2021. július 27.                   
PAKOLUNK..., MAJD PAKOLUNK                    

Fáradtan, de nagyon elégedetten gyülekeztünk a vágta helyszínen a dolgozóimmal és a segítőkkel együtt és élményeket, sztorikat egymás közt megosztva kezdtünk a bontáshoz. Az elpakolásban az a jó, hogy sokkal rövidebb ideig tart, mint az építés, az pedig a rossz oldala, hogy már kicsit „leeresztve” mégis majdnem addig tart, mint az építés... 
Azt már a kipakolásnál is megtapasztaltuk, hogy itt nem úgy működött, mint a Templom téri nagy rendezvényeken, hogy beugrunk egy sátorlábért vagy egy feszítőért az udvarba és a raktárba – itt minden egyes „basszus azt nem hoztuk ki” bő félóra alatt volt javítható… 
Normális esetben, amikor túl vagyunk egy rendezvényen, ilyenkor jön a pihenés, de nálunk ez most nem működhetett, mert jön a hónap utolsó péntekje és szombatja. 
Amikor februárban, még a III. hullám közepén kitaláltuk, hogy a megszokott nagy rendezvények helyett ellenőrizhetőbb helyszínen kisebb rendezvényeket tartunk még csak a beadott kérelmünk volt a vágta rendezésére – azt kaptuk, nem választhattunk. Így esett meg, hogy összepakoltuk a  vágta helyszínen a padjainkat, sátrakat, majd behoztuk, lemostuk, fertőtlenítettük és pakoljuk is ki az ökocentrumba. Várunk mindenkit pénteken a retro partira, szombat délelőtt a gyermek bábelőadásra.

 

2021. július 26.                   
A KÖSZÖNET HANGJA                    

Nagyon sokan segítették a rendezvény előkészületeit, és sikeres lebonyolítását. 
Köszönöm a CSUDA CSIKÓ TANYÁNAK, hogy „befogadták” a rendezvényt, köszönöm az együttműködést Sebők Attilának, Dömös Fanninak, Sebők-Dömös Borbálának, Sebők-Dömös Sárának, Sebők –Dömös Kadosának, Sebők-Dömös Zovárdnak. 
Hónapokon keresztül ki sem szállt a traktorból BALOGH SÁNDOR – nélküle nem lett volna ilyen sima sem a több hektáros terület, sem a lebonyolítás! 
Köszönöm a CSEMŐI HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET tagjainak Ványi László vezetésével, hogy az ötlettől a megvalósításig partnerek voltak, erőgépekkel, eszközökkel és a munkájukkal végig velünk voltak. 
Köszönöm OLÁH ATTILA és HÖRÖMPŐ FERENC szakmai munkáját a helyszín berendezésében. 
Köszönöm NAGY AMBRUS segítségét a gréderezéstől a bálák biztosításáig, OLDAL LÁSZLÓ és OLDAL CSABA három napos folyamatos dűlőút locsolását. 
Köszönöm a tereprendezésben és a felszerelés biztosításában a RADICS TEAM, Fokti Tibor, Labát Ferenc, Sándor Tibor, Rajs Sándor önzetlen segítségét.    
Köszönöm a Csemői Nefejelcs Óvoda és Mini Bölcsőde dolgozói kollektívájának a gyermekfoglalkoztató működtetését és a mindenki közös ebédjének megfőzését, tálalását. 
Köszönöm a Csemői Konyha Bt-nek, akik Lendér József irányításával a konyhán is és a helyszínen is állták a sarat, keverték az üstöket.  
Köszönöm a Nagy Erika vezetésével a HIVATALI LÁNYOK és FIÚK, a KÖZFOGLALKOZTATOTTAK és a DIÁKOK szolgálatát, a pontos és önálló munkavégzésüket.     
Köszönöm a Hangszerpláza csapatának (Monori Tibor, Monori Tamás, Monori Gergő, Monori Bence, Klemenc Gergő, Nagy Zoltán) a hangtechnika tökéletességét.
Köszönöm Gigor István vezetésével a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület tagjainak a forgalomirányítást, a Csemői Polgárőrségnek a belső biztosítást. 

Végül, de nem utolsó sorban hálás vagyok  a CSALÁDOMNAK, hogy kibírták velem az előkészleteket, köszönöm, hogy a vágta napján is mindenki csatasorba állt, lótott-futott, segédkezett.    

 

2021. július 25.                   
CSEMŐI VÁGTA 2021.                    

Megborzongok, ha a tegnapi napra gondolok! Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük…
Baleset nélküli vágtázás, sok-sok mosolygó ember, percre pontosan tartott program. Nem szoktam ilyet mondani, de tökéletes nap volt! Kihoztuk magunkból és a lehetőségeinkből a maximumot. 
Semmit sem csinálnék másként azzal együtt, hogy igen, tudjuk, lehetett volna erdőirtással lelátót telepíteni, lehetett volna mobil boxot bérelni a lovaknak, illetve arra a homok granulátumra is volt ajánlatunk, amelyet a Hősök terén használnak… Csak ez a három dolog közel 10 milliós többletkiadást jelentett volna. Ezzel együtt csak gratulációt zsebelhettünk be a szervezésért és a rendezésért. Nagyon sokan segítettek, több mint 100 fő dolgozott a különböző helyszíneken – a nekik szóló köszönetem a következő bejegyzés tárgya lesz.  
Az már csak hab volt a tortán, hogy a Csemői Vágtán a Csemőt képviselő kocsitoló csapat és a Csemőt képviselő lovas is élni tudott a hazai pálya előnyével és győzelmükkel kvalifikálták magukat és a települést az október elején rendezendő országos döntőre!  

 

2021. július 15.                   
MÉG BŐ EGY HÉT!                   

Ahogy jeleztem is, nem nagyon ülök már a helyemen, folyamatos a rohangálásom a vágta pálya és a hivatal között, és minden időt és erőt a vágta előkészítésére fordítok. .
Majdnem célegyenesben vagyunk és szerencsére időarányosan jól is állunk. Azt a munkát elvégeztük, amit erre a hétre terveztünk. A fűnyírással és területrendezéssel kezdtünk, miközben a pálya és környezete lassan elnyeri végső formáját. Minden nap leizzadtunk, de a szerdai kis eső nagyon jót tett a területnek és a fizikai állapotunknak is.
A jövő hét már az építkezésé,m amely igazán látványos csütörtökön és pénteken lesz  a sátrak, és színpad állításával. Települ a büfé is, aztán zászlókkal, molinókkal díswzítjük a helyszínt. A hét elejére ígérték a úttájékoztató táblákat is, azokat már jövő hét közepén minden közút mellé kihelyezzük.  
Ilyen méretű rendezvény nem volt még Csemőben, nagyon remélem, hogy sikerült minden apró részletre figyelnünk és a látogatók (és saját magunk…) számára is sikerül egy felejthetetlen napot szerveznünk.    

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!