2016. szeptember 29.
SEMMI HÍR NINCS A SPORTPARK-PÁLYÁZATRÓL

Emlékeztek rá? Ezt a pályázatot adtuk be augusztus 15-ig, és a kiírás szerint szeptember 15-ig kellett volna dönteni, a döntéshozóknak. A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program weboldalán, augusztus 24-i közlemény az utolsó bejegyzés, mely szerint, idézem:  „Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási volt az érdeklődés, a megadott határidőig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet. Jelenleg a beérkezett kérelmek feldolgozása zajlik, az előkészítő bizottság ezt követően tud összeülni. A kérelmek elbírálásának menetrendjéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.”
Mindez azért is érdekes nekünk, mert szállításra és telepítésre vár a nyár elején megrendelt 12 szabadtéri, saját súlyos kondi-eszközünk. Nem engedem telepíteni addig az eszközöket, míg nem dől el, hogy a pályázatban igényelt kettő (a Sportcentrum területére és a zöldhalmi Tájház környezete) sportparkból mire kapunk támogatást. Ha mindkét helyszínen támogatott lesz a sportpark, akkor a saját erős kondi gépeket az iskola hátsó udvarára telepítjük. Ha csak egyet támogatnak, akkor a másik helyszínt rendezzük be a megvásárolt eszközökkel. Arra gondolni sem merek, hogy egyik helyszínünk se nyer… 

2016. szeptember 27.
BEFEJEZTÜK A ZÖLDHALMI RENDELŐ FELÚJÍTÁSI MUNKÁIT

Ahol csak tudtam, mondtam, írtam, hogy az adósságmentes pályázatban CSAK az épület felújítása volt pályázható, sem az udvar, sem a kerítés, sem a berendezés nem. Azt a pályázati győzelem pillanatában eldöntöttük, hogy a környezetet is rendezni fogjuk – ezért erre terveztünk az idei évi költségvetésben.
Azt ígértem, hogy október elején megkezdődik a rendelés – nos, tartható lesz az időpont! Befejeztük az udvar rendbetételét, felfrissítettük az ingatlan kerítését, bútorokat készíttetünk (Oláh Attila kollégámnak tartozunk köszönettel a bútorok elkészítéséért) függönyöket, szőnyegeket vásároltunk… 
A mai napra elértük azt, hogy a működnek a számítógépek, minden csavar, csaptelep a helyére került. Az épület készen áll a betegek fogadására!   

2016. szeptember 25.
MAJD EGYSZER A KLUBBAN ELMESÉLEM...

… hogy hogyan sikerült JOGERŐSEN bejegyeztetni a Csemői Palotás Sportegyesületet. De nem most… Most csak egyszerűen kiugrom a bőrömből, hogy több, mint egy év után sikerrel zárult a nyilvántartásba vétel, melynek állomásai az alábbiak voltak: Csemő – Budapest Környéki Törvényszék – Csemő - Budapest Környéki Törvényszék - Pest Megyei Főügyészség – Kúria – Csemő – Budapest Környéki Törvényszék – Kúria – Csemő - Budapest Környéki Törvényszék- Csemő- Budapest Környéki Törvényszék - Csemő végállomás! Akit érdekelnek a „piszkos részletek” azok jelezzék felém a  polgármesteri e-mail címen és leírom…     

2016. szeptember 22.
H.E.P. és LOCAL AGENDA 21.

Ezek a varázsszavak… Ne rohanjatok azonnal a google-ban keresni, elárulom a jelentésüket.
HEP=Helyi Esélyegyenlőségi Program és Intézkedési Terv.
LOCAL AGENDA 21=Környezeti Fenntarthatósági Program.
A jó hír magunknak, hogy az önkormányzat mindkét programmal rendelkezik. A kevésbé jó hír, hogy mindkét programot kétévente aktualizálni kell, és éppen most jött el az idő… A programok hatályos megléte alapfeltétele annak, hogy a jövőbeli pályázatokon indulni tudjunk. Úgyhogy nincs kérdés, készítjük és készíttetjük ezerrel…
TESTÜLETI ÜLÉSRE KÉSZÜLÜNK
A nyári szünet után folytatja munkáját a Képviselő-testület. Hagyományosan minden – rendes, munkaterv szerinti – testületi ülés a két ülés között történt eseményekről szóló, szóbeli polgármesteri tájékoztatóval kezdődik. Amikor minden hónapban van ülés, akkor ezt a beszámolót nagyságrendi 20 perc alatt vagyok képes előadni, de hát most közel 3 hónap anyaga gyűlt össze a fejemben. Az a zseniális gondolatom támadt, hogy leírom ezúttal és a többi előterjesztéssel együtt adom ki a képviselőknek tanulmányozásra. Két nap és két éjszaka írtam…. Címszavakban, egy-két kiegészítő mondattal együtt 7 oldalasra sikerült a tájékoztató. Kicsit túlvállaltam magam, de most, hogy már kiküldtük az anyagot büszke is vagyok arra, hogy volt miről írni…. Te is elolvashatod az összefoglalót, ha letöltöd a települési weboldal/önkormányzat/testületi ülések anyagai/2016./előterjesztések a szeptemberi ülésre  - dokumentum elején.        

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... NEMZETI VÁGTA     
A Csemői Tornádó kocsitoló csapatunk 3. helyezést ért el, Petrik Tamás, Vicces nyergében a középdöntőben fejezték be az idei évi szereplésüket. Gratulálunk és köszönjük Csemő képviseletét. A döntő eseményeiről a települési weboldal kezdőlapjáról részletes beszámoló olvasható.  

        

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészeken. DECEMBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Október utolsó hetében, hétfőn, szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.