ÜLÉSEZETT A PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG

Az is jelzi az ősz közeledtét, minthogy újrakezdődik a testületi és ezzel a bizottsági munka is. Az államháztartásról szóló törvény múlt évi módosítása folyományaként már nem kötelező a képviselő-testület féléves beszámoló formájában történő tájékoztatása, értelemszerűen annak tartalmára vonatkozó kifejezett előírás sincs. Miután az előterjesztés és a számok is nyilvánosak, így közvetve az érdeklődő lakosság tájékoztatását is szolgálják a tájékoztatás. A települési weboldalról az előterjesztések letölthetőek.

Időarányosan jól állunk, a bevételek és a kiadások is abszolute időarányosak, a pénzügyi helyzetünk stabil.

Ma kaptam levelet, melyben arról értesítenek, hogy az adósságmentességünk kapcsán benyújtott pályázatunk elbírálási határideje október 1-ról október 15-re változott. Ja! És a még meg nem hozott döntés ellen sem fellebbezésnek nem lesz helye, sem kifogás nem nyújtható be…

VÁGTA-"láz"

Az elmúlt hetekben több szálon is zajlottak az egyeztetések, hogy hogyan tudjuk Csemőt képviselni a Nemzeti Vágta nagydöntőjén.  

Az eredeti terv az volt, hogy sátrat bérelünk a települések utcáján. Felöltöztetjük a sátrat kívül-belül, berendezzük Orisek Feri bácsi szobraival az egyik felét, a másik oldalon bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Palotás Pálinkának. Megkértem a Hagyományőrző Egyesület tagjait, hogy beöltözve osztogassák a Csemőt népszerűsítő szórólapot. Megkértem a Feri bácsit is, hogy ha ideje engedi, faraghatna ott sátorban. Szó volt arról is, hogy a Gyöngyvirág Népdalkör tagjai is jelen lesznek. Elterveztem, hogy főzünk a vendégeinknek, a lovascsapatnak. Ez volt a terv!

Természetesen folyamatosan egyeztetünk a szervezőkkel, melynek eredményeként megkaptuk az írásos ajánlatot. Hát… Finoman szólva sem azt a feltételrendszert és összeget tartalmazta, amit szóban közöltek. Igaz, hogy mindig hozzátették, hogy az ajánlati árak csak tájékoztató jellegűek.

Ráadásul kiderült, hogy Feri bácsinak is szombaton van Pázmándon alkotóházi avatása, így biztos volt, hogy nem tud részt venni a rendezvényen. Csak, hogy el tudjátok képzelni, egy sátorhely bérlés 250.000.-Ft+ÁFA, főzni nem lehet, a belépő szombatra 3.000.-Ft/fő, vasárnapra 4.500.-Ft/fő, mindkét nap 10 és 20 óra között a sátornak nyitva kell lennie…. Szóval döntöttem - idén nem lesz sátora Csemőnek! Ez egy teljesen racionális döntés kellett, hogy legyen.

Természetesen folyamatos kapcsolatban voltam Petrik Tamással, aki elmondta, hogy a „velük” minden rendben, a ló és lovasa is felkészült. Úgy gondoltam, hogy a facebook oldalamon holnap folyamatosan igyekszem tájékoztatni az események alakulásáról az érdeklődőket. 

ELSZÁMOLÁS-ELSZÁMOLÁS HÁTÁN...

Átvettük az új tanyagondnoki autót. Ez egyben azt is jeleneti, hogy indítható az elszámolás a támogató MVH felé. A támogatás összege 5.000.000.-Ft volt, amit az önkormányzat meghitelezett. A számla, a gépjármű kísérő okmányok, az eszköz aktiválása, több, mint 20 hitelesített dokumentum képezi az elszámolási „csomagot”.

Túl vagyunk az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által támogatott két rendezvényünkön. Az augusztus 20-i ünnepre és szüreti bálra kapott, összesen nettó 1.800.000.-Ft támogatás elszámolása kapcsán adatlapokat kell kitölteni, szakmai beszámolókat, sajtóanyagokat, fénykép dokumentációt kell összeállítani – bár megjegyzem, hogy a támogatásról szóló szerződések minisztérium részéről aláírt példányi még mindig nem érkeztek meg hozzánk… Remélem, ez nem azt jelenti, hogy….

Célegyenesben az elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése (ASP) pályázat elszámolása is. Túl vagyunk a helyszíni ellenőrzésen, a mai napon túlestünk a pénzügyi ellenőrzésen is, így ez a pályázat lassan teljesen lezárható.

TÁBLAHELYZET van!

Folytatódik a tavasszal elkezdett közúti táblák cseréje.

A Magyar Közút Pest Megyei Igazgatója, Magyari László Úr a nyáron vendégünk volt, megtekintette a Kossuth Lajos utca - Ceglédi út kereszteződésében kihelyezett a LED-es „STOP” táblát. Együtt megállapítottuk, hogy a kereszteződésben a baloldalra áthelyezve jobban funkcionálhat….

Bejártuk a település teljes „közutas szakaszait” és szóbeli ígéretet kaptunk az alábbiak engedélyezésére:

- Az Ereklyési út - Pesti út kereszteződésében (a Tamás tanyánál) halszálkás nyilak jelzik az Ereklyési út végét és a Pesti út kétirányúságát. Ezt a táblát a Magyar Közút vállalta, és saját költségére ki is helyezte már.

- A Kossuth Lajos utca - Ceglédi út kereszteződésében a LED-es „STOP” tábla áthelyezése a baloldalra. Ezt az önkormányzatnak kellett végrehajtania, és a mai nappal meg is történt. Sőt, szintén ma a jobb oldali STOP tábla is kicserélésre került sárga szegélyűre.

- Zöldhalomban 40 km/h-s korlátozó villogó LED-es táblákat helyezhetünk ki, mindkét irányból a Fő út torkolata elé. Ezekhez a táblákhoz gyalogos veszélyt előjelző sárga szegélyű táblák is tartoznak majd. A másik zöldhalmi kanyar, a Ceglédi út és az Iskola dűlő torkolata elé is kerülnek mindkét irányból sárga szegélyű, gyalogos közlekedésre figyelmeztető táblák, még szeptember hónapban. Ugyancsak szeptemberben megtörténik még a zöldhalmi orvosi rendelőnél a forgalmi tükör felhelyezése is, így könnyebb és biztonságosabb lehet a kihajtás a Kuckó dűlőből.

- Az óvoda előtt gyalogátkelőhely felfestésére kaptunk engedélyt. Ehhez ki kellett alakítanunk egy akadálymentes lejárót a piac oldalában (ez megtörtént), át kell helyeznünk az ovi előtti kerékpártartónak is használt korlátot az intézmény ajtaja elé. A mai nap az átkelőhelyet jelző táblák oszlopait leástuk. Ide is sárga szegélyű táblák kerülnek, ahogy a Szt. István úton az iskola előtti gyalogátkelőhely tábláit is cserélni fogjuk. Ennek a munkának a határideje: október 10.

Itt kell köszönetet mondanom a Visibility Kft-nek, illetve személyesen Hoffman Gábor tulajdonosnak, aki azon túl, hogy gyorsan legyártotta a LED-es táblákat, 4 db. sárga, fényvisszaverő szegéllyel ellátott „STOP” táblát is Csemőnek ajándékozott! Köszönjük szépen!

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... CSEMŐ VIRÁGÜNNEPE!   
Július első hétvégéjén - két év után újra - újra megtarthatjuk a falunapi rendezvényünket. Idén is péntek este koncertek, szombaton pedig a hagyományos programokkal (főzőverseny, jó ebédhez szól a nóta, gyermekelőadás), koncertekkel, tűzijátékkal készülünk - egészen vasárnap hajnal kettőig. Várunk mindenkit szeretettel, a programok ingyenesek! 

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy JÚNIUSBAN ELMARADNAK a fogadóórák a külterületi helyszíneken. Az utolsó héten már gőzerővel készülünk a falunapra... A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!