2021. október 3.                    
2021 - A CSEMŐI ELŐVÁGTA ÉVE                     

Hatalmas reménnyel és várakozással tekintettünk „vágtailag” a 2021-es esztendő elé.
Évek óta készültünk arra, hogy elővágtát rendezzünk! Szerettük volna a verseny hangulatát elhozni Csemőbe úgy, hogy azon Petrik Tamás a 2017-ben győztes lóval, Viccessel álljon rajthoz.  
Július 24-én nagyon sokan szurkolták végig az izgalmas futamokat, amelyek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az októberi döntőben.A megnyitó ünnepséget követően a legfiatalabb lovasok mérték össze tudásukat a Kishuszár Vágtán, amelyet a felnőtt előfutamok követtek. Az eseményt kocsitoló verseny színesítette. Az autentikus lovas hangulatról többek között a házigazda Csuda Csikó Tanyások hucul bemutatója, a Csákberényi Csikósok csapata és a Kecskeméti Honvéd Lovasok gondoskodtak. A nap folyamán hagyományőrző kirakodóvásár, állatsimogató, pónilovaglás, koncert és zenei program is szórakoztatta a közönséget.
Győzött a kocsitoló csapatunk és izgalmas futam végén elsőként ért célba Petrik Tamás is, Vicces nyergében - így versenyzőink feljutottak az országos döntőbe!
Október első hétvégéjén, kitűnő időjárási körülmények között és végre újra nézők előtt rendezték a versenyt. Az idei évben újszabályok szerint versenyeztek a lovasok, a 12 futamgyőztes mellett a 13 legjobb idő jutott a középdöntőbe, és azt is tudtuk, hogy Tamásék borzalmasan nehéz előfutamba kerültek, lévén összesorsolták a kétszeres győztes Nagy Arnolddal és Fantázia nevű lovával. Jó start után Tamásék második lettek nagyon jó időeredménnyel. A nap végére aztán az is kiderült, hogy az összes futam, összes indulója időeredménye alapján az 5. legjobb időt lovagolták.
Kocsitoló csapatunk magabiztosan és mosolyogva nyerte az előfutamát, így bejutottak a döntőbe.
Amilyen jól alakultak a dolgaink a szombaton, úgy „szenvedtünk” vasárnap. Sikeres start után tisztán megvolt a vezetés Petrik Tamásnak és Viccesnek, aztán a verseny közepén a versenytársak agresszív támadását nem tudták visszaverni, párosunk futamában a negyedik helyen zárt, így nem jutottak döntőbe.
A kocsitoló csapatunknak sem volt szerencséje a pályabeosztás sorsolásánál: a legmélyebb belső oldalt húzták, így nem volt esélyük a döntőbeli ellenfelekkel szemben, harmadikok lettek.
A vasárnap a Nemzeti Vágtán nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ezzel együtt nagy boldogság volt Csemőt képviselni az idei évben Budapest legszebb terén!
Köszönjük szépen a 2021. évi versengést a CSEMŐI TORNÁDÓ kocsitoló csapatának, PETRIK TAMÁSNAK és VICCESNEK.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!   
Tavaly tavasz óta nem hiszem, hogy van ember, aki ne hallott volna a higiéniai szabályok betartásának fontosságáról, a távolságtartásról, az oltás lehetőségéről. Nem képzelem, hogy bárki azért mos többet és alaposabban kezet, azért kezd el maszkot használni, vagy azért oltatja be magát, mert egy kiírásban bárki erre kéri - előtérben van az egyéni védekezés fontossága, kinek-kinek saját döntése szerint.   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a külterületi fogadóórák SZÜNETELNEK. Minden elérhetőségem nyilvános, kérem, hogy az ügyintézés során továbbra is részesítsék előnyben az elektronikus úton és telefonon történő kapcsolattartást, a személyes ügyintézésre pedig lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek.