2023. május 4.                        
SOKADSZORRA IS UGYANAZ                 

A poszt témája a kommunikáció.
Valamikor réges-régen, talán egy távoli galaxisban arra voltam büszke, hogy azt gondoltam, értek az emberek nyelvén. Tisztában vagyok azzal, hogy a világ is, az emberek is és a technika is változott, de azt továbbra sem értem, hogy ha valaki velem, vagy a hivatallal szeretne információt megosztani, azt a közösségi oldalakon miért a saját oldalán vagy miért zárt csoportban teszi? Ettől várja bárki is a megoldást?  
Sokszor, de ezek szerint nem elégszer írtam már le, hogy ha bárki velem szeretne kommunikálni, akkor azt megteheti személyesen, telefonon, sms-ben, viber-en, messengeren, weboldal és applikációs üzenetekben. Májustól újraindulnak a fogadóórák is a külterületen. Továbbra sem hiszem el, hogy ennyi lehetőség kevés lenne, ha tényleg valaki tőlem vár választ.
Most a stílust hagyjuk is, mert az megérne egy külön bejegyzést… Nem tudunk vagy nem is akarunk beszélgetni, nem tudunk vagy nem is akarunk kérdezni, nem tájékozódunk, csak felháborodottan böffenünk. Majd miután kiderül, hogy hülyék voltunk – törlünk…

 

2023. május 1.                        
SZIA, MÁJUS!                 

Hát ez jól kezdődött!
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók.  
Hát röviden ilyen volt a 23. Anyák napi virágvásár és az Anyám tyúkja főzőfesztivál. Pont olyan volt, amilyennek elterveztük. Ezúton is köszönetet mondok az összes kollégám segítségéért és munkájáért!   
Kedves Május!
Tudom, hogy nem te tehetsz róla, de…,  megint a kerékpársáv ügye!  
Ebben az évben eltelt már négy hónap, amiből kettő és fél úgy, hogy vártunk. Januárban a KFF jóváhagyására, most meg a minisztérium áldására. Akár meg is érteném, ha nem szorítana az idő, és nem beszéltek volna olyan magas lóról tavaly, hogy fel kell gyorsulni, ha akarjuk!
Ha akarjuk? Egyedül csak mi akarjuk, ba…k meg! Akkor is csak mi akartuk, és ahogy látszik most is!

 

2023. április 30.                       
NO COMMENT                

Ma, vasárnap hajnali öt óra három perckor jött az automatától (noreply@...) e-mail üzenet. Tartalma szerint egy figyelmezetés arra, hogy május 30-ig esedékes egy szakmai beszámoló benyújtása a negyedik mérföldkőhöz.
Igen, megint témánál vagyunk, még mindig a zöldhalmi kerékpársáv…  
„Ótómata” figyelmeztet, miközben mi 55 napja várunk egy k…va döntésre.
Nem milliárdokra, még csak nem is százmilliókra és csak azért, mert a már a tavalyi évben sem kaptuk meg azt a támogatást, amit megígértek. Jelenetős saját erőt kellett pótolnunk a bölcsi befejezésére, a csarnok belső burkolására és a multifunkciós gép beszerzésére, amire ha nem kellett volna költenünk, már rég nem kuncsorognék, hanem körülbelül-pontosan a befejezéshez közeledne a kivitelezés.
És tudjátok, mi az igazán siralmas? Egyrészről az, hogy május 30-ig kapunk még ebből a fajta üzenetből néhányat, másrészről ha feltölteném a beszámolót azzal, hogy választ várok – akkor gondolhatjátok, hogy mennyivel növekednének az esélyeink…   

 

2023. április 29.                       
VIRÁGVÁSÁR               

Hagyományosan a virágvásárral indul a szabadtéri rendezvényszezon.
Van annak egy várakozással teli része, amikor a Templom teret kell berendezni. Leporoljuk az összes sátrat, meghúzzuk a sörpad garnitúrák csavarjait, leporoljuk a kordont.
Kicsit későn tudtuk az idén a gyeplazítást elvégezni, így nem mindenhol és nem egységesen mutatta a fű a legszebb és legzöldebb arcát. Ilyenkor még a főzősziget környéke és a virágládák sincsenek beültetve egynyári palántákkal – azért szégyenkeznünk sem kell a körülmények miatt.
Az előzetes bejelentkezések szerint több, mint 20 főzőcsapat készül és verseng majd az Aranykakas díjakért. Az időjárás előrejelzés szerint szép időnk lesz – készen állunk a 23. Anyák napi virágvásár és a Anyám Tyúkja főzőfesztivál megrendezésére.  

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!