2022. november 28.                      
AJÁNDÉKGYÁR                                  

Alapesetben az az egyik kedvenc téli időszakom, amikor elkezdjük a karácsonyi csomagok összeállítását.
Az idei esztendő azonban nem engedi, hogy az évek óta kialakított rendszer működjön, a pénz mellett hülye ársapkák miatt is kivitelezhetetlenné vált, hogy a tartós élelmiszer csomagot összeállítsuk.
Annak örültem, hogy a nyugdíjasok édességcsomagja nemcsak tartalmas, hanem szép is lett, remélem, akkora örömöt szerzünk a 65 év felettieknek, amilyen szeretettel mi az összeállítottuk.
A holnapi ülésén dönt a képviselő-testület arról, az idei évi további ajándékokról. A szociális költséghely terhére az idei évi ajándékozás keretében javasoltam elfogadni, hogy az összes 16 év alatti csemői gyermek számára karácsonyra 8.000.- Ft összegű gyermekvédelmi támogatást, az egészségkárosodottak támogatásában (EGYT) részesülők és a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülők, időskorúak járadékában részesülők számára 15.000.-Ft/fő pénzbeli támogatást adjunk.

 

2022. november 25.                      
ITT A HIDEG IDŐ...                                  

Ennek csalhatatlan és egyértelmű jele van Csemőben.
Neeem, nem a hőmérő higanyszála mutatja meg, még csak nem is az az empirikus tapasztalatod, hogy reggel kinézel az ablakon és lefagyva látod a kocsi szélvédőjét.
Mikebuda grófnője fázik, és hosszú hetek nyugalma után újra napi vendég a hivatalban. Jön, viharzik, üvöltözik, fenyegetődzik.
Már túl vagyok azon, hogy sajnáljam, mert az elmúlt években meg sem próbált munkát keresni és egy harminciksz éves, egészséges felnőtt esetén ezt megbocsájthatatlan. Se kutyája, se macskája, a stílusa miatt senki nem áll vele szóba és ennyi sz.r körülötte is kevés ahhoz, hogy változtasson a stílusán.   
Tudtuk, hogy ez lesz. Minden ősztől tavaszig ez van, s bár tudom, hogy nem volt kérdés – csak jelezni szerettem volna, hogy beköszöntött a hivatali hideg évszak…

 

2022. november 23.                      
EGY ÚJABB GYÖNGYSZEM...                                  

Az van, hogy levél érkezett a magyar állam tulajdonát képező MVM-től, a magyar állam részét képező önkormányzathoz. Tartalma szerint nekem döntést kell hoznom november 30-ig, hogy hogy az óvoda villamos energia ellátására vonatkozóan 2023. január 1-től elfogadom-e azt az árat, amit szolgáltatási szerződés alapján a szolgáltató december 16-a után állapít meg, vagy megyek a versenypiacra más villamos-energia kereskedővel szerződni.
Szerintetek?
Nyilván ma már semmin nem lepődünk meg, hiszen minden is megtörténhet, meg annak az ellenkezője is – de ez megint kiverte nálam a biztosítékot.
Van egy helyzet, aminek lenne normális megoldása ahhoz, hogy nem kelljen állandóan hülyének érezni magam, miközben nem hibázunk.   
Áruljátok már el nekem, hogy miért nem lehet az államnak az állammal úgy kommunikálni, hogy: figyelj, eddig fizettél 10-et, január 1-től ugyanezért 16-ot fogok kérni. Vagy elfogadod, vagy keress mást.
Természetesen költői a kérdés….

 

2022. november 21.                      
ARANYFA                                  

Pénteken tartották a VIRÁGOS MAGYARORSZÁG környezetszépítési verseny idei évi díjkiosztóját Budapesten, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán.
Nagyon meglepődtem, amikor kb. két hete hívott a szervezőbizottság menedzsere, hogy feltétlen regisztráljunk a díjátadóra, mert kapunk valamit…
Nagyon meglepődtem, mert nem telt el még a 2018-as magyar győzelem óta öt év – és az volt a kialakult gyakorlat, hogy a győztes addig nem kap elismerést.   Örültem, hogy ez most megváltozik, mert ebben az aszályos időszakban is beletettük a munkát és a sokat dolgoztunk azon, hogy a település minden viszontagság mellett is a legszebb arcát mutassa.
Szeretném azt is elmondani, hogy azzal, hogy letelik az öt év, nem fog változni semmi. Ugyanúgy kiemelt figyelmet élvez, hogy a lehető legvirágosabbak legyünk, növeljük a zöldfelületeket, de pontosan tudjuk és nem is dédelgetünk újabb győzelmi reményeket. tudom és hiszem, hogy 2018-ban a csúcson jártunk – a körülményeinkben pedig olyan változás nem történt, ami esélyessé tehet bennünket.       
A szervezőbizottság Aranyfa Minőségi Díjjal ismerte el a kiemelkedően magas színvonalú települési zöld infrastruktúra kialakításában és fenntartásában végzett önkormányzati és lakossági munkát. Ezt a díjat első alkalommal osztották ki; falu kategóriában Csemő, a kisvárosok közül Balatonfüred, a nagyvárosok között Gyula vált érdemessé az elismerésre.
Ezúton is köszönetet mondok Kollégáinknak a közterületek, a lakosságnak pedig a magánkertek ápoltságáért!
HAJRÁ CSEMŐ!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!