2017. június 29.
KÉSZEN ÁLLUNK

Állnak a sátrak és teljesen kész a színpadunk is. Döbbenetesen jól néz ki a tér. A sátor-erdőre és az épített nagyszínpadra az ország bármelyik települése büszke lehetne – és az, haogy mindez a Templom téri ligetes zöldövezetben épület fel –erre mi lehetünk büszkék. Aki csak erre járt külsős (fénytechnika, hangtechnika, sátorépítő), mind megjegyezte az igényes környezetet.
Az előző bejegyzésben írt képgaléria elkészült, ráment ugyan két éjszakám, de 289 felvételt sikerült rendszerbe szedni…
Elkészült az a Csemőt bemutató kiadvány, amelyet először holnap, a virágos siker elérésében kiemelkedőt teljesítő 65 fő számára szeretném elsőként átadni. A füzetecskét ajándéknak szánom és minden háztartásba el fogjuk juttatni a Hírmondó júliusi számának mellékleteként.Megérkeztek az emblémázott ajándéktárgyak is. Erről a facebook oldalamon lehet bővebben olvasni.
Ja!!! Az időjárás előrejelzés szerint holnap záporok zivatarok tarkítják a napsütést, szombatra pedig reggeltől kora délutánig áztató esőt jelez a műholdkép….

 

2017. június 27.
BEFORDULTUNK A CÉLEGYENESBE

Ha minden bejön, úgy ahogy terveztem, akkor nagy show lesz…
Az volt az eredeti szándék, hogy a kettős jubileum kapcsán egy emlékezetes ünnepet szervezzünk, ehhez két napra 16 zenei és 18 „egyéb” színpadi programot szerveztünk. Ha őszinte akarok lenni, akkor a péntektől kicsit félek, hogy munkanap, és, hogy mennyire „ment át” a népekhez, hogy a pénteki program is nyilvános… Mondjuk az jó, hogy Mikebuda grófnője üzent, hogy ott lesz és levezényli a délelőtti programot, sőt át fogja adni a rendőrautót is… Szóval, ha velem valami történik, akkor sincs semmi baj. Ezt a zavaró körülményt leszámítva, ahogy mondani szokták: időarányosan jól állunk! Fellépőkkel, technikával, tűzijátékkal minden leegyeztetve, engedélyek beszerezve, jó idő megrendelve. Oklevelek, emléklapok készítése van még hátra, valamint dolgozom egy képgalérián, ami 1997 és 2017 közötti fejlesztéseket mutatja be. Terveim szerint pénteken ezt több alkalommal bemutatnánk a színpadi LED falon. 

 

2017. június 22.
A NYÁR SLÁGERE: A TISZTÁZÓ KÉRDÉS

Ezúttal a Vidékfejlesztési Pályázat „Külterületi helyi közutak fejlesztése és karbantartása” című pályázata kapcsán kaptunk hiánypótlásnak megfelelő tisztázó kérdést. A probléma az volt, hogy a felújítással érintett útjaink közül a Jáger út több helyrajzi számon van nyilvántartva, amelyet így nem látott „egyben” a döntést előkészítő.
A megoldás sem volt bonyolult, újabb helyszínrajzok, és egy „magyarázó” nyilatkozat. A hiánypótlást feltöltöttük az elektronikai rendszerbe. Még a pályázati kiírás szerinti tájékoztató alapján reménykedhettünk abban, hogy a nyár végére lesz értesítés a pályázat eredményéről.
Addig is reménykedünk…

 

2017. június 20.
BEFEJEZŐDÖTT A RAVATALOZÓ ÉPÜLETÉNEK KÜLSŐ FELÚJÍTÁSA                

Az adósságmentességünk okán nyert pályázati forrásoknak köszönhetően kívülről megújult a ravatalozó épülete. Új tető, új nyílászárók kerültek beépítésre, leburkolták nemcsak a külső fedett, hanem a belső ravatalozó helyiséget is.
Külső világítás is került az épületre és újrafestették az összes homlokzatot.
Köszönöm a vállalkozóknak a minőségi munkát! Még a tavalyi évben döntés született arról is, - lakossági kezdeményezésre és önkormányzati képviselő közvetítésével  - hogy keresztet és haranglábat állítsunk az épület mellé. Jelentem a fa szerkezetek elkészültek, és a falunap után fel is állítjuk azokat. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt két évben sikerült rendbe tennünk a temetőt!

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!