2021. május 7.                   
TANÖSVÉNY AZ ÖKOCENTRUMBAN       

Több egymásra épülő pályázat nyomán, összesen négy év alatt valósult meg a csemői erdő ölelésében a megépült ökocentrum, amely erdei tanösvénnyel nyerte el végső formáját.
A kialakított udvari környezet kiegészült egy 260 méteres erdei tanösvénnyel, melyet a turisztikai vonzerő növelését célzó Aktív turisztikai fejlesztés című, csaknem négy és félmillió forintból megvalósult Leader pályázat keretében alakítottunk ki. A tanösvényt interaktív bemutató táblákkal és állat sziluettekkel láttuk el, melyeken keresztül megismerhetik a látogatók az erdő őshonos emlőseit és madarait.
Ami most látható, arra nyertünk pályázati támogatást – ezért meg is kezdtük az elszámolás összekészítését, mert további táblákkal bővíteni szeretnénk az ösvényt és nem szeretnénk elszámolási problémákat, hogy mi –miből épült. Erre most lehet, hogy néhányan felszisszentek, de higgyétek el, volt már abból bajunk, hogy több és más is megvalósult…
Amikor elkezdődött az  ökocentrum kialakítása, akkor azt a kép lebegett a szemeim előtt, ami mára megvalósult. Mégsem mondom, hogy készen vagyunk, mert újabb ötletem van…  Én már látok magam előtt egy „nyugi-parkrészt” is a górétól északra….  Már csak forrást kell keresnem!  

 

2021. május 5.                   
KÉSZÜL A VÁGTA-PÁLYA       

Gőzerővel és sok segítővel estünk neki a vágta-pálya tervezett nyomvonalának kialakításához. A környezet tökéletes, a talajjal viszont nagyon sok munkánk volt, és még lesz is, hiszen nem elég csak a földes pályaív elkészítése, azt július 24-ig fent is kell tartanunk…
Mára odáig jutottunk a pálya mellett a nézők és a lovasok táborának helye is egyenesbe alakult. Azt szeretnénk, ha a pályán kívül minden terület a planírozást követően visszazöldülne, amit csak nyírnunk kell a verseny előtt.  
Folyamatban van az energiaellátás leszervezése, a lajtoskocsik összegyűjtése, a mobil wc-k rendelése – nagy öröm és biztonságot ad, hogy mindenki segít.
Olyan elővágtát szeretnénk, ami Petrik Tamás számára igazi hazai pálya és ahol minden vendégünk jól érzi magát. Nem akarom elkiabálni, de nagyon valószínű, hogy Tamás a felgyógyult Viccessel fog indulni a versenyen – ami azért nem lenne semmi, hiszen a 2017-es jubileumi Nemzeti Vágta győztes paripájáról van szó.   
Szóval, jól állunk…

 

2021. május 3.                   
SZIA, MÁJUS!       

Remélem, hogy meghozod a jó időt és hagyod, hogy a tavaszi szélsőséges időjárás után végre fejlődésnek induljon a természet.
Remélem, hogy elviszed innen a vírust és visszatérhetünk a megszokott életünkhöz.
Remélem, hogy van módod azon is segíteni, hogy az emberek újra és szeretettel forduljanak egymás felé, hogy ha újra találkozhatunk, akkor csupa-csupa mosolygós népet lehessen látni.
zt is remélem, hogy kapunk pozitív értesítést a kerékpárút projektünk finanszírozhatóságáról.   
Azt is remélem, hogy tisztul a kép a Faluház projektünk megvalósíthatóságáról.  
Remélem, hogy nem kértem sokat…

 

2021. április 30.                   
NEMZETI VÁGTA - CSEMŐI ELŐVÁGTA        

Amikor 2015-ben először indult Csemő a Nemzeti Vágtán, akkor csak annyit szerettem volna, hogy növeljük a településünk ismertségét.
Az elmúlt évek eredményei alapján büszkén kijelenthetem, hogy ez nagyon jól sikerült, köszönhetően Petrik Tamás elhivatottságának és hozzáértésének. 2017-ben sikerült megnyerni az országos versenyt, amivel a csúcsra értünk és beírtuk Csemő nevét a Vágta-történetébe.  A tavalyi esztendőben már a kocsitoló versenyen is képviseltettük magunkat és végeztünk a második helyen az országos döntőben.  Még egy nagy vágyam volt a vágta kapcsán – és ez az idei évben megvalósulhat. Már a kezdettektől is, de a négy évvel ezelőtti győzelem után már gőzerővel kerestem a lehetőségét annak, hogy elővágtát rendezzünk helyben. Ez olyan selejtező futam, ahol ki lehet vívni a pesti nagydöntőbe jutást. A kitartó munka idénre beérett, most már biztos, hogy július 24-én a Csuda Csikó Tanya környezetében Csemői Elővágta kerül megrendezésre. A tereprendezéssel már elkezdtük a pálya kialakítását és elkezdődött az elővágta napi program összeállítása is. Engedjétek meg nekem, hogy patetikus legyek: az elővágta megrendezésével teljessé válik Csemő vágta életműve! Büszkeség van….     

 

Havi naplóbejegyzések

loader

Aktuális...

  

... KEDVES CSEMŐIEK!            
A koronavírus járvány újra támad. Hetente többször írok lakossági tájékoztatót az aktualitásokról a települési weboldalra, illetve a saját és az önkormányzati közösségi oldalakra is. Olvasd, légy tájékozott... A "tarts távolságot" ajánlás újra aktuális!                 

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. FEBRUÁRBAN is 4 pénteken, 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a járványhelyzetre tekintettel a polgármesteri külterületi fogadóórák - határozatlan ideig - elmaradnak. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák egyelőre megmaradnak.       

 

... RENDEZVÉNYEK NÉLKÜL    
A járványhelyzetre tekintettel, elővigyázatosságból NEM SZERVEZÜNK ÉS NEM RENDEZÜNK PROGRAMOT!