2021. október 21.                    
SPORTCENTRUM FELÚJÍTÁSA                      

Sikeresen zárult a mai napon a Sportcentrum fejlesztésére kiírt beszerzés - megvan az eljárás nyertese. A 20x40 méteres műfűves pálya nagy igénybevételnek van kitéve, az elmúlt hét év folyamatos használata néhány helyen feltépte a ragasztást, ahol a granulátum átszakítva a műanyag talpszövetet, közvetlenül az altalajra folyt, így a szakadásos területrészen a műfű csere a pályázati támogatásnak köszönhetően még az idei évben meg fog történni, ezzel egy időben az épületben fűtési rendszer is kiépítésre kerül. A jövő héten aláírjuk a vállalkozási szerződést és kezdődhet is a felújítás! Az eljárás nyertese a Pannon-Park Forest Kft lett, aki a pálya kivitelezését végezte évekkel ezelőtt.
Biztos, hogy kellemetlen lesz, de a munkálatok idejére be kell zárnunk a Sportcentrumot…

 

2021. október 18.                    
ÚJRA COVID                      

Hosszú hónapok nyugalma és csendje után ma újabb határozatok érkeztek a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától elrendelt járványügyi zárlatról és elkülönítésről. Várható volt, mert a híradások arról szólnak, hogy több európai országban hetek, sőt napok alatt robbant be a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és már a tavaszi hullámmal azonos magasságban jár a napi új esetek száma. Az esetszámot egyelőre és szerencsére nem követi a halálos áldozatok számának emelkedése, amely vélhetően már a védőoltásokkal áll összefüggésben.
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!  
A betegeknek gyors gyógyulást kívánok!

 

2021. október 15.                    
A MEGFEJTÉS                      

Egy hónappal ezelőtt játékra hívtam a Kedves Olvasóimat!  
Hát, bár ez nem panasz, csak ténymegállapítás - nem tolongtatok a megfejtés elküldését illetően… Megköszöntem azoknak akik írtak – a megfejtés pedig az volt: 2022-ben ünnepeljük Csemő fennállásának 70 évfordulóját, egyben 25 éve lesz annak, hogy a „Virágos Csemő” megszületett,  először választották Magyarország legvirágosabb falujává.
Már megkezdtük a felkészülést, hogy a jövő évben méltó módon ünnepelhessünk – egész évben. Nem árulok el még semmit, legyen meglepetés, mivel készülünk…       

 

2021. október 13.                    
730 NAP                     

Ennyi telt el jelen önkormányzati ciklusból. Nagyon kettős érzések vannak bennem, ha röviden kellene összefoglalni az elmúlt két évet. A vírus rendesen megkavarta a mindennapi életünket (és a költségvetésünket is) miközben minden beadott pályázatunk nyert – igaz a megvalósítás olyan extra saját erős helytállást kíván, ami tervezhetetlen.
Egyfelől egyik beruházás követi a másikat, másfelől rendesen lecsökkent a tartalékunk úgy, hogy nem is merek további pályázatokban gondolkodni, mert momentán nincs szabad forrás fedezetünk a költségvetési tartalékban.  
Azon gondolkodtam, hogy ha valaki két éve ezt a „forgatókönyvet” (nevezetesen, minden pályázat nyer, amivel együtt kis túlzással lenullázzuk magunkat…) felajánlja - akkor elfogadtam-e volna? Azt hiszem, igen. Ha meg úgy merült volna fel a kérdés, hogy a 2014-től eltelt 2555 nap tekintetében elégedett lennék-e az elért eredményekkel – akkor is „igen” lett volna a válasz.

 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

 

... BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSEMŐ! 
2022-ben kettős jubileumot ünneplünk. 70 évvel ezelőtt alapították és jött létre önálló településként Csemő, továbbá 25 évvel ezelőtt lett első alkalommal a Magyarország legvirágosabb faluja kitüntető cím birtokosa.  

 

... VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!   
Tavaly tavasz óta nem hiszem, hogy van ember, aki ne hallott volna a higiéniai szabályok betartásának fontosságáról, a távolságtartásról, az oltás lehetőségéről. Nem képzelem, hogy bárki azért mos többet és alaposabban kezet, azért kezd el maszkot használni, vagy azért oltatja be magát, mert egy kiírásban bárki erre kéri - előtérben van az egyéni védekezés fontossága, kinek-kinek saját döntése szerint.   

 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a külterületi fogadóórák SZÜNETELNEK. Minden elérhetőségem nyilvános, kérem, hogy az ügyintézés során továbbra is részesítsék előnyben az elektronikus úton és telefonon történő kapcsolattartást, a személyes ügyintézésre pedig lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek.