2021. október 26.                    
ÁLL A VÁZ!                      

Egy nap alatt négy szaki és két speciális gép „összedobta” az acélszerkezeti vázat.  Nem volt egy felesleges mozdulat sem, lazán és vérprofin tették a dolgukat.
Ez a látványos rész, meg majd az, amikor napok alatt a panelek is helyükre kerülnek.
Örülök, hogy itt tartunk, és külön örülök annak is, hogy minden nehézség ellenére megmaradt annak az esélye, hogy az idén megvalósulhasson ez a fejlesztés.
Ugye az év elején öt hetet vártunk a támogatói okirat megérkezésére, ami arra pont elég volt, hogy 63%-ot dráguljon az acél, mint alapanyag. Aztán további hónapokat szenteltünk annak, hogy megpróbáljunk – sikertelenül – kiegészítő forrást keresni az akkor még 10 millió forintos különbözetre.
Aztán a nyár elején, mikor már 15 milliónál jártunk a bepótlást illetően, dönteni kellett: megvalósítjuk a projektet és hozzátesszük a közbeszerzésen nyertes ajánlathoz képest a hiányzó 15 millió forintot, vagy sem, lemondunk az épületről.
Hiszem azt, hogy az építés volt a jó döntés! Más forrásból és főleg olcsóbban ezt nem lehetett volna kihozni, így viszont lesz a 235 négyzetméteres fedett és több célra is alkalmas építményünk!  

 

2021. október 25.                    
EGY LAZA INFARTUS...                     

Továbbra is képtelenek vagyunk arra, hogy elsőre, sőt másodikra sikeres elszámolást nyújtsunk be.
Mindegy, hogy százezer vagy százmillió forint a „tét” – valami mindig hibádzik ahhoz, hogy tökéletes legyen.
Sőt, az a tapasztalatom, minél kevesebb a támogatási összeg, annál durvább a hiánypótlás. Most a tanösvény elemeinek elszámolásánál tartunk, kicsit több, mint kétmillió forint összegre nyújtottunk be elszámolást, ráadásul ebben a konstrukcióban ezt előre finanszíroztuk, tehát kérnénk szépen a megvalósítást követően ezt az önkormányzat által már – szerződés szerint – kifizetett összeget.    
A pályázat összesen kilenc szemléltető eszköz legyártatásáról és kihelyezéséről szólt, köztük a négy madár-sziluettet egyszerű facsavarral rögzítettük a góré belsejébe.  
Az elszámolás beadását (ami még májusban volt…) előbb egy telefon követte a nyár végén, hogy nem találják az építési engedélyt. Hogy mit? Mit kellett volna engedélyeztetni, az áthelyezhető táblákat? Vagy a mezítlábas park homokját, nem beszélve a csavaros rögzítésről.  És ez az elszámolásnál hiányzik csak? A pályázat beadásakor nem kellett, vagy a támogatói okirat kiadásakor? Csak záporoztak a kérdéseim a telefonban a munkaszervezet vezetője felé – abban maradtunk, hogy kértem, írják le a bajukat.
Nos, ma megjött az írásbeli hiánypótlás… Egy szó sincs benne építési engedélyről, ellenben hét pontban elmagyarázták, hogy miben és mit hibáztunk. Csak a kedvenc részemet idézem: alkotóelemenként kérnek fotót az eszközökről, ahol a gyártási szám jól látható a dátumkijelzéssel együtt. Hogy mit csináljunk? Szedjük szét az eszközöket? Nincs is gyári számuk, egyedi, nekünk gyártott termékekről van szó!
Ilyenkor hátradőlsz, rágyújtasz egy cigire és elgondolkodsz…
Beleálljak-e abba, hogy olyan választ küldök, amivel egyrészt még tovább húzom a kifizetést, másrészt biztos, hogy nem leszek szimpatikus, ha válasz helyett én is elküldöm a saját kérdéseimet. Vagy nyelsz egyet és megpróbálod teljesíteni a hiánypótlást.
Hát…, nyeltem egyet.

 

2021. október 21.                    
SPORTCENTRUM FELÚJÍTÁSA                      

Sikeresen zárult a mai napon a Sportcentrum fejlesztésére kiírt beszerzés - megvan az eljárás nyertese. A 20x40 méteres műfűves pálya nagy igénybevételnek van kitéve, az elmúlt hét év folyamatos használata néhány helyen feltépte a ragasztást, ahol a granulátum átszakítva a műanyag talpszövetet, közvetlenül az altalajra folyt, így a szakadásos területrészen a műfű csere a pályázati támogatásnak köszönhetően még az idei évben meg fog történni, ezzel egy időben az épületben fűtési rendszer is kiépítésre kerül. A jövő héten aláírjuk a vállalkozási szerződést és kezdődhet is a felújítás! Az eljárás nyertese a Pannon-Park Forest Kft lett, aki a pálya kivitelezését végezte évekkel ezelőtt.
Biztos, hogy kellemetlen lesz, de a munkálatok idejére be kell zárnunk a Sportcentrumot…

 

2021. október 18.                    
ÚJRA COVID                      

Hosszú hónapok nyugalma és csendje után ma újabb határozatok érkeztek a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától elrendelt járványügyi zárlatról és elkülönítésről. Várható volt, mert a híradások arról szólnak, hogy több európai országban hetek, sőt napok alatt robbant be a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és már a tavaszi hullámmal azonos magasságban jár a napi új esetek száma. Az esetszámot egyelőre és szerencsére nem követi a halálos áldozatok számának emelkedése, amely vélhetően már a védőoltásokkal áll összefüggésben.
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!  
A betegeknek gyors gyógyulást kívánok!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... NEMZETI VÁGTA     
A Csemői Tornádó kocsitoló csapatunk 3. helyezést ért el, Petrik Tamás, Vicces nyergében a középdöntőben fejezték be az idei évi szereplésüket. Gratulálunk és köszönjük Csemő képviseletét. A döntő eseményeiről a települési weboldal kezdőlapjáról részletes beszámoló olvasható.  

        

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészeken. DECEMBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Október utolsó hetében, hétfőn, szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.