2022. május 19.                       
DÚRJUK....                                  

Miközben szépen haladnak a dolgozóink az egynyári palánták kiültetésével és a héten végeznek is központi részen, az irodában is gőzerővel megkezdődött az idei pályázatok megvalósításának előkészítése - megérkezett az öt támogató okirat (és a támogatás is…), megkezdtük az ajánlatkérési adminisztrációt.
A hat, a Magyar Falu Program keretében beadott pályázatunk közül öt nyert, ebből négy intézkedésben (temető, kommunális gép beszerzése, eszközbeszerzés, útfelújítások) történtek meg a kezdő lépések – a hivatal udvarán lévő csarnok kapcsán még állunk és várunk…
Elmondom, hogy miért. A csarnok építési munkái két hónapja befejeződtek, még sincs készen teljesen, mert a sportpadló burkolat nincs felragasztva. A szükséges négy tekercsből az első kihajtás és méretezés során megállapítást nyert, hogy kettő szálhibás, a gyártó elismerte, ígérte a cserét. Másfél hónap múlva megjött a két új tekercs, amiből egy szintén hibás volt, ennek a beérkezésére várunk. Így nem tudtuk lezárni még az építési projektet, amire ráépülőként a belső burkolati munkák elkezdésével várnunk kell.
Hogy azért jó hírt is mondjak, közben megkötöttük a vállalkozási szerződést a mini bölcsőde konyhatechnológájának kialakítására is. Ennek finanszírozása – támogatás hiányában – önkormányzati önerőből történik, ahogy az udvarrész kialakítása is.    
Nincs hír az év elején beadott BM önkormányzati fejlesztés 2022, és a LEADER intézkedésre beadott pályázatunkról- így egyelőre a bölcs befejezésével csak hatfelé kell minden nap gondolkodni.  

 

2022. május 16.                       
VIRÁGPALÁNTA-ERDŐ A HIVATAL UDVARÁBAN                                  

Mozdulni nem lehet a polgármesteri hivatal udvarán, hiszen megérkeztek a megrendelt egynyári virágaink – közel 17 000 tő palántát fogunk az elkövetkező hetekben kiültetni a közterületeinkre.
A munkát a mai napon a hivatal előkertjével kezdtük és bő két hét alatt végezni is szeretnénk, főleg ha esőisten nem húzza keresztül a tervezésünket.  
Az idei évben kénytelenek voltunk váltani a kertészt illetően, mert a 25 éve nekünk palántát nevelő Gulyás Kertészet emberhiány miatt nem tudta vállalni az idei évi keltetést. A ceglédi Tóth Kertészet sietett a segítségünkre, akikkel 2018 óta egyébként is kapcsolatban álltunk, a vinkákat és az oszlopos beültetéseket náluk rendeltük.
Szépen kelnek a magról vetett virágaink is, több helyen is (óvoda kerítése, központi buszmegálló mellett és az orvosi rendelő bejárata mellett, sportcentrum kerítése) a közterületen.
Most úgy tűnik, hogy semmi akadálya sincs annak, hogy júliusra minden közterületi ágyásban virágzó virágok virítsanak.

 

2022. május 13.                       
BLACK FRIDAY                                 

Igaz, nem ma dőlt el, de ma mondatott ki – nincs elég pénzügyi forrás ahhoz, hogy a zöldhalmi kerékpársáv megépüljön. 
Azért vagyok nagyon dühös a világra, mert ennek nem feltétlen kellett volna így történnie.
Tavaly nyár vége óta tudtuk, hogy nyert a pályázatunk, és hiába kértük többször is, mégsem kaptunk engedélyt mostanáig, hogy ennek a szakasznak a közbeszerzése - kivitelezése „külön életet éljen”. A teljes Cegléd-Csemő közötti szakaszban gondolkodik a minisztérium és nyugodjunk meg, egyedi kormánydöntéssel minden rendben lesz. Hát, ez nem így lett…
Le szeretném írni, hogy tiszta a lelkiismeretem. Lehet, hogy furcsa lesz olvasni, de nem hibáztunk! Amit és ahogy kérték, akár a minisztérium, akár a szakhatóság vagy az engedélyező hatóság, azt teljesítettük, ha lehetett még a megkeresés napján.
A jövőt illetően nem látszik egyelőre semmi, mert a legrosszabb időpontban vagyunk. Sajtóhírek szerint a kormány jelentősebb átalakítása várható, jelenleg nincs hová fordulni.
Péntek van és tizenharmadika… 

 

2022. május 12.                       
HÁLA ÉS KÖSZÖNET!                                 

A dicséret és az elismerés a Magyar Közútnak jár!
Úgy nekiestek a Ceglédi út felújításának, hogy csak lestem ki a fejemből.
Nyilván a munkagépek megjelenésével egyidejűleg felhívtam a ceglédi üzemigazgatóságot és megköszöntem fejlesztést.
Szeretném Veletek megosztani, hogy amikor 2019 év elején elkezdtük a felkészülést a nemzetközi virágos versenyre akkor az összes közmű-kezelővel leültem tárgyalni. Kértem őket arra, hogy dolgozzunk össze, hogy a nemzetközi szakemberek előtt ne kelljen szégyenkeznünk. Azt is elmondom, hogy egyedül a Magyar Közút állt bele úgy, ahogy reméltem.
Kijelöltük és közösen elvégeztük a korhadt fák kivágását, az önkormányzat nyírta az közút mentét és szedte is a szemetet rendszeres, a közút murvával megterítette a zsűri útvonal földes padkáját.
Csak egy telefon volt bármelyikünk részéről és a másik más azonnal a megoldást kereste. 
A kapcsolat azóta is kitűnő, EGYÜTT DOLGOZUNK, így csupa nagy betűvel.
Megérdemlik, hogy név szerint is említsem a vezetőiket: köszönjük Magyar Lászlónak A Pest megyei Igazgatónak és Kortusz Antalnak a ceglédi üzemigazgatóság vezetőjének a településünk felé tanúsított lojalitását.  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... ÚJRA PROGRAMOK!   
Újra úgy készülünk, mert újra úgy készülhetünk, hogy meg lesznek tartva a szabadtéri rendezvényeink. Április 30-án Anyák napi virágvásárral kezdünk, július első hétvégéjén következik a Virágünnep (falunap), tevezünk a szüreti bállal és szeretnénk a nyári zenés estéket is megtartani. Hiszem és remélem, hogy újra sikerül megtölteni a Templom teret és a más helyszíneket is. 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUSBAN is lesznek fogadóórák a külterületi részeken. Mindenkit várok majd szeretettel május 23-án a zöldhalmi közösségi háznál, 25-én a 12. számú boltnál és 26-án a hantházi boltnál is. A kezdési időpoint minden esetben 15 óra. Találkozzunk!