2021. május 26.                   
NEM TUDOM, HOGY MI VOLT A BAJ...       

Túl vagyunk a „csemői nyár” rendezvénysorozat első felvonásán – naggggyyyyyon szolíd érdeklődés mellett. Hol hibáztunk? Erre keresem a választ egy napja.
Hideg volt? Rossz volt a helyszín?
Nem hiszem, hogy az előadásba bele lehet kötni, mert nem nagyon hallottam még olyan élő kívánságműsorról, ahol több mint 300, előre kiadott számból lehetett kérni a zenészektől.   
Aztán az is lehet, hogy semmi baj sem volt.
Köszönöm mindenkinek, aki eljött és abban bízom, hogy legközelebb többen látogatják a renedezvényt, némi megnyugvást az azért jelent, hogy akik ott voltak, elégedettnek tűntek.

 

2021. május 26.                   
KÉSZÜLHETÜNK!       

Utoljára 2020. január 22-én tartunk rendezvényt, Balázs Péter Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész volt a vendégünk. Szabadtéren még ennél is régebben, 2019. augusztus 20-án volt programunk.
Hát, nem tegnap volt… Azt még a pandémia tomboló harmadik hulláma alatt eldöntöttem (mert nem volt más választásom), hogy a megszokott szabadtári rendezvényeket elengedjük az idén is, egy-egy nagyobb rendezvényt hosszú hónapok, gyakran fél év szervező és előkészítő munka előz meg, amelyben pénzügyileg is sokszor előre kell kötelezettséget vállalni – ez a kockázat most nem fér bele. Megpróbáltunk „előre menekülni” és májustól-szeptemberig, minden hónap utolsó pénteki napján tartunk kisebb, néhány órás rendezvényt, amit másnap délelőtt gyermekelőadás követ.
Már pakolgatunk, készülgetünk.  

 

2021. május 24.                   
EJNYE-BEJNYE!      

Azt már évek óta tudjuk, hogy a Magyar Államkincstár előtt van eset, amikor mi, nem mi vagyunk!
Évekkel ezelőtt, az iskola felújítása kapcsán kellett egy elkülönített számlát nyitnunk a támogatási összeg felhasználásához, és akkor odáig jutottunk, hogy személyesen fent voltunk a kincstári irodában, ahol azonosítást követően az előttük tett aláírásomra azt mondták, hogy nem tőlem származik, nem fogadják el… Ma is őrzöm a fiókomban azokat a példányokat, amelyek én, illetve szerintük mégsem én írtam alá. Képzeld el azt a szitut, hogy ellenőrzés után ül veled szemben az osztályvezető, te írod előtte alá az átutalási megbízást és azt mondja a veled szemben ülő, hogy nem fogadja el… Parádés volt…     
Nos, most szintet lépett a kapcsolatunk az Államkincstárral!
Ezúttal egy technikai aktus kapcsán kellett újra aláírás-mintát beküldenünk – izgultunk is, hogy jó lesz-e így, ha korábban személyesen sem bírtam elfogadható mintát adni.
Jelentem, ezúttal az aláírások rendben voltak, de kifogást azért közöltek: nem egyezik a bélyegzőlenyomat a korábbi aláírási kartonok bélyegzőlenyomatával.  
Azt a mindenit! Jelen esetben az önkormányzat bélyegzőjéről van szó és mind egyforma. Nincs számozva, csak a megnevezést és a magyar címert tartalmazza mindegyik.  Ami eltérés lehet az két dolog: vagy a tinta mennyisége, vagy az, hogy kicsit kékebb, amit most ütöttünk rá, mert használtunk korábban lilás tintafestéket is… Igazából olyan festéket használunk, amit venni tudunk.  
Most már tudjuk, hogy ez sem mindegy, szóval, semmit sem fejlődtünk…

 

2021. május 20.                   
BELEKEZDÜNK, ha lehet...      

Bár még nem tudjuk, hogy lehet-e és ma azt sem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint tarthatjuk meg a rendezvényt. Abban bízunk, hogy találkozhatunk május 28-án és másnap a gyermekelőadást is meg tudjuk tartani.
Azt tervezzük, hogy májustól októberig, minden hónap utolsó péntekjén különböző zenei műfajokban tartunk léptékében kisebb rendezvényt az ökocentrumban, ahol a másnapok délelőttjére gyermekelőadásokat is szervezünk. Most azt látjuk, hogy a védettségi igazolvány a felnőtteknél kötelező lesz, de kérek minden érdeklődőt, hogy kísérje figyelemmel az önkormányzat web-, és közösségi oldalait, ahol, (amint lesz központi döntés) a részvételi feltételekről tájékoztatást fogunk adni.
A május végi nótaest plakátja már minden felületünkön fent van!
TALÁLKOZZUNK, ha lehet…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... AKTÍV SZEPTEMBER      
Minden hétvégére jut program az év kilencedik hónapjában. Az első szombaton a 20. Jawa fesztivál csemői megállójával indul a hónap, a második szombat a hagyomány szüreti fesztiválé. Szeptember 15-én Ladányi emléknap a költő házánál, 23-án, szombaton családi sport- és kerékpáros nap a Sportcentrumban. Az utolsó hétvégén a lovasainkért izgulhatunk, hiszen 30-án és elsején rendezik a Nemzeti Vágta országos döntőjét. A részletes programok a települési weboldalon elérhetőek.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. második negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy SZEPTEMBER hónapban is lesznek külterületi fogadóórák. A hónap utolsó hetében a korábbi menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!