2022. december 18.                      
CSEMŐI ADVENT 2022.  

Várakozásomon felül jól sikerült az első alakalommal megrendezett adventi gyertyagyújtó ünnepségünk.
Igazából nem is nagyon tudtuk, hogy mire készüljünk, mert hagyománya a karácsonyváró koncertnek volt, ami ugye zárt teres előadás, ezt pedig a főtérre szerveztük.
A Hírmondóba decemberi számát is csütörtökön kezdtük széthordani, s bár a közösségi oldalakon hirdettük a rendezvényt – örömmel állapíthattam meg hogy jöttek az emberek és fél négy felé már meg is telt a tér.  
Pont így képzeltem – meleg itallal a kezükben, vagy süteményt majszolva beszélgettek, melegedtek kicsit a hordók körül, miközben a gyermekek a fűtött sátorban kézműveskedhettek.
Köszönöm a segítőinknek (ovisok és óvodai dolgozók, iskolás pedagógusok, a nyugdíjas klub tagjai, élükön Vargáné Julika, a hivatali lányok és fiúk), hogy lelkiismeretesen tették a feladatukat, a zenekaromnak a Jerzsele Family-nek  köszönöm az élő karácsonyi dallamokat.
Ha lesz rá lehetőség – jövőre megismételjük.
Mától vízkeresztek Csemőben is égnek a Hét vezér téren a karácsonyi fények.      

 

2022. december 15.                      
ARCCAL AZ ADVENTI VASÁRNAP FELÉ  

Remélem, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, és sokatokkal találkozunk vasárnap délután a Hét vezér téren. Egy koccintásra, két mondatra, egy pillanatnyi ünneplésre, évzárásra.
Megkezdtük a kipakolást is – az a terv, hogy vasárnap nemcsak a negyedik gyertya fényét gyújtjuk meg, hanem berendezünk egy fénylő „karácsonyi szigetet”.
Készülünk meleg italokkal és sütivel, de azért öltözzetek melegen!    
Nem egyszerű év áll mindenki mögött - és a jövő év sem ígérkezik könnyebbnek.
Csak az a háború érjen már véget!  

 

2022. december 12.                      
209 KONTRA 75 

Lezárult a szociális célú tűzifa igénylés, határidőre 209 kérelem érkezett.  Az idei évben 75 kérelmet tudunk támogatni- megkezdték a kollégák a kérelmek rangsorolását.
Nem örülök neki, és a kérelmezők közül az elutasítottak sem fognak örülni, de muszáj határt húzni…  
Ráadásul tavaly 362 köbméter mennyiséget nyertünk, amivel minden igényt (252) ki tudtunk elégíteni – na, ezek után magyarázd meg, hogy tavaly választás előtt álltunk, és akkor még normális ára volt a fának, ráadásul beszerezhető is volt. Az idei évi számokról és helyzetről már írtam a november 17-i bejegyzésem, így azzal újra nem untatlak Benneteket.
Nehéz lesz így…, én is tudom, hogy a dupla mennyiség is kevés lenne.

 

2022. december 9.                      
ADVENTI VARÁZSLAT

Első alkalommal és új helyszínen került sor az ovi és a bölcsi rendezvényére. 
Kicsit volt benne a régi süti-bulik hangulatából, a régi karácsonyi műsorok hangulatából, csak mindez egy helyen – a hivatal udvarában lévő csarnokban és környezetében. 
A pocsék időjárás ellenére sok gyermek és szülő vett részt a programon, pónilovagoltak a gyermekek, sétakocsikáztak a családok a szakadó esőben is. Szálltak az illatok az piac-részen, és szálltak a karácsonyi dallamok az épületben. 
Csupa ázott, de mosolygó gyermek és felnőtt - végül is ez volt a cél!  
Sokat gondolkoztunk azon, hogy tegyük-e nyilvánossá a programot, de mivel új volt a helyszín és nem tudhattuk, mire számíthatunk – így abban maradtunk, hogy az „adventi varázslat” marad intézményi keretek között, az önkormányzat pedig december 18-án, advent utolsó vasárnapján tart rendezvényt.  
Gratulálok és köszönöm az óvoda és bölcsőde dolgozóinak az előkészületeket és a rendezvény sikeres lebonyolítását.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!