2021. június 9.                   
KÉSZEN VAN!         

Na, most van kész! 
Most állt elő az az állapot, amit megálmodtam akkor, amikor belekezdtünk a központi rendelő felújításába. Az épületrésszel sok dolgunk nem volt, építési engedély alapján történt meg az energetikai korszerűsítés. A nagyobb falat az udvari környezet kialakítása volt.
Biztos emlékeztek még arra, hogy az épület frontján volt 4 olyan nagyra nőtt kőris, aminek gyökerei nyomták a lábazatot, a járdát, a lombkoronája pedig rongálta a tetőszerkezetet. A gyökerekkel rendesen megszenvedtünk, gépi- és kézi erővel is hosszú hónapokon át tartott az eltávolításuk. Aztán jött a csobogó kialakítása, majd idén a járdák és közlekedési utak felújítása és a fogorvosi szolgálati előtti füves terület közterületbe vonása.  A mai nap a helyükre kerültek a konténeres japán juharok és a pihenőpadok is – készen vagyunk!  
Köszönöm mindenkinek, aki segített! 

 

2021. június 7.                   
MERT RENDNEK KELL LENNI!         

Hiába „nyílt” ki újra a világ, van, ami még nem változik: folyamatosak a lezárt pályázatink utóellenőrzései. Ma is belefutottunk egy borzalmasan komoly problémába – 3 év után.
Az történt, hogy a Belügyminisztériumtól, még 2018-ban nyertünk céltámogatást az ökocentrum udvari részének kialakítására. Bruttó 25 millió forint támogatást igényeltünk úgy, hogy egy konkrét vállalkozóval „beáraztattuk” a feladatokat és azzal nyújtottuk be a kérelmet. Megkaptuk a támogatást, megkötöttük a szerződést és még 2019 nyarán benyújtottuk az elszámolást, forintra a támogatással megegyező összegről.   
Eltelik két év, majd érkezik a Belügyminisztériumtól a felhívás, mely szerint nyilatkozzunk, hogy ez a támogatás miért nem volt elkülönített számlán kezelve?
Jujjj! Hát tudja a fene!
Nyilván nem ezt fogom válaszolni, de egyébként tényleg nem tudom, hogy miután leutalták nekünk az önkormányzati főszámlánkra, és mi azt kifizettük a főszámláról, e közben miért nem nyitottunk egy alszámlát, miért nem csináltunk egy belső átvezetést.
Nyilván a válaszban megint én leszek a hülye, hogy nem tudtam, nem is gondoltam, nem jutott eszembe … stb. És még izgulhatok is, nehogy következménye legyen ennek az elnézést kérő válasznak, ki ne találja senki, hogy szabálytalansági eljárást indítson velünk szemben.
Szép feladatom van mára…

 

2021. június 4.                   
BEINDULT AZ ÉLET!        

Több, mint egy éve vártunk arra, hogy mozgolódhassunk…
Bár elkészítettük a trianoni műsor felvételét is, mert még hetekkel ezelőtt is kérdéses volt, hogy lehet e jelenléti ünnepséget tartani. Szerencsére lehetett tartani. Ma iskolai csoport is volt a Sportcentrumban.
Közben pakoltunk az óvodába, ahol holnap – két részletben – ballagás következik. Onnan rögtön pakoljuk a székeket az iskola torantermébe, ahol délután lakodalomra gyűlik majd a násznép.
Vasárnap az ökocentrum népesedik be, ahol pedagógusnapot tart az óvoda testülete.
Folyamatosan jelzik felém a közösségi terek használata iránti igényt, aminek én nagyon örülök.
Sokszor elmondtam már, hogy a Templom teret, a Sportcentrumot, a közösségi házat, a tájház környezetét és most már az ökocentrum udvari részét is mindenkinek építettük. Nyilván, amikor rendezvény van, akkor az önkormányzaté az elsőbbség, de egyéb időkben bármikor és bárki használja egészséggel, csak vigyázzon rá!
Lépjen a fűre, de ne álljon rá autóval. Terítsen le pokrócót, de ne a füvön csúsztassa senki a motorja hátsó kerekét. Igyál vizet a csapból, vigyél is magaddal nyugodtan, csak annyit kérek, hogy ne törd le, na hagyd nyitva. És könyörgök: használd a kukát, azért van. Tedd meg, hogy nem csak „felé” dobod az elhasznált zsepit, hanem lépsz egyet és bele is teszed!  
Ugye nem kérek sokat…

 

2021. június 2.                   
NÉMA CSEND VAN...       

Már az első negyedévben benyújtottunk egy Magyar Falu Programos (Mikebudai út felújítása) és egy BM (sportcentrum műfüves pályájának felújítása) pályázatot is. Semmi hír, néma csend van a pályázatok körül.
Nem mintha unatkoznánk, de azt hittem, júniusra már döntések lesznek, mert közben újabb kiírások is megjelentek, de ezek beadásával nem szeretném a bent lévő pályázati anyagunk sikerét kockáztatni.
Kaptunk azért a napokban hiánypótlást korábbi, már lezárt céltámogatás már réges-régen leadott elszámolása kapcsán. Az ökocentrum udvari részének kialakítására kértünk (beszerzett és beköltségelt árajánlat alapján) 25 millió forintot, még 2018-ban, amit meg is kaptunk. A szerződést megkötöttük, a számlát kifizettük, az elszámolást beadtuk. Most, három év utáén azt kérdezik hiánypótlásban, hogy ezt a támogatást miért nem elkülönített számlán kezeltük…
Ha gyerek lennék, azt mondám erre: azé’… De mivel felnőt vagyok, meg kell írnom:
ad egy: a támogatói okirat nem tartalmazott ilyen előírást; ad kettő: egy céggel, előre benyújtott ajánlat alapján kötöttünk szerződést, fizettük ki és számoltunk is el; ad három: az elszámolást elfogadták már korábban elkülönített számla nélkül is…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!