2022. november 8.                      
ÚTJAVÍTÁSOK                                 

Ahogy 2014 óta minden tavasszal és ősszel, úgy most is elvégeztük a szilárd burkolatú és önkormányzati tulajdonú útjaink kátyúzását.
És bár ilyenkor mindig elmondom/leírom, hogy a Vett út, a Ceglédi út, az Ereklyési út az állami közúthálózat része, ahol nem végezhetünk semmilyen munkát, meg kell köszönnünk a Magyar Közútnak az elmúlt évek fejlesztéseit is. Gondoljatok csak a Ceglédi út legrosszabb részeinek felújítására, vagy a Csemőt is érintő Pesti út újraaszfaltozására. Ezek külön-külön is milliárdos tételek, amelyek révén Cegléd felé is és az autópálya felé is sokkal kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetünk.     
Örülök annak is, hogy még az idei évben sikerült –önerőből - megerősíteni a Bogdán-iskola dűlő padkáját is, továbbá kisebb javításokat tudtunk végezni a Fő úton a Silye dűlőnél, a 14. dűlőnél és az ökocentrum bejáratánál.
„Útügyileg” még annyit szeretnék, ha az idén sor kerülne forgalomtechnikai tükör kihelyezésére, szintén a Fő út-Silye dűlő kanyarjánál.

 

2022. november 4.                      
EX ANTE ELLENŐRZÉS                                 

Már megint és még mindig a kerékpárút ügye…, ugye…
Az elmúlt negyedév végén itt tartottunk: egyetlen lehetőség áll előttünk: újabb, ezúttal feltételes közbeszerzési eljárást folytatunk le a középső szakaszra, aminek eredményével egyedi kérelemmel fordulunk Magyarország Kormányához a szükséges többletforrás biztosítására. 
Az új feltételes közbeszerzés indításával megvártuk Lázár János miniszter úr által kezdeményezett projekt törléseket, mert ezek a építőipari piacon munkahiányt okoznak és ettől komolyabb árversenyt remélünk. Időközben be küldtük előzetes, úgynevezett „ex-ante” ellenőrzésre a feltételes eljárást, mivel becsült értéknél (csak a középső szakaszra vonatkozóan) már átléptük a nettó 300 millió forintos értékhatárt. Kaptunk is számos észrevételt és indoklási felszólítást – amiket megválaszoltunk és javítottuk a közbeszerzési felhívást és dokumentációkat. Időközben változott a Kbt és vissza kellett vonnunk az eljárást, majd új ellenőrzést indítottunk a napokban. Két hete a Miniszterelnökségen is jártunk Oláh József projektmenedzser úrral, mert hívtak bennünket hogy a VEKOP projekt állásásról tájékoztassanak. Nem dobták fel a napunkat azzal, hogy ha le is folytatjuk a középső szakaszra az újabb, immár feltételes közbeszerzést – sem biztos, hogy a forráshiányos VEKOP projektek közül meg fogjuk tudni kapni a kiegészítést a megvalósításra…
Most ott tartunk, hogy az ellenőrzés megtörtént, a hirdetményt feladtuk a Közbeszerzési Hatóság részére.  Az ajánlattételi határidő – a hirdetményellenőrzés 2 munkanapját is figyelembe véve – 2022. november 23.

 

2022. november 2.                      
HELLO NOVEMBER                                  

Fontos hónap előtt állunk! 
Beérkeznek minden fogyasztási helyről az első rezsicsökkentéssel növelt számlák, így már tisztábban kell látnunk a várható energiaköltségeinket illetően – faluszinten.  
Az energiaválság kezelésére az első intézkedéseket már megtettük és közzétettük.
A munka nem állt meg, hiszen szakemberek bevonásával folyamatosan kutatjuk annak a lehetőségét, hogyan tudnánk költségeket tovább csökkenteni.  
Kedves november!
Ugye segítesz tisztábban látnunk?
Ugye engeded még befejezni azokat a kültéri munkálatokat, amiket az idénre elterveztünk? Szeretnénk befejezni az összes szilárd burkolatú utunk szokásos őszi kátyúzását, a Bogdán Iskola dűlő padkázását, illetve a szociális célú tűzifa összegurigázását.
Ugye nem kell még a vírus miatt újra aggódnunk és intézkednünk?   

 

2022. október 28.                      
KÉSZEN A GYERTYAGYÚJTÁSRA                                 

Készülvén a mindenszentek ünnepére és halottak napjára, rendbe szedtük a temető teljes környezetét.
Víz továbbra sincs a kútban, így, ahogy már egy hónapja lajtos kocsiból lehet vizet vételezni.
elegyengettük az üres területrészlet, folyamatosan egész héten söprögettünk és gyűjtöttük a leveleket, átnézettük a fényforrásokat a ravatalozó épületén és az oszlopokon is.
Egyedüli szívfájdalmam a toi-toi jelenléte… De hát képtelenek voltunk a mosdót mosdóként használni - a gusztustalan részletektől mindenkit megkímélek.  Pontosabban csak néhány ember(?) képtelen rá, de hát nem állhatunk ott mindenki mellett és minden pillanatban.
Megszerveztük, hogy a hulladékzsákokat is már a hétvége alatt is és minden reggel ürítjük.
Remélem, hogy az emlékezésé lesz a főszerep a következő napokban.      

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!