2023. január 1.                      
BUÉK! 2023-RA SZERETETTEL

Talán soha nem volt ennyire igaz, hogy fogalmunk sincs mi vár ránk az újesztendőben!
Talán soha nem volt annyira igaz, hogy ebben a bizonytalan helyzetben türelmesnek kell lennünk, meg kell fognunk egymás kezét, össze kell kapaszkodnunk, mert csak együtt küzdhetünk meg a még nem is ismert akadályokkal.   
A bennünket körbe vevő politikai és gazdasági körülmények alakulására nincs befolyásunk, de sokat tehetünk azért, hogy a kis közösségünkben egymást támogatva közös ügyeinkben megelégedéssel élhetjük a hétköznapokat és azzal az odaadó szeretettel tudjuk fogadni a Csemőt kedvelő látogatóinkat, ahogy eddig is tettük!
Ehhez kívánok mindenkinek sok erőt és egészséget, szeretetet és nyugalmat.
Kívánom, hogy a 2023-as esztendőben mindannyian találjátok meg azokat a célokat, amelyek elérése örömöt jelent Önmagatok családotok és környezetetek számára.

 

2022. december 29.                      
VAGY IGEN, VAGY NEM  

Karácsonyi ajándéknak tökéletes lett volna…
Kaptam egy telefont még december 23-án késő délután az országgyűlési képviselőnktől, hogy a kormány döntött a megnövekedett rezsikiadások kapcsán az önkormányzatok többlet támogatásáról. Bár az ünnepek alatt is folyamatosan jelentek meg közlönyök – én nem találkoztam még a többlet forrásra utalással, ami nyilván nem jelenti azt, hogy nem lesz, azt viszont jelenti, hogy ma még nincs.   
A támogatás a gyermekélelmezés, az óvoda és bölcsőde működésének finanszírozására lesz felhasználható és mivel mindhárom területen komoly önkormányzati bepótlás volt szükséges a tavalyi évben nagyon remélem, hogy „egyenesedik” kicsit az egyenlegünk és ezzel a tartalékunk – ha megérkezik a pénz.

2022. december 24.                      
KARÁCSONYRA, SZERETETTEL  

A mindennapok problémái elhalványulnak, ha kigyúlnak az ünnepi fények. Az örök remény ünnepén mindenkinek kívánok jó egészséget, erőt és nyugalmat.

 

2022. december 20.                      
MÁTÓL CSÖKKENTETT MÓD...  

Az év végéig minden munkanap délelőtt tart nyitva a hivatal ügyeleti rendszerben, ahogy a hivatali fiúk is egymás váltják minden munkanapon – maradék szabadságuk szerint.
Azt gondoltuk, hogy az az ügyfélbarát megoldás, ha elérhetőek vagyunk. Nyilván nem fog minden irodában égni a villany, és a fűtést is csökkentjük, meg hát jönnek az e-mailok is rendületlenül.
Ahhoz képest, hogy a központi közigazgatás szünetet hirdetett egészen január 8-ig, éppen ma jött a Nemzeti Fejlesztési Programiroda az egészséges ivóvíz pályázat kapcsán a munkaterület – online - átadását a két ünnep közé tervezi… Hát nem fantasztikus? 11 év, betűzöm tizenegy év állami pályázati előkészülete után december 21-én vagy 22-én lépteti hatályba a vállalkozási szerződést, amitől számított 8 napon belül szükséges megszervezni a munkaterület tervezésre történő átadás-átvételét. Lihegünk itt a nagy büdös semmin…
De nyilván online maradok, nyilván rajtunk nem múlik, de abban is biztos vagyok, hogy ebből az ünnepek alatt nem lesz semmi.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

  

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2022. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy FEBRUÁR hónapban a külterületi fogadóórák nem lesznek megtartva. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!