2023. április 13.                       
TESTÜLETI ÜLÉSRE (IS) KÉSZÜLÜNK          

A munkatervünk szerinti (a nyár kivételével) minden hónapban rendes ülést tart a testület, illetve szükség szerint akkor, ha pályázat vagy bármi más nem tűr halasztást.  
11 napirendi pont szerepel az áprilisi „étlapon”, változatos lesz az ülés, de most nem az előterjesztéseket szeretném ismertetni.
Nem emlékszem, hogy írtam-e már arról, hogy milyen jó hangulatban zajlik a döntéshozatal? Valószínűleg azért is, mert több, mint nyolc éve ugyanazok a személyek a résztvevők és egy kicsit remélem azért is, mert mindig őszintén tudtunk és tudunk ma is beszélni a közös ügyeinkről.
Nagyban megkönnyíti a feladatellátást, hogy megismertük egymást, a másik gondolatát is, és ami talán még fontosabb – van és kölcsönös a bizalom. Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben a kusza világban mindenféle görcs nélkül és őszintén tudunk beszélni a közös dolgainkról. Szóval, hálás vagyok minden képviselőnek, hogy ez így alakult.  

 

2023. április 11.                       
NEKIINDULTUNK          

A mai napon elkezdődött a dűlőutak menti növényzet tisztítása.
Szükséges lett volna hamarabb, terveztük is hamarabb ezt a feladatot, csak azzal nem számoltunk, hogy több, mint egy hónap kell ahhoz, hogy a traktorunk levizsgázzon.  Tudtuk, hogy cserélni kell tükröt, kormányt, és további kopó alkatrészeket, de én sem gondoltam, hogy ezek beszerzése elhúzódik, amivel a korábban a vizsgára jelentkezés kapcsán kapott időpontot is módosítanunk kellett - a lényeg az, hogy sikerrel jártunk, a traktor átment a vizsgán.      
Úgy tervezzük, hogy körülbelül három hét alatt az összes dűlőutat bejárják a kollégáink, és a be- és lehajló ágak takarítása mellett igyekeznek a szemetet is gyűjteni.

 

2023. április 6.                       
KÉSZÜLŐDÜNK         

Rendet raktunk a garázsokban, a műhelyekben és én is az asztalomon.
Megkezdődött a géppark felkészítése a tavaszi munkákra. Az automata öntözőrendszer beindításra került, hamarosan indul a gyepszellőztetés és ezzel együtt a rendszeres fűnyírás is. Előkészítettük az ágyásokat az egynyári növények fogadására.
Az idei évi cél, hogy a református templom környezetét rendbe tegyük. Ehhez szükséges, hogy a bölcsi udvarára a locsoláshoz szükséges kút megfúrásra kerüljön. A templom mögötti terülten az automata öntözőrendszer már ki van építve, a templom bejárati oldalát szeretnénk automatizálni és új örökzöld és évelő növényekkel beültetni. Egy zöldellő és egyben virágzó területet álmodtunk – és meg is fogjuk valósítani. Számításaim szerint ez az utolsó közterületi rész, ahol még nem történt felújítás az elmúlt években.      
A fejlesztésre önerőből kerül sor.

 

2023. április 3.                       
SZIA, ÁPRILIS!         

Ugye segítesz választ kapni a Miniszterelnökségtől? És ugye pozitív választ hozol?
Annyi szarságon keresztül mentünk már a kerékpárút kapcsán, annyi ígéretet és ugyanannyi pofont is kaptunk ennek kapcsán. Elfogultság nélkül megérdemelnénk azt hiszem, hogy legyen legalább azon legveszélyesebb szakaszon biztonságosabb a közlekedés.
Ugye segítesz abban, hogy a néhány hete a települési központ zöldterületeiről eltűnt vakond a jövőben is távol maradjon a főtér füvéről?
Ugye segítesz kicsit olcsóbbá tenni mindenkinek a hétköznapokat?  Már az nagy segítség lenne, ha az egyre javuló időjárás okán kevesebbet kellene fűteni – sajnos szinte csak erre a segítségre számíthatunk.
Jöjjön világosság, sok-sok napfény, éledezzen a természet!   

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!