2022. október 13.                      
NYOLC ÉV                               

Éppen ma nyolc esztendeje, hogy a Csemőiek bizalmából polgármesterként szolgálhatok.
Nagyon sok minden átfutott rajtam a mai napon: honnan indultunk, hol tartunk most, mi az ami sikerült, és mi az ami nem.
Sokkal több öröm, mint bánat a 2920 nap alatt, összességében nem lehetek és nem is vagyok elégedetlen - igaz a pandémiáról és a háborúról mindannyian lemondtunk volna, a mostani energia-veszélyhelyzetről nem is beszélek…
Akkor vagyok őszinte, ha leírom azt, ami most legerősebben benne van: boldogabb lennék, ha maradtak volna a négyéves ciklusok az önkormányzatiságban…  

 

2022. október 10.                      
MAGYARORSZÁG VALAMENNYI POLGÁRMESTERÉNEK                               

„Azt javaslom, hogy az Európai Bizottság Elnökéhez Ursula von der Leyen Asszonyhoz forduljunk a valamennyiünket súlyosan érintő energiaüggyel és a Magyarországot, Bennünket megillető források mihamarabbi felszabadításával kapcsolatban. Kérem legyen a szövetségesem, fogjunk össze, mert együtt többre juthatunk.” A Megyei Jogú Városok Szövetségének Elnöke küldte a megkeresést.
Már látom magam előtt, hogy Ursula von der Leyen majd most meggondolja! Majd most odaáll a Bizottság elé és elmondja: figyeljetek, már a magyar települések is tiltakoznak, ennek nem lesz jó vége. Gyorsan vonjuk vissza minden korlátozást, mielőtt még a nemzeti konzultáció eredménye is megérkezik!
A Bizottság tagjainak reakcióját mindenkinek a képzeletére bízom!

 

2022. október 7.                      
SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA PROGRAM 2022.                                         

Idei évben 100 köbméter mennyiségre adtuk be a pályázatunkat – nyertünk 75 köbmétert. Illetve ehhez nyertünk támogatást 19 ezer forint/m3 összegben.
A kemény lombú tűzifa köbméter ára jelenleg 41 ezer forint – szállítás nélkül. Már, ha van – jelenleg ugyanis nincs…
Minden évben pályázunk, minden évben nyerünk is, igaz eltérő mennyiségeket – így minden évben októbertől januárig feladat, a beszerzés, összevágás, a jelentkezésekből „határozatok gyártása”, majd a kiszállítás. Azt már megszoktuk, hogy minden évben drágábban tudjuk beszerezni a fát, de eddig azon nem kellett izgulnunk, hogy lesz-e fa.
Most már izgulhatunk is…

 

2022. október 4.                      
NIHIL                                        

Üresség van.
Nem látom a munka értelmét. Nemcsak önkormányzati szinten, hanem a mindennapokat és a társadalmat illetően sem.  Teljes a tanácstalanság, bármerre nézek, bizonytalanságot látok.
Számoljunk, de mit? Tervezzünk, de mit? Takarékoskodjunk, de miből?
Tényleg attól nem drágul a kenyér, lesz olcsóbb bármilyen a szolgáltatás, és melegebb az épületekben, hogy számolunk/tervezünk?   
Csak kérdések vannak…  
Miközben semmit sem utálok jobban, mint értelmetlenül létezni.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!