2016. szeptember 29.
SEMMI HÍR NINCS A SPORTPARK-PÁLYÁZATRÓL

Emlékeztek rá? Ezt a pályázatot adtuk be augusztus 15-ig, és a kiírás szerint szeptember 15-ig kellett volna dönteni, a döntéshozóknak. A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program weboldalán, augusztus 24-i közlemény az utolsó bejegyzés, mely szerint, idézem:  „Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási volt az érdeklődés, a megadott határidőig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet. Jelenleg a beérkezett kérelmek feldolgozása zajlik, az előkészítő bizottság ezt követően tud összeülni. A kérelmek elbírálásának menetrendjéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.”
Mindez azért is érdekes nekünk, mert szállításra és telepítésre vár a nyár elején megrendelt 12 szabadtéri, saját súlyos kondi-eszközünk. Nem engedem telepíteni addig az eszközöket, míg nem dől el, hogy a pályázatban igényelt kettő (a Sportcentrum területére és a zöldhalmi Tájház környezete) sportparkból mire kapunk támogatást. Ha mindkét helyszínen támogatott lesz a sportpark, akkor a saját erős kondi gépeket az iskola hátsó udvarára telepítjük. Ha csak egyet támogatnak, akkor a másik helyszínt rendezzük be a megvásárolt eszközökkel. Arra gondolni sem merek, hogy egyik helyszínünk se nyer… 

2016. szeptember 27.
BEFEJEZTÜK A ZÖLDHALMI RENDELŐ FELÚJÍTÁSI MUNKÁIT

Ahol csak tudtam, mondtam, írtam, hogy az adósságmentes pályázatban CSAK az épület felújítása volt pályázható, sem az udvar, sem a kerítés, sem a berendezés nem. Azt a pályázati győzelem pillanatában eldöntöttük, hogy a környezetet is rendezni fogjuk – ezért erre terveztünk az idei évi költségvetésben.
Azt ígértem, hogy október elején megkezdődik a rendelés – nos, tartható lesz az időpont! Befejeztük az udvar rendbetételét, felfrissítettük az ingatlan kerítését, bútorokat készíttetünk (Oláh Attila kollégámnak tartozunk köszönettel a bútorok elkészítéséért) függönyöket, szőnyegeket vásároltunk… 
A mai napra elértük azt, hogy a működnek a számítógépek, minden csavar, csaptelep a helyére került. Az épület készen áll a betegek fogadására!   

2016. szeptember 25.
MAJD EGYSZER A KLUBBAN ELMESÉLEM...

… hogy hogyan sikerült JOGERŐSEN bejegyeztetni a Csemői Palotás Sportegyesületet. De nem most… Most csak egyszerűen kiugrom a bőrömből, hogy több, mint egy év után sikerrel zárult a nyilvántartásba vétel, melynek állomásai az alábbiak voltak: Csemő – Budapest Környéki Törvényszék – Csemő - Budapest Környéki Törvényszék - Pest Megyei Főügyészség – Kúria – Csemő – Budapest Környéki Törvényszék – Kúria – Csemő - Budapest Környéki Törvényszék- Csemő- Budapest Környéki Törvényszék - Csemő végállomás! Akit érdekelnek a „piszkos részletek” azok jelezzék felém a  polgármesteri e-mail címen és leírom…     

2016. szeptember 22.
H.E.P. és LOCAL AGENDA 21.

Ezek a varázsszavak… Ne rohanjatok azonnal a google-ban keresni, elárulom a jelentésüket.
HEP=Helyi Esélyegyenlőségi Program és Intézkedési Terv.
LOCAL AGENDA 21=Környezeti Fenntarthatósági Program.
A jó hír magunknak, hogy az önkormányzat mindkét programmal rendelkezik. A kevésbé jó hír, hogy mindkét programot kétévente aktualizálni kell, és éppen most jött el az idő… A programok hatályos megléte alapfeltétele annak, hogy a jövőbeli pályázatokon indulni tudjunk. Úgyhogy nincs kérdés, készítjük és készíttetjük ezerrel…
TESTÜLETI ÜLÉSRE KÉSZÜLÜNK
A nyári szünet után folytatja munkáját a Képviselő-testület. Hagyományosan minden – rendes, munkaterv szerinti – testületi ülés a két ülés között történt eseményekről szóló, szóbeli polgármesteri tájékoztatóval kezdődik. Amikor minden hónapban van ülés, akkor ezt a beszámolót nagyságrendi 20 perc alatt vagyok képes előadni, de hát most közel 3 hónap anyaga gyűlt össze a fejemben. Az a zseniális gondolatom támadt, hogy leírom ezúttal és a többi előterjesztéssel együtt adom ki a képviselőknek tanulmányozásra. Két nap és két éjszaka írtam…. Címszavakban, egy-két kiegészítő mondattal együtt 7 oldalasra sikerült a tájékoztató. Kicsit túlvállaltam magam, de most, hogy már kiküldtük az anyagot büszke is vagyok arra, hogy volt miről írni…. Te is elolvashatod az összefoglalót, ha letöltöd a települési weboldal/önkormányzat/testületi ülések anyagai/2016./előterjesztések a szeptemberi ülésre  - dokumentum elején.        

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BÖJTÖLVE ÉS REALISTÁN!  
Hát, nem túl előremutató célok az idei évre…., 
… de most megint egy olyan év következik, amikor a központi költségvetési előrejelzések sem számolnak gazdasági növekedéssel, a prognózisok szerint a túlélés már eredményként értékelhető.
Kiemelt és a legfontosabb feladattá lépett elő a teljes intézményi működés biztosítása és az eddig felépített helyi szociális és biztonsági háló fenntartása.”    

 

... VIRÁGVÁSÁR     
Kellemes időben, egész nap sok mosolygó ember, rengeteg virág, 25 főzőcsapat és színpadi produkciók. Néhány pillantkép a közösségi oldalakon, bővebb képgaléria a weboldal menüjében érhető el.  

 

... HOGYAN ÁLLUNK, HOL IS TARTUNK    
A települési weboldalról letölthető a 2023. első negyedévének önkormányzati feladatellátásáról készült beszámoló. Olvasd, legyél tájékozott!   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy MÁJUS hónaptól újra indulnak a külterületi fogadóórák. Május utolsó hetében a korábban volt menetrend szerint hétfőn a zöldhalmi közösségi háznál, szerdán a 12. sz. boltnál, csütörtökön a hantházi boltnál várom az érdeklődőket. A minden hétfő délelőtti, hivatali irodámban tartandó fogadórákon is megtalálható vagyok, ahogy minden elérhetőségem is él!