2021. szeptember 3.                   
258.342.028.-Ft                

Ez a hónap is jól kezdődik…
Ennyi pénz érkezett az önkormányzati kincstári számlánkra.
Emlékeim szerint ez a legnagyobb támogatási összeg, amelyet a csemői pályafutásom alatt úgy nyertünk, hogy nem előfinanszírozással kell részletekben elszámolnunk, hanem a maga valóságában és teljességében az önkormányzati számlán van.
Ezt a pénzt konkrétan a zöldhalmi sűrűn lakott részen a kétoldali kerékpárút megépítésére kaptuk – így már rajtunk a felelősség, hogy hogyan és mikor. Hát éppen ez az! Ígéretünk van a Cegléd és Csemő közötti teljes szakasz megvalósítására, az egész nyomvonal engedélyeztetése is folyik.
DE, nagyon lassan haladunk… Igaz, hogy tavasszal pandémia volt, nyáron meg nyári szünet, miközben ez a pénz már itt van és nagyon félek, hogy az előkészítő szakasz elhúzódásával ez az egyébként tavalyi költségbecslés szerint összeg nem, lesz elegendő a megnyert terület költségeinek kifizetésére. És akkor mit fogunk tenni? Úgyhogy, van egy tervem… Megígérem, hogy elmondom, ha sikerül, ha nem… 

2021. szeptember 1.                   
HELLO SZEPTEMBER!                

Bizony vége a nyárnak, újra teljes fordulaton kell pörögnünk, hiszen megkezdődtek az ovis-sulis-munkás hétköznapok. Nem volt pihenés a nyáron és aktív ősz előtt állunk…, ugye segítesz?
Segítesz, hogy a beszállítók határidőben teljesítsék a megrendeléseket és szeptember közepén el tudjuk kezdeni a faluház építését?
Segítesz, hogy a megrendelt burkoló anyagok is megérkezzenek és felgyorsuljanak kicsit a mini bölcsi belső építési munkálatai?
Segítesz, hogy minden komplikáció nélkül két hét alatt megvalósulhasson a Mikebudai út részleges felújítása?
Segítesz, hogy végre lezárják a már régen beadott LEADER pályázati elszámolásunk ellenőrzését, hogy tudjunk újabb pályázatot beadni az ökocentrum udvarának további fejlesztésére, mielőtt elfogyna az ott lévő forrás?   
Segítesz, hogy ne szóljon bele közeledve az országgyűlési választásokhoz, ne szóljon bele jobban a nagypolitika a helyi közéletbe, mint eddig?  
Ugye segítesz, hogy a vírus alapjaiban ne forgassa  fel az életünket…

2021. augusztus 28.                   
ÚJRA A TEMPLOM TÉREN               

Több, mint másfél év után újra a rendezvényre készültünk a Templom téren úgy, hogy délelőtt és délután is szakadt az eső. Ezzel együtt „csak” kinyitottuk a mosdót, „csak” kinyitottuk az elektromos dobozokat, „csak” felépítettük a színpadot a talapzatra, kipakoltuk az ülőalkalmatosságokat. Cirka 3 óra alatt és csepegő esőben… Ilyenkor jut eszembe a vágtára való készülődés: hosszú hetek, sőt hónapok fizikális munkája, hogy a helyszínt berendezzük.
Elfogultság nélkül azt is megállapíthattuk, hogy a tér gyönyörű! Nem volt olyan vendégünk, a fellépők, a kísérők, akiktől ne kaptunk volna dicséretet, de este a koncert után is állítottak meg látogatók, hogy gratuláljanak.
Szép este volt, eső nélkül, hidegben, profi előadássokkal. Azt gondolom, aki kilátogatott, nem bánta meg, hogy a szeszélyes időjárás ellenére szabadtéri programot választott!

 

2021. augusztus 25.                   
ILYEN MÉG NEM VOLT...               

Hát olyan, hogy egyetlen futó fejlesztési pályázatunk se legyen! A tavalyi és az idei évben beadott jelentkezéseink nyertek – és ez boldogság!
De meg kell kicsit állnunk, mert a nem nagyon látszik, hogy az egyes kivitelezések mekkora, a pályázat benyújtásakor nem tervezett többletköltséget emésztenek fel. Olyan nincs, hogy elnyert pályázatot nem valósítunk meg, de most az a helyzet van, hogy a megvalósítások szinte előre tervezhetetlenek.
Írok egy példát! 
Csak a mini bölcsire vonatkozó szabályzók kétszer változtak ebben az évben. Új szabály, hogy egy bölcsis gyermekre 5 nm terasz felület kell, hogy jusson, Juhé! Nem terveztünk 50 nm teraszt a sem a pályázati engedélyes tervbe, sem a kivitelei tervbe, de meg kell csinálni, különben nem kapunk működési engedélyt; plusz, kell kihúzható tetőt is a teraszra szerelni. Ezeket a költségeket nem terveztük, nem is tervezhettük, viszont ki kell fizetnünk! 
Az van, hogy látnunk kell a faluház projekt és a minibölcsi megvalósításához szükséges összes költséget ahhoz, hogy lássuk mennyi szabad forrásunk maradt…

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!