2021. december 31.                     
HÁT NEM LETT ÚJÉVI AJÉNDÉK SEM!                            

Az utolsó pillanatig bíztam a segítségben, bíztam abban, hogy pénzügyi segítséget kapunk ahhoz, hogy elegáns lehessen a csarnok épület belseje és kedvezőbb a működtetése. 
Azért voltak érdekességek a két ünnep közötti néhány nap egyedi kormány- és miniszteri döntések tekintetében, de igazából ez már teljesen mindegy… 
Nem vagyok irigy, de amikor azt olvasom, hogy ugyanebben a programban (Magyar Falu) közösségi csűr kialakítására egy egyházi pályázó a mi kérelmünknek (18 millió) a dupláját kapta egyedi döntéssel – akkor azért egy kicsit felment a pumpa... 
A projektet be fogjuk fejezni reményeim és kedvező időjárás mellett januárban, „csak” nem lesz napelem és a belső burkolat is marad a panel, legalábbis egyelőre…

 

2021. december 25.                     
KARÁCSONYRA, szeretettel                            

kar21én

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. december 24.                     
HÁT NEM LETT KARÁCSONYI AJÁNDÉK!                            

… titkon bíztam abban, hogy az év végi központi ajándékozás során Csemő is örülhet majd.
Természetesen leveleimet már november közepén elküldtem minden irányba. Írtam képviselőnek, államtitkárnak, miniszternek és pénzügyi segítséget kértem a csarnok berendezéséhez. Konkrétan 18 millió forintot kértem a hivatal udvarán épülő csarnok belső fal- és tetőburkolásához valamint napelemes rendszer telepítéséhet, amely az üzemeltetés áramköltségeit váltotta volna ki.
Hetek óta minden reggel az első dolgom volt, hogy az éjszaka feltöltött Magyar Közlönyöket átnézzem, hátha megtalálom Csemő nevét.
Hát, karácsonyi ajándék nem lett, újévi még lehet...

 

2021. december 21.                     
AJJAJ!                            

A Kormány döntése alapján – a családokra háruló év végi terhek csökkentése érdekében – a családtámogatási ellátások 2022. január hónapban esedékes összegének utalása előrehozott időpontban történik. Az intézkedés következtében a 2021. december hónapra járó ellátások bankszámlákon történő jóváírására 2021. december 22-én, a postai úton történő kézbesítésre szintén 2021. december 22-étől kerül sor.
Eddig a hivatalos közlemény. ….
„Családokra háruló év végi terhek csökkentése érdekében” – aha!  Szimpatikus döntés.
Csak az a kérdés, hogy felfogják-e az emberek, hogy a most utalásra kerülő ellátások a januári költségeikre szólnak és nem „kötelező” ünnepek előtt és alatt elkölteni…
Lehet utálni, de helyben a települési támogatást csak rendes időben, január elejétől küldjük és kézbesítjük. Már most szólok, hogy nagyon fel fogok háborodni azon, ha bárki január 10-én azzal keres meg, hogy elfogyott a pénze, nincs élelme és/vagy tüzelője!i

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁRCIUS hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!