2021. július 8.                   
A "MIÉRT? MIÉRT? MARGÓJÁRA                  

Kifakadtam még június közepén, hogy újra rongálások tapasztalhatóak a közterületeken. Sokan kommentelték a közösségi oldalra írt posztokat. Napok óta azon gondolkodom, hogy beleállok egyenként a válaszokba, csak attól félek, hogy ha nem tetszőt írok, törli a hozzászólását. Ez korábban rendszeres volt, igaz a zárt csoportokban, főleg ezért is léptem ki az „őszintén” közösségekből.  
Ezzel együtt úgy éreztem, hogy valami reakció szükséges a kommentekre, így a mai napon az alábbi szöveget jelentettem meg:  
Köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket a rongálásos posztok kapcsán!
Az első és legfontosabb hírem, hogy érezhetően javult a helyzet; kevesebb a szemét és a többségnek sikerült megtalálnia a kukát… Remélem ez így is marad!
Megfigyelhető, hogy van két-három év „nyugalom”, aztán megjelenik egy újabb horda, akik nem férnek a bőrükbe. Emlékezzetek rá, hogy 2015-ben elkészült a röplabda pálya, a lelátók és a belső viacolor burkolatok a sportcentrumban és 2017-ig tárva-nyitva volt az egész terület, mindenféle rongálás nélkül. Aztán egyszer csak betörték a mosdók belső ajtaját, összetörtek 17 lelátó széket, letépték a szaletli belső villanyvezetékeit. Aztán hosszú ideig megint semmi, majd most megint és több helyen egyszerre üti fel a fejét a vandalizmus.
Biztos vagyok benne, hogy tudjátok, a kamera pénzbe kerül, ráadásul az nem a semmibe lóg, tehát tápot kell neki adni és jelet kell továbbítani, ráadásul, hogy értelme legyen - figyelve az adatvédelmi előírásokra és személyiségi jogokra is, olyan szakember kezelheti a felvételeket, akinek erre jogosultsága van, szintén nem ingyen. Abban is teljesen biztos vagyok, pontosan tudjátok azt is, nem lehet minden helyszínt, minden irányból és minden időben figyeltetni.   
Mindig is azt a gyakorlatot követtük, hogy bárhonnan meglévő szabad forrásból fejlesztettünk. Tették ezt elődeink és tesszük ezt mi is úgy, hogy nem kell fizetni helyi adót. A pandémiás helyzet, de a folyamatosan növekvő alapanyag költségek megviselik az önkormányzatot és még fokozottabban kell figyelnünk a minden egyes forint ésszerű és szükségszerű felhasználására. Néhány idióta miatt, aki nem képes felismerni a szemetest és annak funkcióját, nem fogunk súlyos milliókat költeni akkor, amikor mini bölcsit kell saját erőből berendezni, csarnokot kell építeni, vagy éppen szeretnénk folytatni az olyan helyi akcióprogramokat, mint a beiskolázási támogatás, ösztöndíjprogram, helyi lakásfelújítási program - mert csak ezek rovására lehetne egyáltalán gondolkodni pénzek átcsoportosításán.  
Köszönöm, hogy elolvastátok!" 

 

2021. július 6.                   
VIRÁGOS ZSŰRI JÁRT CSEMŐBEN!                  

Az idei esztendőben újra versenyeznek a települések a hazai környezetszépítés legjelentősebb küzdelmében. Már akik érdemben versenyeznek… ugyanis azon települések, akik nyertesek, öt évig nem lehetnek győztesek.
Írtam korábban arról, hogy az idei évben lehetőség volt online nevezésre is – mi ezt választottuk. Ezzel együtt a zsűri bejelentkezett, hogy ha már a közelben jár, szívesen megszemlézi Csemőt. Örömmel fogadtam a jelentkezésüket, mert azért az elmúlt évihez képest is tudunk új területeket mutatni, gondoljatok csak az egészségház előkertjére és az ökocentrum udvari környezetére.  
A látogatás nagyon jól sikerült!
Olyan jó lett volna, ha Ti is láttátok volna az arcukat, miközben sétáltunk. Utólag bevallották, hogy nagyon kíváncsiak voltak arra, hogy igazi tét nélkül hogyan mutatunk az idén, mennyire volt „mesterségesen felhúzott” az a 2018/19-es versenyidény. Ők fogalmaztak úgy, hogy boldogan látják, hogy a virágos Csemő verseny nélkül is virágos Csemő.      
Büszke voltam magunkra, a kollégáimra, mindenkire,aki egy kicsit is fontosnak érezte és tett a környezete ápoltságáért! Köszönöm!   

 

2021. július 5.                   
MÉG 18 NAP!                 

Vágta, vágta, vágta minden mennyiségben!
Az irodákban folyik program összeállítása, levelezés a hatóságokkal, egyeztetés a közreműködőkkel, javában dolgoznak a fiúk is az udvarban. Kiválogattuk azokat a fa alapanyagokat, amelyekből a pálya karámja készül majd, kukászsákokat tartó vasalatokat gyártunk, felújítjuk a lajtos kocsit.  
Úgy tervezem, hogy e hét végére az előkészületek előkészülete itt a műhelyben és az adminisztráció a hivatalban befejeződik és a jövő héttől már „kiköltözünk” a helyszínre és megkezdőik a terület belakása. Felállítjuk a karámot, aljnövényzetet takarítunk, gallyat szedünk, füvet nyírunk.
Már előre is elnézést kérek tőled Kedves Naplóm, de a vágtáig hátra lévő időben el foglak hanyagolni, minden időben és idegszállal a rendezvényre koncentrálok. Úgy tervezem, hogy a közösségi oldalakon minden nap osztunk meg friss és aktuális infókat – július 24-ig oda „költözöm”…

 

2021. július 2.     
HELLÓ JÚLIUS!                 

Ugye segítesz? 
Segítesz, hogy suikerüljön nyélbe ütni a csarnok kivitelezési szerződését, legyen sikeres ajánlat a megkeresett vállalkozók részéről? 
Segítesz, hogy haladjon a mini bölcsi építése? 
Segítesz, hogyelkészüljenek a kiegészítő táblák az ökocentrum tanösvényére? 
Segítesz, hogy újabb hiánypótlás és adatbeklérés nélkül végre jóváhagyja a tervtanács a kerékpárút módosított és átdolgozott engedélyes terveit? 
Segítesz, hogy minden szempontból sikeres olyan Vágtát rendezzünk, ami viszi messze földre is jó hírünket, segítesz, hogy sokan legyenek a hó végi utolsó péntek zenés műsorán.
Ugye segítesz, hogy a nyári hőséget néha törje meg egy ki eső, remélem, nem kérek sokat, ha mindezt vihar nélkül szeretnénk…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!