2023. november 30.                         
NAPLÓ VÉGE                                            

Kedves Olvasóim! 
A naplóm, ahogy a csemői polgármesteri feladatellátásom - mai napon lezárul. 
110 hónap, 3336 nap - 1111 bejegyzéssel. 
Köszönöm, hogy velem voltatok! 
Vigyázzatok magatokra!   

 

2023. november 29.                         
HÁT, SZÉP LESZ A VÉGE (IS)                                            

Minden, amit végére terveztem, az most már biztos, hogy sikerülni fog, mégha vigasztalhatatlanul is esik az eső.  
A sportcentrum parkolójánál és Zöldhalomban, a Pál-Ker ABC-nél, továbbá a hantházi boltnál és a hivatal oldalfalán is látható már az új települési térkép.  Érkezik még a Pipacshoz, a 12. sz. bolthoz, az ökocentrumhoz és a Purgyik Ferenc féle dohánybolthoz. A térkép interaktív változata pedig már a települési weboldalra is feltöltésre került, a bal oldali menüoszlop tetején található.      
Az idei évi kerékpáros fejlesztés zárásaként a hivatali parkolóban és a Tájháznál lévő kerékpár tároló alatt két kerékpáros szervízpont is telepítésre került, pumpával és szerszámokkal. 
Kupakgyűjtők kerültek a Coop ABC parkolójához, a Tájházhoz és a Sportcentrum bmx pályájához. 
Sikerült a mai napon elültetni azt a 75 kőrist is, amivel újra egységesítettük a temető felé tartó út két oldalát.
A mai napon aláírtuk a szerződést a hivatali fűtéskorszerűsítés kivitelezésére. December végéig beüzemelésre kerülnek a hőszivattyúk, januártól már nekünk spórolnak. Éééés, újra fűthető lesz a könyvtár rész is. 
Szóval…, minden is jó... 

 

2023. november 24.                         
VMO30                                            

Túl vagyunk a jubileumi év eredményhirdetésén a Virágos Magyarország környezetszépítési versenyben. Volt időm bámészkodni és végiggondolni az elmúlt éveket újra - magamban pedig, csemői polgármesterként elbúcsúztam ettől a versenytől.
Mindent megadott, amit elterveztem...
2014-től készültünk arra, hogy újra megnyerjük a saját kategóriánkat. Az évről-évre tervezett módon készültünk, fejlesztettünk. A históriák majd említik az újabb hazai győzelmet, és az ezüst fokozat elérésével végződött nemzetközi versenyben való részvételt is.  
Csak a rend kedvéért: a jubileumi versenyben a nagyvárosok kategóriájában Győré a fődíj, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül Paks végzett az élen. Varsány lett a legvirágosabb ezer főnél népesebb falu, a legkisebb települési kategória fődíját pedig Alsómocsolád nyerte.

 

2023. november 21.                         
TESTÜLETI ÜLÉS - AZ UTOLSÓ                                            

Lehet, hogy megérte volna összeszámolni, hogy akár polgármesterként, akár összesen, hány testületi ülésen vettem részt Csemőben. Nem tettem meg.
Nyugodtan készültem, nem volt bennem sem szorongás, sem izgalom.  
Ahhoz képest, hogy a novemberben szokásos napirendeket (háromnegyed éves beszámoló, belső ellenőrzési terv elfogadása) tárgyaltuk, furcsák voltak a képviselők.  Ahogy az esetek 99,8%-ában, úgy most is írásos előterjesztést kaptak, aztán csak mosolygás minden oldalról. Úgy tűnt, reakció híján magyaráznom kell még azt az előirányzat módosítást is, amit kilenc évig nem kellett… 
Aztán kiderült, hogy bár hagytak beszélni, mert mindenki a végét várta már és arra volt kíváncsi, hogy hogyan reagálok. Meglepetésekkel készültek, amiben voltak szép ajándékok és várt az aulában egy csapat, hogy elköszönhessenek. Nem tagadom, eltört a mécses… Iszonyatosan jól esett. Örök emlék marad ez is, mint ahogy oly sok minden az elmúlt közel két évtizedből.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!