2021. augusztus 28.                   
ÚJRA A TEMPLOM TÉREN               

Több, mint másfél év után újra a rendezvényre készültünk a Templom téren úgy, hogy délelőtt és délután is szakadt az eső. Ezzel együtt „csak” kinyitottuk a mosdót, „csak” kinyitottuk az elektromos dobozokat, „csak” felépítettük a színpadot a talapzatra, kipakoltuk az ülőalkalmatosságokat. Cirka 3 óra alatt és csepegő esőben… Ilyenkor jut eszembe a vágtára való készülődés: hosszú hetek, sőt hónapok fizikális munkája, hogy a helyszínt berendezzük.
Elfogultság nélkül azt is megállapíthattuk, hogy a tér gyönyörű! Nem volt olyan vendégünk, a fellépők, a kísérők, akiktől ne kaptunk volna dicséretet, de este a koncert után is állítottak meg látogatók, hogy gratuláljanak.
Szép este volt, eső nélkül, hidegben, profi előadássokkal. Azt gondolom, aki kilátogatott, nem bánta meg, hogy a szeszélyes időjárás ellenére szabadtéri programot választott!

 

2021. augusztus 25.                   
ILYEN MÉG NEM VOLT...               

Hát olyan, hogy egyetlen futó fejlesztési pályázatunk se legyen! A tavalyi és az idei évben beadott jelentkezéseink nyertek – és ez boldogság!
De meg kell kicsit állnunk, mert a nem nagyon látszik, hogy az egyes kivitelezések mekkora, a pályázat benyújtásakor nem tervezett többletköltséget emésztenek fel. Olyan nincs, hogy elnyert pályázatot nem valósítunk meg, de most az a helyzet van, hogy a megvalósítások szinte előre tervezhetetlenek.
Írok egy példát! 
Csak a mini bölcsire vonatkozó szabályzók kétszer változtak ebben az évben. Új szabály, hogy egy bölcsis gyermekre 5 nm terasz felület kell, hogy jusson, Juhé! Nem terveztünk 50 nm teraszt a sem a pályázati engedélyes tervbe, sem a kivitelei tervbe, de meg kell csinálni, különben nem kapunk működési engedélyt; plusz, kell kihúzható tetőt is a teraszra szerelni. Ezeket a költségeket nem terveztük, nem is tervezhettük, viszont ki kell fizetnünk! 
Az van, hogy látnunk kell a faluház projekt és a minibölcsi megvalósításához szükséges összes költséget ahhoz, hogy lássuk mennyi szabad forrásunk maradt…

 

2021. augusztus 20.                   
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, MAGYARORSZÁG!               

Augusztus 20-a az egyik legrégibb magyar ünnepnap, Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, akkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot. Élete végén a beteg király ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, és 1038-ban ő maga is ezen a napon halt meg.

2021. augusztus 18.                   
KÉT KICSI APRÓ...                    

Az elmúlt napokban két pályázaton dolgoztunk. A Digitális Jólét Program által hirdetett felhívásra adtuk be a jelentkezésünket. Az idei esztendőtől a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti - települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma. Mi az első kategóriát éreztük leginkább „testünkhöz állónak” – így készítettük el az anyagunkat. Döntés hamarosan várható, mert szeptembere végén már ünnepélyes díjátadót szeretnének tartani…  
A másik pályázat a Modern Települések Fejlesztéséért Felelős Kormánybiztos és az állami közfeladatot ellátó Nemzeti Művelődési Intézet lebonyolításában valósul meg az 5000 fő vagy annál kevesebb állandó lakosságszámmal nyilvántartott kistelepülések önkormányzati rendezvényeinek támogatására lehetett pályázati jelentkezést benyújtani. A még előttünk álló, augusztus végi rock akusztik produkció fellépési díjával adtam be a jelentkezésünket még az első napon – hátha sikerül... A kiírás itt is azt ígéri, hogy szeptemberben döntés várható.

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!