekezni fogunk, az épületbe bejutás nehezített lesz, a cél az, hogy hogy mindennel elkészüljünk és áprilisra, mikor indul a csobogó elnyerje az épület és a környezete is a végső formáját.  

 

2021. február 22.                   
MINI BÖLCSI    

Elkezdődött a két csoportos mini bölcsőde építése. Pontosabban a bontási munkálatok indultak el a régi vasútállomás épületében, hogy aztán építeni lehessen.
A fejlesztéssel az utolsó önkormányzati tulajdonú épület is felújításra, sőt bővítésre kerül. Az építési munkálatok a tervek szerint októberre elkészülhetnek, aztán az udvari környezet, a kerítés és a parkolók kialakítása történik még az idei évben.
A régi épületben a kiszolgáló helyiségek (előtér, öltöző, iroda) fértek el, két csoportszoba és köztük egy szociális blokk az új épületrészben kap majd helyet.  
Akit a téma bővebben érdekel, az a települési weboldal kezdőlapján a Fejlesztések menüpont „aktuális pályázatok fül” alatt bővebben olvashat. Természetesen a közösségi oldalon folyamatos lesz a fényképes előrehaladási jelentés.

 

2021. február 19.                   
HATFELÉ ÁLL A FEJEM    

Még hogy a férfiak nem tudnak egyszerre többfelé figyelni! Ez sajnos így igaz! Megpróbáltam – kevés sikerrel…
A költségvetés annyira lefoglalt, hogy az elmúlt héten nem kicsit háttérbe szorult minden más. Határidős volt a közfoglalkoztatási program újratervezése, a belterületi útfejlesztésünk kapcsán a hiánypótlás kiegészítésének rendezése, közben megjöttek az ajánlatok a kulturális kiállítóhely körüli tanösvény kialakításának LEADER pályázatára és az ovi udvari játékainak beszerzésére is – mindkét esetben értékelni kellett az ajánlatokat és az értesítések mellett elkezdtem a szerződések szövegezését. Méh a hét elején kaptunk értesítést arról, hogy a mini bölcsi építéséhez módszertani szakértő bevonása szükséges az eljárásba. A Magyar Bölcsődék Egyesülete a kijelölt partner, kapcsolatfelvétel, együttműködési megállapodás szövegezése … stb.
Közben megjelentek újabb pályázati kiírások a Magyar Falu Programban és kiírásra került a BM önkormányzati fejlesztések pályázata is, ami a korábbi években mindig júniusban jelent meg.  
Szép hétvégém lesz…    

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!