2021. május 26.                   
NEM TUDOM, HOGY MI VOLT A BAJ...       

Túl vagyunk a „csemői nyár” rendezvénysorozat első felvonásán – naggggyyyyyon szolíd érdeklődés mellett. Hol hibáztunk? Erre keresem a választ egy napja.
Hideg volt? Rossz volt a helyszín?
Nem hiszem, hogy az előadásba bele lehet kötni, mert nem nagyon hallottam még olyan élő kívánságműsorról, ahol több mint 300, előre kiadott számból lehetett kérni a zenészektől.   
Aztán az is lehet, hogy semmi baj sem volt.
Köszönöm mindenkinek, aki eljött és abban bízom, hogy legközelebb többen látogatják a renedezvényt, némi megnyugvást az azért jelent, hogy akik ott voltak, elégedettnek tűntek.

 

2021. május 26.                   
KÉSZÜLHETÜNK!       

Utoljára 2020. január 22-én tartunk rendezvényt, Balázs Péter Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész volt a vendégünk. Szabadtéren még ennél is régebben, 2019. augusztus 20-án volt programunk.
Hát, nem tegnap volt… Azt még a pandémia tomboló harmadik hulláma alatt eldöntöttem (mert nem volt más választásom), hogy a megszokott szabadtári rendezvényeket elengedjük az idén is, egy-egy nagyobb rendezvényt hosszú hónapok, gyakran fél év szervező és előkészítő munka előz meg, amelyben pénzügyileg is sokszor előre kell kötelezettséget vállalni – ez a kockázat most nem fér bele. Megpróbáltunk „előre menekülni” és májustól-szeptemberig, minden hónap utolsó pénteki napján tartunk kisebb, néhány órás rendezvényt, amit másnap délelőtt gyermekelőadás követ.
Már pakolgatunk, készülgetünk.  

 

2021. május 24.                   
EJNYE-BEJNYE!      

Azt már évek óta tudjuk, hogy a Magyar Államkincstár előtt van eset, amikor mi, nem mi vagyunk!
Évekkel ezelőtt, az iskola felújítása kapcsán kellett egy elkülönített számlát nyitnunk a támogatási összeg felhasználásához, és akkor odáig jutottunk, hogy személyesen fent voltunk a kincstári irodában, ahol azonosítást követően az előttük tett aláírásomra azt mondták, hogy nem tőlem származik, nem fogadják el… Ma is őrzöm a fiókomban azokat a példányokat, amelyek én, illetve szerintük mégsem én írtam alá. Képzeld el azt a szitut, hogy ellenőrzés után ül veled szemben az osztályvezető, te írod előtte alá az átutalási megbízást és azt mondja a veled szemben ülő, hogy nem fogadja el… Parádés volt…     
Nos, most szintet lépett a kapcsolatunk az Államkincstárral!
Ezúttal egy technikai aktus kapcsán kellett újra aláírás-mintát beküldenünk – izgultunk is, hogy jó lesz-e így, ha korábban személyesen sem bírtam elfogadható mintát adni.
Jelentem, ezúttal az aláírások rendben voltak, de kifogást azért közöltek: nem egyezik a bélyegzőlenyomat a korábbi aláírási kartonok bélyegzőlenyomatával.  
Azt a mindenit! Jelen esetben az önkormányzat bélyegzőjéről van szó és mind egyforma. Nincs számozva, csak a megnevezést és a magyar címert tartalmazza mindegyik.  Ami eltérés lehet az két dolog: vagy a tinta mennyisége, vagy az, hogy kicsit kékebb, amit most ütöttünk rá, mert használtunk korábban lilás tintafestéket is… Igazából olyan festéket használunk, amit venni tudunk.  
Most már tudjuk, hogy ez sem mindegy, szóval, semmit sem fejlődtünk…

 

2021. május 20.                   
BELEKEZDÜNK, ha lehet...      

Bár még nem tudjuk, hogy lehet-e és ma azt sem tudjuk, hogy milyen szabályok szerint tarthatjuk meg a rendezvényt. Abban bízunk, hogy találkozhatunk május 28-án és másnap a gyermekelőadást is meg tudjuk tartani.
Azt tervezzük, hogy májustól októberig, minden hónap utolsó péntekjén különböző zenei műfajokban tartunk léptékében kisebb rendezvényt az ökocentrumban, ahol a másnapok délelőttjére gyermekelőadásokat is szervezünk. Most azt látjuk, hogy a védettségi igazolvány a felnőtteknél kötelező lesz, de kérek minden érdeklődőt, hogy kísérje figyelemmel az önkormányzat web-, és közösségi oldalait, ahol, (amint lesz központi döntés) a részvételi feltételekről tájékoztatást fogunk adni.
A május végi nótaest plakátja már minden felületünkön fent van!
TALÁLKOZZUNK, ha lehet…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!