2021. szeptember 15.                   
2022-ben: 70/25.                 

Akár egy találós kérdés is lehetne, mi a cím tartalma…   
Tudjátok mit? Legyen is az!
Aki tudja helyes megfejtést, az kérem, hogy írja meg a polgmester@ csemo.hu email címre, minden helyes választ adónak ígérem, hogy eljuttatok egy csemő feliratos tollat.  Szeptember végéig várom az emailokat, utána elárulom a helyes megfejtést és bővebben is beszélünk a számokról…  

 

2021. szeptember 13.                   
ITT AZ ŐSZ!                 

Bár az időjárás – napközben – még kifejezetten kellemes, de az esték már hűvösek.
Az egynyári virágok egyes fajtái már az elmúlás jeleit mutatják, a virágfal növényei és a hivatali előkertben lévő muskátlik viszont nagyon élvezik ezt az időjárást.
Ilyenkor már felére csökkentjük a közterületeken a locsolási időt és ritkul a nyírási alkalmak száma is. Ma és holnap „körbe megy” a traktor az összes szilárd burkolatú utunk mellett a füvet vágni.  
Büszke voltam az idei évre is, mert a legnagyobb melegekben és szárazságban is virulensek és üdítően zöldek voltak a közterületeink. Köszönet illeti a parkfenntartásban közreműködő valamennyi dolgozót és segítőt. És köszönet Nektek, akik a saját portájuk rendben tartásával járultatok hozzá az egységes ápolt települési környezeti kép kialakításához.

 

2021. szeptember 9.                   
TAKARÍTUNK ÉS PAKOLUNK                

Ezúttal az iskola mellett depó és raktárterület teljes nagytakarítását céloztuk meg és végezzük is.
Évek óta húzódik ennek a területnek a rendbe tétele, terveztük is hogy csinálunk egy nagy körletrendet, mert már én szégyelltem az ottani kaotikus állapotokat. Ezt a tevékenységet a hivatal udvarára tervezett könnyűszerkezetes csarnok építése gyorsította fel. Teljesen ki kell ürítenünk a teljes udvari részt, hogy a mostani piac feletti árnyékoló fedést el lehessen bontani, továbbá, hogy az acélszerkezeti tartóelemeknek az alapozási munkáit (várhatóan e hónap második felében) el tudják végezni. Az is terv, hogy a csarnokhoz a mostani tanyagondnoki autók garázsa adja majd raktár és tároló kapacitást, így hely kell az eszközeink (pótkocsik, traktor adapterek, hűtőkocsi) mellett a járműveknek is.
A munkát elkezdtük, rendet pakolunk, de készen akkor leszünk, ha elkészül egy fedett és részben zárt tároló-komplexum, ahol óvni is tudjuk az értékeinket.  

2021. szeptember 7.                   
CSAK NEM MEGY...                

Szombaton kifakadtam egy kicsit a közösségi oldalakon – egyrészt a szemetelés, másrészt annak kapcsán, hogy a központi orvosi rendelő előtt rendszeresen a padnak és a virágládáknak támasztják a kerékpárokat, miközben az épület oldalában ott kerékpártároló.
A múlt héten már odáig jutottam, hogy kiírást tettem a pad elé, hogy ugyan tegyék már meg a kedves kerékpárosok, hogy a tárolóban hagyják a járművüket, illetve akinek ez nem megy, az jelezze legyen szíves, kimegyek és eltolom 15 lépéssel arrébb.
Természetesen nem szól senki, és bár a posztot a megosztásoknak köszönhetően több, mint 17.000 ember látta, ma délelőtt az a látvány fogadott, hogy a korláthoz, a padhoz és a virágtartóhoz is kerékpár volt támasztva.
Egyszerűen nem értem.
Éppen indultam egy tárgyalásra, egyébként megvártam volna, hogy ki az, aki nem tud olvasni, vagy egyáltalán nem érdekli, hogy mi van leírva.
Hitem szerint nem kértem lehetetlent. Sőt azt gondolom, hogy kiírás nélkül is elvárható lenne, ahogy a kocsik a parkolókban, úgy a kerékpárok a tárolóban parkoljanak.
Úristen, mekkora sértődés lenne abból, ha az ügyfélnek a hivatal is úgy intézné a kérelmét, hogy nem olvasunk, vagy nem érdekel bennünket… 

Havi naplóbejegyzések

Aktuális...

  

... CSEMŐI NYÁR 2021.            
Következik az ötödik felvonás! Nyárzáró szabadtéri programként MULATÓS ESTRE VÁRUNK minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 24-én az ökocentrum udvarán. 19.00 és 22.00 óra között muzsikál Fajka István és zenekara.             

... KONTÉNERES SZEMÉTSZÁLLÍTÁS 
2021-ben is folytatjuk a konténeres hulladékgyűjtést a külterületi településrészkeen. OKTÓBERBEN is 4 héten és 4 helyszínen lesz lehetőség kommunális hulladék leadására - kizárólag csemői lakcímkártyával rendelkezők számára. Az időpontok és a helyszínek a teleplülési weboldalon olvashatóak.  
 

... POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA   
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy újra indultak a külterületi fogadóórák. Minden hónap utolsó hetében, kedden,szerdán és csütörtökön vagyok elérhető 15 órától (sorrendben) a zöldhalmi közösségi háznál, a 12. sz. boltnál és hantházi boltnál. A polgármesteri hivatalban minden hétfőn 9.00 és 11.00 óra között a  fogadóórák megmaradnak.       

 

... NEMZETI VÁGTA     
Október 2-3-án Budapesten, a Hősök terén rendezik az idei évi nagydöntőt, ahol szurkolhatunk a Petrik Tamásnak és Viccesnek, valamint a kocsitoló csapatunknak! A rendezvényről folyamatos beszámoló lesz olvasható a közösségi oldalamon. HAJRÁ CSEMŐ!