ZAJLIK AZ ÉLET....

Délelőtt vendégem volt Dr. Csiszár Géza, akinek vezetésével működik a központi orvosi ügyelet. Évekkel ezelőtt Csemő kezdeményezte a térségi ügyelet beindítását, amely azóta is működik, délutántól reggelig és a hétvégéken. A tárgyalások során megállapodtunk abban, hogy az ügyeleti szolgálat a jövőben is működni fog, munkaidő után és hétvégén is állnak a szakemberek mind a felnőtt-, mind a gyermekkorú lakosság szolgálatában. Azt is meg kellett állapítanunk, hogy az önkormányzat bár számlát nem kifogásolt meg és nem küldött vissza, mégis késedelemben van, összesen 4 számla nem került a mai napig sem kiegyenlítésre 800.000.-Ft értékben. Ehhez képest kisebb baj, hogy a számlák sincsenek meg…

Délután az ÖKOVÍZ Kft taggyűlésen vettem részt, mert a társaságnak tagja Csemő Község Önkormányzata is. Teljes a bizonytalanság a társaság jövőbeni működése körül, lévén 435 millió forint a kintlévősége. Egyenlőre nincs kialakult és biztos jövőképe sem a lakossági kommunális, sem a szelektív hulladékgyűjtés 2015. évi feltételeinek…

NINCSENEK JÓ HÍREIM....

Nincs kerékpárút projekt!

A korábbi testület döntött arról, hogy a Cegléd és Csemő közötti kerékpárút tervezésére a Csemőre eső, nagyságrendi 5,2 km hosszúságú szakasz tervezésére eső költséget vállalja. Ennek összege 2.080.000.-Ft+Áfa. A tervezőt Cegléd választotta ki, szerződés is csak a város és a mérnök között van. Az igazán rossz hír számunkra az, hogy a jövőbeni térségi fejlesztési listán ez a projekt nem szerepel kiemelt helyen, így jelen állás szerint a VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) intézkedésen belül nem számíthatunk pályázati forrásra.

Nyert a szociális tűzifára beadott pályázatunk, de évről-évre kevesebbet kapunk!

A korábbi évek gyakorlatával egyezően idén is pályáztunk szociális célú tűzifa támogatásra. Az igényelt mennyiség 200 m3-ben lett meghatározva – pénzt azonban csak 90 m3 mennyiségre nyertünk úgy, hogy ehhez az önkormányzatnak önerőt kell biztosítania, valamint a szállítás költségei is bennünket terhelnek. Tegnapi napon megállapodást kötöttünk a Virágh Bt-vel a tűzifa beszerzésére. A vállalkozó felajánlotta, hogy az akácot a telephelyére szállítja, és ingyen depózza a rönkre vágásig, és a szállításig. Helyi rendeletet kell alkotni az igénybevételi jogosultság feltételeiről, de azt fontos tudni, hogy a támogatásról rendelkező 46/2014. (IX.25.) BM rendelet szerint előnyt élveznek a lakásfenntartási támogatásban részesülők. Csakhogy érzékeltessem az arányokat, Csemőben 239 családnak van lakásfenntartási támogatása, ebből csak 90 családot tudunk támogatni…..

Gépjármű bajok…

Jelenleg az a helyzet, hogy a platós Mazda kisteher gépkocsink működésképtelen állapotban a szakszerviz udvarán áll. A szerviz ajánlata szerint bruttó 411.000.- Ft lenne szükséges ahhoz, hogy a gépjármű motorikusan és üzembiztosan állhasson vissza a „szolgálatába”. Holnap tárgyalok arról, hogy gazdaságos-e még a javítása, vagy más megoldást kell keresnünk.

A szintén „ezeréves” Suzuki Swift is életveszélyessé vált, féltengely-problémája okán. Jelenleg használhatatlan, márpedig eredeti terveim szerint a védőnők, a gyermekjólét és a könyvtár használta volna az autót. Merthogy kocsi kell, hiszen már a Fiat Stilo sincs meg.

NEM HIVATALOS TESTÜLETI ÜLÉST TARTOTTUNK

Eldőlt, hogy a jövőben keddenként délután lesznek a testületi ülések, és az a képviselői javaslat is teljes támogatást élvezett, hogy legyenek rendszeresen kihelyezett testületi ülések a zöldhalmi közösségi házban.

Az alakuló ülésen kialakított bizottsági struktúra személyi kérdéseiről is egyeztettünk, a bizottságok tagjai a november 18-án esedékes testületi ülésen teszik le az esküt.

Idén is folytatódik a szép hagyomány, hogy a 65 év feletti lakosaink számára karácsonyi csomaggal kedveskedünk.

Még az ülést megelőzően tárgyaltam a Ceglédi Vasutas Sportegyesület labdarúgó szakosztályának képviselőivel is arról, hogy januártól Csemő is bekapcsolódik az országos Bozsik programba. Szakképzett edző érkezik hozzánk és heti két alkalommal (kedden és pénteken) lesznek edzések Csemőben az ovisok, valamint az alsó-és felső tagozatosok számára külön. Az edzések a gyerkőcök számára ingyenesek lesznek!

A napot a Cegléd Rádióban zártam, Szatmári Gábor szerkesztő-műsorvezető ígéretet tett arra, hogy a jövőben is rendszeresen beszámolhatunk a helyi eseményekről.    

VÁLTOZNAK A HIVATALI E-MAIL CÍMEK

Az egyszerűsítés érdekében bővülnek a polgármesteri hivatal elektronikus elérhetőségei: aki e-mail üzenetet kíván küldeni, az használja az alábbi címeket:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Természetesen a korábban használatos e-mail címek (…@ csemo.t-online.hu) is használatban maradnak még egy ideig.

* * *
A mai napon lezajlott két korábbi EMVA projekt, Helytörténeti gyűjtemény és a Termelői piac két éves garanciális bejárása. A műszaki ellenőr és kivitelező képviselői átvizsgálták az épületeket, a javítandó munkákról hibalista készült.

A piac esetében az épület mozgásából adódó hajszálrepedések javítása a feladat, a helytörténeti gyűjteménynél főleg a présház épületén, több helyen salétromosodás jelei tapasztalhatóak.

A javítások elvégzése mindkét projekt esetében a kivitelező feladata, és a garanciára tekintettel ez az önkormányzatnak nem kerül pénzébe.

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!