PINGPONGOZUNK - VERSENYEZÜNK

Mertünk nagyot álmodni, mert azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy Csemőt felrajzoljuk a versenysport magyarországi térképére.

Első szakosztályként az asztaliteniszezők – két csapattal – kezdték meg a versenyzést. Tapasztalatok nélkül, viszont nagyon lelkesen vágtunk neki a küzdelemsorozatnak. És jöttek a vereségek…
A bajnokság erősségéről annyit, hogy a Pest megyei bajnokságban összesen több csapat indul (55), mint amennyi az ország többi részén összesen versenyez.
Nagyon féltem, hogy ne veszítsék el a többiek a lelkesedésüket, és kedvüket ne szegje a sikertelenség. Szerencsére semmi ilyesmi nem történt – épp ellenkezőleg, lehetett látni az arcokon az elszántságot!
Már heti két edzéssel készülünk, edzőt találtunk, és mindenkiben érzem a jobbra való törekvést. Ezért örültem a hétvége kapcsán annak, hogy már meccseket tudunk nyerni!
Sikerült javítani a feltételeken, nagyban köszönhetően a Ceglédi VSE Asztalitenisz Szakosztály támogatásának – nyertünk két versenyasztalt, adogatógépet, többszáz labdát, ütőt.
Alakul…

SIKERES SPORTHÉTVÉGE, "ÖNÖS" ÖRÖMÖKKEL

Szombaton Csemő II. csapata Dunaharasztiban fejezte be a megyei bajnokság őszi szezonját. Az ősz elején, néhány hónappal ezelőtt még annak is örülhettünk, ha egy-egy szettet sikerül nyernünk, ehhez képest már meccseket hoztak a fiúk a mezőnyből kimagasló ellenféllel szemben a fiúk. A végeredmény: Dunaharaszti MTK - Csemő II. 13-5. Az őszi pingpong bajnoki szereplés részemről „megér” egy külön bejegyzést…

Vasárnap délelőtt lezárult a labdarúgó Bozsik Program megyei kiemelt U-13-as bajnoksága. A ceglédi csapat tagjaként egy szem fiúgyermekem is játszott, nem is akárhogy! A csapat és az edző is a legjobb ceglédi játékosának választotta! Nem szégyellem, amikor átadták neki az oklevelet – elérzékenyültem. Én tudom, hogy honnan indult, hogy volt nagyon mélyen és hogyan állt fel…, még nem egész 13 évesen!

Akkor és ott Ő volt a legboldogabb gyermek, én meg a világ legbüszkébb apukája. Köszönöm, Valdó!

Este 11 órára oda-vissza megvertük a pótselejtezőn a norvégokat!
Nagyon remélem, hogy ez azt is jelenti, hogy megindul a labdarúgás hazai szakmai fejlődése és el nem vitatható közösségformáló ereje – őszintén kívánom, hogy akár e sikernek köszönhetően nyerjenek új értelmet a sportágba pumpált milliárdok.

FALUN INNEN, FALUN TÚL

Az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium idén ősszel, tizenegyedik alkalommal rendezte meg ingyenes, egész estés fesztiválját, a Szakkollégiumok Éjszakáját. 2015. november 12-én, a Lágymányosi Campuson beszélgetések, zene, filmvetítés, kiállítás, civil standok várták az érdeklődő egyetemi polgárokat. E rendezvényen belül falufejlesztési „jó gyakorlatok” bemutatására kaptam meghívást. Igazán neves előadók közé kerültem, hiszen hozzám hasonlóan vendég volt Alcsómocsolád, Cserdi, Rozsály polgármestere is. Meglepődve tapasztaltam, hogy bár első előadás voltunk, telt ház, közel 50 fő volt jelen a teremben. Minden kollégám a humor eszközeivel is igyekezett ébren tartani a figyelmet, a beszélgetés jó hangulatban telt, azzal együtt, hogy nagyon komoly témák is naprenden voltak. A hallgatóság nemcsak a települések múltjával és jelenével, hanem a jövőképekkel is megismerkedhetett. Az előadás végén a közönség is tehetett fel kérdéseket. A jelenlévők kíváncsiak voltak a polgármesteri véleményekre a közmunkáról globálisan, kérdés hangzott el arra vonatkozóan is, hogy miért ajánljuk a vidéki létet a városi életvitel helyett és, hogy ki, hogyan tudja motiválni a települési célok megvalósítására a lakosságot. Szinte minden kérdésről külön-külön is órákat tudtunk volna beszélni, és talán így is lett volna, ha a hallgatóságnak 21 órától nem kezdődik másik előadás, illetve nem kezdődött volna meg a norvég-magyar pótselejtező odavágója…
Örülök, hogy ott lehettem…

BEFEJEZŐDÖTT - ELKEZDŐDÖTT
Befejődött a táblafejlesztés
Az utolsó ütemben terelőnyilas táblák kerültek kihelyezésre a Fő út „nagy kanyarjában”, mindkét irányból. Felújítottuk a temetőnél lévő nyilakat is, továbbá a Vett úti boltnál lévő kereszteződés is kapott sárga szegélyű STOP táblát. Azt gondolom, elfogultság nélkül kijelenthető, hogy nagyot léptünk előre a közlekedésbiztonság terén. Több, mint 10 sárga szegélyes táblát, 3 LEDes-napelemes táblát, közlekedési tükröt helyeztünk ki, az ovi előtt gyalogátkelőhelyet létesítettünk és tábláztunk… Elégedett vagyok! 

Elkezdődött az új szökőkút építése    
Természetesen bontással… Merthogy a meglévő szökőkút felújítása nem volt lehetséges, lévén a burkoláshoz használt kerámia nem állta az időjárás viszontagságait. Paul Ferenc, helyi vállalkozó kapott megbízást arra, hogy a meglévő helyére egy új ékességet készítsen a Hétvezér térre, ehhez azonban újra kell építeni a teljes szerkezetet. A vállalkozó ígérete szerint december elején már „megmutatja magát” az új szökőkút, amely csiszolt műkőből készült, kicsit magasabb lesz és …. a többit majd úgyis meglátjátok…

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... SZIA NOVEMBER      
Hááát, eljött csemői polgármesterként az utolsó hónapom...
Ez az én döntésem volt, hogy így legyen.  
Ha emlékeztek, 2014-ben is azt mondtam, hogy a hiteles működési idő maximum egy plusz egy ciklus. 10 év ebben a felgyorsult világban elégségesnek kell lennie arra, hogy alkothassunk, de arra is elég, hogy hitelességem megmaradjon. Én úgy érzem, hogy mindkét dolog teljesült.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. harmadik negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Ugyabban a cikkben össezgyűjtötem a korábbi évek beszámolóit. Érdemes visszaolvasni. Olvasd, legyél tájékozott!    

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy NOVEMBER hónapban nem lesznek külterületi fogadóórák. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!