2021. július 27.                   
PAKOLUNK..., MAJD PAKOLUNK                    

Fáradtan, de nagyon elégedetten gyülekeztünk a vágta helyszínen a dolgozóimmal és a segítőkkel együtt és élményeket, sztorikat egymás közt megosztva kezdtünk a bontáshoz. Az elpakolásban az a jó, hogy sokkal rövidebb ideig tart, mint az építés, az pedig a rossz oldala, hogy már kicsit „leeresztve” mégis majdnem addig tart, mint az építés... 
Azt már a kipakolásnál is megtapasztaltuk, hogy itt nem úgy működött, mint a Templom téri nagy rendezvényeken, hogy beugrunk egy sátorlábért vagy egy feszítőért az udvarba és a raktárba – itt minden egyes „basszus azt nem hoztuk ki” bő félóra alatt volt javítható… 
Normális esetben, amikor túl vagyunk egy rendezvényen, ilyenkor jön a pihenés, de nálunk ez most nem működhetett, mert jön a hónap utolsó péntekje és szombatja. 
Amikor februárban, még a III. hullám közepén kitaláltuk, hogy a megszokott nagy rendezvények helyett ellenőrizhetőbb helyszínen kisebb rendezvényeket tartunk még csak a beadott kérelmünk volt a vágta rendezésére – azt kaptuk, nem választhattunk. Így esett meg, hogy összepakoltuk a  vágta helyszínen a padjainkat, sátrakat, majd behoztuk, lemostuk, fertőtlenítettük és pakoljuk is ki az ökocentrumba. Várunk mindenkit pénteken a retro partira, szombat délelőtt a gyermek bábelőadásra.

 

2021. július 26.                   
A KÖSZÖNET HANGJA                    

Nagyon sokan segítették a rendezvény előkészületeit, és sikeres lebonyolítását. 
Köszönöm a CSUDA CSIKÓ TANYÁNAK, hogy „befogadták” a rendezvényt, köszönöm az együttműködést Sebők Attilának, Dömös Fanninak, Sebők-Dömös Borbálának, Sebők-Dömös Sárának, Sebők –Dömös Kadosának, Sebők-Dömös Zovárdnak. 
Hónapokon keresztül ki sem szállt a traktorból BALOGH SÁNDOR – nélküle nem lett volna ilyen sima sem a több hektáros terület, sem a lebonyolítás! 
Köszönöm a CSEMŐI HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET tagjainak Ványi László vezetésével, hogy az ötlettől a megvalósításig partnerek voltak, erőgépekkel, eszközökkel és a munkájukkal végig velünk voltak. 
Köszönöm OLÁH ATTILA és HÖRÖMPŐ FERENC szakmai munkáját a helyszín berendezésében. 
Köszönöm NAGY AMBRUS segítségét a gréderezéstől a bálák biztosításáig, OLDAL LÁSZLÓ és OLDAL CSABA három napos folyamatos dűlőút locsolását. 
Köszönöm a tereprendezésben és a felszerelés biztosításában a RADICS TEAM, Fokti Tibor, Labát Ferenc, Sándor Tibor, Rajs Sándor önzetlen segítségét.    
Köszönöm a Csemői Nefejelcs Óvoda és Mini Bölcsőde dolgozói kollektívájának a gyermekfoglalkoztató működtetését és a mindenki közös ebédjének megfőzését, tálalását. 
Köszönöm a Csemői Konyha Bt-nek, akik Lendér József irányításával a konyhán is és a helyszínen is állták a sarat, keverték az üstöket.  
Köszönöm a Nagy Erika vezetésével a HIVATALI LÁNYOK és FIÚK, a KÖZFOGLALKOZTATOTTAK és a DIÁKOK szolgálatát, a pontos és önálló munkavégzésüket.     
Köszönöm a Hangszerpláza csapatának (Monori Tibor, Monori Tamás, Monori Gergő, Monori Bence, Klemenc Gergő, Nagy Zoltán) a hangtechnika tökéletességét.
Köszönöm Gigor István vezetésével a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület tagjainak a forgalomirányítást, a Csemői Polgárőrségnek a belső biztosítást. 

Végül, de nem utolsó sorban hálás vagyok  a CSALÁDOMNAK, hogy kibírták velem az előkészleteket, köszönöm, hogy a vágta napján is mindenki csatasorba állt, lótott-futott, segédkezett.    

 

2021. július 25.                   
CSEMŐI VÁGTA 2021.                    

Megborzongok, ha a tegnapi napra gondolok! Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük…
Baleset nélküli vágtázás, sok-sok mosolygó ember, percre pontosan tartott program. Nem szoktam ilyet mondani, de tökéletes nap volt! Kihoztuk magunkból és a lehetőségeinkből a maximumot. 
Semmit sem csinálnék másként azzal együtt, hogy igen, tudjuk, lehetett volna erdőirtással lelátót telepíteni, lehetett volna mobil boxot bérelni a lovaknak, illetve arra a homok granulátumra is volt ajánlatunk, amelyet a Hősök terén használnak… Csak ez a három dolog közel 10 milliós többletkiadást jelentett volna. Ezzel együtt csak gratulációt zsebelhettünk be a szervezésért és a rendezésért. Nagyon sokan segítettek, több mint 100 fő dolgozott a különböző helyszíneken – a nekik szóló köszönetem a következő bejegyzés tárgya lesz.  
Az már csak hab volt a tortán, hogy a Csemői Vágtán a Csemőt képviselő kocsitoló csapat és a Csemőt képviselő lovas is élni tudott a hazai pálya előnyével és győzelmükkel kvalifikálták magukat és a települést az október elején rendezendő országos döntőre!  

 

2021. július 15.                   
MÉG BŐ EGY HÉT!                   

Ahogy jeleztem is, nem nagyon ülök már a helyemen, folyamatos a rohangálásom a vágta pálya és a hivatal között, és minden időt és erőt a vágta előkészítésére fordítok. .
Majdnem célegyenesben vagyunk és szerencsére időarányosan jól is állunk. Azt a munkát elvégeztük, amit erre a hétre terveztünk. A fűnyírással és területrendezéssel kezdtünk, miközben a pálya és környezete lassan elnyeri végső formáját. Minden nap leizzadtunk, de a szerdai kis eső nagyon jót tett a területnek és a fizikai állapotunknak is.
A jövő hét már az építkezésé,m amely igazán látványos csütörtökön és pénteken lesz  a sátrak, és színpad állításával. Települ a büfé is, aztán zászlókkal, molinókkal díswzítjük a helyszínt. A hét elejére ígérték a úttájékoztató táblákat is, azokat már jövő hét közepén minden közút mellé kihelyezzük.  
Ilyen méretű rendezvény nem volt még Csemőben, nagyon remélem, hogy sikerült minden apró részletre figyelnünk és a látogatók (és saját magunk…) számára is sikerül egy felejthetetlen napot szerveznünk.    

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!