2021. június 18.                   
TERVFELÜLVIZSGÁLAT              

Amikor az első halvány esély mutatkozott a Csemő-Cegléd kerékpárút finanszírozhatóságára, akkor benyújtottuk a rendelkezésünkre álló tervdokumentációt a minisztérium felé.    
Tudtuk, hogy a 2015-ös tervek elkészülte után változtak a jogszabályok és új szabvány is hatályba lépett, ezért szükségképpen „hozzá kell nyúlni” az eredeti rajzokhoz.
Tudtuk, de én magam nem gondoltam, hogy ez hónapokat vesz majd igénybe, de minden jó, ha a vége jó – egyeztetett módon elkészültek azok a metszet és szelvényrajzok, amivel indulhat…
… sajnos nem a kivitelezés, hanem csak az engedélyetetési eljárás.
Haladgatunk…    
Van még egy jó hírem!
MOST úgy néz ki, hogy a két települést összekötő út mellett elkészülhet az Ereklyési úton is a kerékpárút vagy sáv, egészen a Bogdán Iskola dűlőig. A rajzokban szerepeltettük, és nagyon bízom abban, hogy az engedélyes terv részeként kapunk forrást ennek a szakasznak a megvalósítására is. Optimista vagyok!   

 

2021. június 16.                   
NA AZÉRT!              

Tegnap a sportcentrumban óriás kivetítőt állítottunk, hogy azon nézzük a magyar-portugál EB csoportmeccset. Profi LED falat béreltem, mert a tegnapi meccs után a következő szombaton és kora délután lesz, így az öt évvel ezelőtt használt projektoros megoldással nem tudtuk volna nézhetővé tenni azt meccset – így a profibb, de kétség kívül költségesebb megoldást választottuk.
Summa summárum tegnap egész nap a sportcentrumban voltam, így módom volt megfigyelni a gyerkőcök majd a fiatal felnőttek magatartását.
Csodák csodájára minden rendben volt úgy is, hogy senkinek nem kellett szólni semmiért! A kerékpárokat nem vitték be, cigizni a kijelölt helyen dohányoztak, a rendelt pizzás doboz is kukában landolt, ahogy a szotyi héja is. Milyen érdekes? Egyszerre volt fájdalmas és örömteli, mert ezek szerint tudják a szabályokat, csak leginkább akkor tartják be, amikor látja őket valaki.
Kár, hogy így van, de sokkal jobb érzéseim vannak, mint tegnapelőtt...

 

2021. június 14.                   
MIÉRT? MIÉRT? MIÉRT?             

Kinyílt a világ és azonnal előjött belőlünk az állat!
Kitörték a központi buszváró egy részét, letaposták a virágokat és letörték a mérleghinta fogantyúját a közösségi ház udvarán, a Templom téren szanaszét dobálva a csikkek, pizzás doboz, széttépett cigi papír úgy, hogy a kuka 2 méteren belül van. Köpedelem a sportcentrum belseje, szemetek, szotyi szétdobálva, tele vele a műfüves pálya is, csikk elnyomva az asztalon.   
Fel nem foghatom! Hogy van lelke?
Nem kell festenie, nem kell locsolnia, nem kell füvet nyírnia, csak annyi kellene, hogy ezeket a közösségi tereket mindenki a funkciójának megfelelően használja. Ennyi sem megy?
Akkor lehet, hogy nekem sem fog menni nyitva tartani! Arra azért kíváncsi lennék, hogy otthon is így csinálja a baromarcú, hogy az asztalon nyomja el a csikket? Otthon is a maga alá dobálja a szotyi héját? Vagy csak bennünket tisztel meg ezzel? Tényleg ezt érdemeljük?
Az már csak hab a tortán, hogy a kerékpárosok rendszeresen a járdán kerékpároznak, a gyalogosok az úttestet használják, a rolleres meg megy keresztül-kasul, ugratva mindenre…
Tényleg megőrült a világ, vagy csak én hülyültem meg?   
Menni fog egy felhívás a közösségi oldalakra, és ha nem tapasztalható változás, akkor be fogom zárni a közösségi tereket!  

2021. június 10.                   
BEÁRAZTAK BENNÜNKET!          

Nem először és nem is utoljára…
A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy tíz nap fizetett többletszabadságot kapnak a védekezésben résztvevők – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a mai Kormányinfón.
A jogszabály szerint két éven belül 10 nap többletszabadságra jogosultak:
- a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók,
- a rendvédelmi dolgozók, katonák és a honvédségi alkalmazottak,
- a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi
- és kormányhivatali dolgozók.
Arról, hogy a többletszabadságra ki jogosult, a rendőrök esetében az állományilletékes parancsnok vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv szervezeti egységének vezetője, a katonák és kormányhivatali dolgozók esetében a munkáltatói jogkört gyakorló személy, míg az egészségügyben és szociális intézményekben a munkáltató dönt.
Sokadszorra is az a bajom, hogy a gondolat jó, a kivitelezéstől viszont viszketek...  Félreértés ne essék, nem irigy vagyok, hanem ebben a formában igazságtalannak tartom a megjelent szabályozást.    
A bölcsődei dolgozó kap, az óvodában vele együtt dolgozott és ügyeletet teljesítő nem. A tanyagondnok az önkormányzatnál kap, a gyermekélelmezésben közreműködő köztisztviselő nem.
És ilyenkor eszembe jut az I. hullám reklámja: a rászorulók forduljanak az önkormányzatokhoz. a II. hullámban az államtitkári körlevelek, hogy, helyben híreljük, hogy aki segítséget kér, az keresse fel az önkormányzatot. Megtettük! Mi a legjobb tudásunk szerint szerveztük, megvalósítottuk a védekezési, ellátási és tájékoztatási feladatokat és most magyarázzam meg az együtt dolgozó kollektíva tagjainak, hogy az egyik munkáját elismerik a másikét nem…      

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!